Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο» – Οι απαντήσεις που ψάχνουν

Πε, 25 Ιούν 2026 00:34

Μάρω Κοντού: Σοβαρό περιστατικό στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται – Όλο το παρασκήνιο για τον “ξάδερφό” της

Πε, 25 Ιούν 2026 00:23

Πέμπτη, 25 Ιουνίου: 3 λένε «μέχρι εδώ», πετούν τις μάσκες και προκαλούν μεγάλες εξελίξεις

Πε, 25 Ιούν 2026 00:16
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κακοκαιρία Atena: Σε αυτές τις περιοχές ήχησε το 112 – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Δε, 9 Σεπ 2024 19:10 Καιρός
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η κακοκαιρία Atena πλησιάζει στις δυτικές περιοχές της χώρας και το 112 έστειλε ειδοποίηση σε αρκετές περιοχές.

Σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Μεγαλόπολη έχει ηχήσει ήδη η ειδοποίηση του 112, η οποία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από το απόγευμα ως και αύριο το μεσημέρι.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ως και το μεσημέρι στις 10/9. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στην Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Σε ετοιμότητα τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις
Στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ότι στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει το φαινόμενο το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει διασπορά δυνάμεων της ΕΜΑΚ με λέμβους σε περίπτωση ανάγκης απεγκλωβισμών πολιτών, ενώ σε εγρήγορση θα είναι και οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες για αντλήσεις υδάτων.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα θα είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις με διασπορά λέμβων και μηχανημάτων έργου με στόχο την άμεση επέμβαση εφόσον χρειαστεί, όπως επίσης και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος για κάθε αναγκαία συνδρομή.

Ακόμη, η Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ενδεδειγμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως επίσης και οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων.

Σημειώνεται ότι στη διυπουργική επιτροπή συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων κλπ. με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού. Νωρίτερα, είχε συνεδριάσει η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου.

«Περιορίστε «σας 112 atena blog Αυτές Ήχησε Καιρός κακοκαιρία μετακινήσεις περιοχές σε της το
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυτιλήνη: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο» – Οι απαντήσεις που ψάχνουν
Πε, 25 Ιούν 2026 00:34
Μάρω Κοντού: Σοβαρό περιστατικό στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται – Όλο το παρασκήνιο για τον “ξάδερφό” της
Πε, 25 Ιούν 2026 00:23
Πέμπτη, 25 Ιουνίου: 3 λένε «μέχρι εδώ», πετούν τις μάσκες και προκαλούν μεγάλες εξελίξεις
Πε, 25 Ιούν 2026 00:16
Λουτράκι: Φωτιά τώρα σε ξενοδοχείο, κοντά σε σπίτια – Όλες οι πρώτες πληροφορίες
Τε, 24 Ιούν 2026 21:12
Κουφονήσια: Τραγωδία με 22χρονη Ελληνίδα που είχε πάει διακοπές με τον σύντροφό της – Τι συνέβη μετά την ταβέρνα
Τε, 24 Ιούν 2026 19:48
Tραγωδία στην Τουρκία: Έλληνας τουρίστας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταξιδιού με γκρουπ – Τι συνέβη
Τε, 24 Ιούν 2026 19:42
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.