Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

“Νοσοκόμα από την κόλαση”! Για 14 λεπτά έμεινε με νεογνό και… (Βίντεο σοκ)

Πε, 22 Ιαν 2026 22:19

Ελλάδα: Δεν έχει ξαναγίνει! Οι δικαστές «βάφτισαν» το παιδί ζευγαριού, γιατί…

Πε, 22 Ιαν 2026 22:10

Ελευσίνα: Συγκλονιστική τραγωδία με ζευγάρι – Μαζί με τα σκυλιά τους…

Πε, 22 Ιαν 2026 22:02
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θλίψη! Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός…

Πα, 17 Ιαν 2025 12:32 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Πλοουράιτ, μια από τις πιο καταξιωμένες πρωταγωνίστριες του θεάτρου και του κινηματογράφου στη Βρετανία και χήρα του Σερ Λόρενς Ολίβιε σε ηλικία 95 ετών.

Η καριέρα της διήρκεσε 60 χρόνια και περιελάμβανε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία «Μαγεμένος Απρίλιος» του 1991.

Παντρεύτηκε τον Ολίβιε το 1961, αφού πρωταγωνίστησε απέναντί του ως κόρη του στην ταινία The Entertainer, και έγινε ηγετικό μέλος του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος.

Το 2014 αποσύρθηκε από τη σκηνή – έχοντας χάσει την όρασή της.

Δήλωση της οικογένειάς της ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη η οικογένεια της Dame Joan Ploughright, της Lady Olivier, σας ενημερώνει ότι πέθανε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου 2025 περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Denville Hall σε ηλικία 95 ετών. Απόλαυσε μια μακρά και λαμπρή καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για επτά δεκαετίες μέχρι που η τύφλωση την έκανε να αποσυρθεί».

«Λάτρευε τα τελευταία 10 χρόνια της στο Σάσεξ, όπου δεχόταν συνεχείς επισκέψεις από φίλους και συγγενείς, γεμάτες με πολύ γέλιο και όμορφες αναμνήσεις. Η οικογένεια είναι βαθιά ευγνώμων στη Jean Wilson και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην προσωπική της φροντίδα εδώ και πολλά χρόνια».

Αυτή και ο Ολίβιε εμφανίστηκαν μαζί στο West End και στο Broadway στο The Entertainer του John Osborne, ενώ πρωταγωνίστησε και στην κινηματογραφική έκδοση του έργου. Στο Εθνικό θέατρο της Βρετανίας, έπαιξε την Πόρσια στον Σάιλοκ του Ολίβιε στον Έμπορο της Βενετίας καθώς και ρόλους όπως η Μάσα στις Τρεις Αδελφές, και η Σόνια στον θείο Βάνια.

Με πληροφορίες από BBC

Διάφορα ηθοποιός….. Θλίψη! Πέθανε Σπουδαία
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Νοσοκόμα από την κόλαση”! Για 14 λεπτά έμεινε με νεογνό και… (Βίντεο σοκ)
Πε, 22 Ιαν 2026 22:19
Ελλάδα: Δεν έχει ξαναγίνει! Οι δικαστές «βάφτισαν» το παιδί ζευγαριού, γιατί…
Πε, 22 Ιαν 2026 22:10
Ελευσίνα: Συγκλονιστική τραγωδία με ζευγάρι – Μαζί με τα σκυλιά τους…
Πε, 22 Ιαν 2026 22:02
Survivor: Η Ελένη Ζαράγγα αποχώρησε – Πόσα χρήματα έβαλε στην τσέπη της;
Πε, 22 Ιαν 2026 18:34
Σοκ και φρίκη στο Ηράκλειο! – “Πάγωσαν” οι περαστικοί – Πλησίασε μητέρα μαζί με το παιδί της, έβγαλε έναν…
Πε, 22 Ιαν 2026 17:29
Έκτακτο – Νέο σοκ στην Ισπανία – Τρίτος εκτροχιασμός τρένου – Υπάρχουν…
Πε, 22 Ιαν 2026 14:32
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.