Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Η «κατάρα της τρίτης πρωινής» – Γιατί συχνά ξυπνάμε στις 3 το πρωί σκεπτόμενοι τα χειρότερα πράγματα;

Κυ, 2 Νοέ 2025 22:32

Ο πιο οικονομικός προορισμός για χριστουγεννιάτικες εκδρομές – Τετραήμερο από 65 ευρώ το άτομο

Κυ, 2 Νοέ 2025 22:21

Ο ύπνος με αναμμένο φως μπορεί να συνδέεται με την πιο θανατηφόρα ασθένεια παγκοσμίως

Κυ, 2 Νοέ 2025 22:18
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καιρός:Ποια χαρακτηριστικά θα έχει η νέα κακοκαιρία.Ποιες περιοχές θα χτυπήσει.

Δε, 31 Ιαν 2022 19:01 Καιρός
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μια νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα κατά το διήμερο Τρίτης 01/02 και Τετάρτης 02/02 σύμφωνα με το Meteo.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της θα είναι τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

 

Η εν λόγω κακοκαιρία αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI). Από τις αρχές του 2022, η μονάδα Meteo ξεκίνησε την κατηγοριοποίηση των κακοκαιριών, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα ύψη βροχής, βασιζόμενη στον υπολογισμό του Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωσης (RPI).

 

Πιο αναλυτικά:
-Ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και την Τετάρτη κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα Βορειοανατολικά, Ανατολικά και Νότια ηπειρωτικά.

-Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, οι οποίες από το μεσημέρι της Τρίτης θα επεκταθούν και στα ορεινά της Θράκης, καθώς επίσης σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Την Τετάρτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και σε ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

 

-Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της Τρίτης στο Ιόνιο και της Τετάρτης στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς.

 

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή από την Τρίτη στα βόρεια και δυτικά και στο σύνολο της χώρας την Τετάρτη, οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 5-6 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια και τους 11-13 στην υπόλοιπη χώρα.

έχει Καιρός Καιρός:Ποια κακοκαιρία.Ποιες περιοχές χαρακτηριστικά χτυπήσει
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «κατάρα της τρίτης πρωινής» – Γιατί συχνά ξυπνάμε στις 3 το πρωί σκεπτόμενοι τα χειρότερα πράγματα;
Κυ, 2 Νοέ 2025 22:32
Ο πιο οικονομικός προορισμός για χριστουγεννιάτικες εκδρομές – Τετραήμερο από 65 ευρώ το άτομο
Κυ, 2 Νοέ 2025 22:21
Ο ύπνος με αναμμένο φως μπορεί να συνδέεται με την πιο θανατηφόρα ασθένεια παγκοσμίως
Κυ, 2 Νοέ 2025 22:18
Βορίζια: Θρήνος και σπαραγμός στο σπίτι του 39χρονου – Συγκλονίζει το μοιρολόι της μητέρας του, μόλις είδε τη σορό του
Κυ, 2 Νοέ 2025 21:19
Αγγελική Νικολούλη: Σπαρακτικό το “αντίο” στη μητέρα της – “Μανούλα…”
Κυ, 2 Νοέ 2025 21:11
Τα 5 καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50, που “κόβουν” χρόνια και φρεσκάρουν το πρόσωπο
Κυ, 2 Νοέ 2025 20:05
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.