Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καιρός: Τι αλλάζει στο δεύτερο 15ημερο Φεβρουαρίου

Πα, 6 Φεβ 2026 22:40

Εφιάλτης αυτό που ανακάλυψε ζευγάρι! “Κάναμε σ@@ σε ξενοδοχείο και μετά…”

Πα, 6 Φεβ 2026 22:31

Για αυτά τα 4 ζώδια το σύμπαν ανοίγει πόρτες – Θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο

Πα, 6 Φεβ 2026 19:51
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοιός:Ανησυχία για το σύνδρομο Long Covid.Τα συμπτώματα που εμφανίζονται μέχρι 12 εβδομάδες μετά την νόσηση.

Τρ, 1 Φεβ 2022 19:42 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα βρετανική μελέτη για το σύνδρομο Long Covid, όπως ανέφερε η πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για το Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης.

Το σύνδρομο αυτό οφείλεται σε φλεγμονώδη αντίδραση και εμφανίζεται από 4 έως 12 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη του ατόμου με κορονοϊό.

 

Κύρια συμπτώματά του είναι η κόπωση, η αδυναμία άσκησης, η δυσκολία στην αναπνοή, αλλά και η απώλεια όσφρησης και γεύσης.

“Η Βρετανία δημοσίευσε μελέτη για τη συχνότητα του long covid με αυτοαναφορές και καταγράφηκαν 1.266.000 άτομα που αντιστοιχεί στο 2% του πληθυσμού με προσυμπτωματολογία που μοιάζει με long covid”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Η έρευνα περιελάμβανε ομάδες όλων των ηλικιών και σε ένα ποσοστό 3%-12% αυτών υπήρχαν συμπτώματα long covid ακόμα και μετά από 12 εβδομάδες.

Ωστόσο, σημείωσε, ότι φαίνεται πως άτομα που έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις έχουν κατά 50% μικρότερη πιθανότητα να εκδηλώσουν long covid σύνδρομο.

 

Long Covid: Πάνω από 1 εκατομμύριο τα θύματα στη Βρετανία
Περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν “μακροχρόνιο Covid”, συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες μετά την αρχική μόλυνση, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Από αυτούς, 892.000 (70%) κόλλησαν για πρώτη φορά τον ιό πριν από τουλάχιστον 12 εβδομάδες και 506.000 (40%) τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από σχεδόν 352.000 ανθρώπους να καταγράψουν τα συμπτώματά τους.

 

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός του μακροχρόνιου Covid και διαφορετικές μελέτες χρησιμοποιούν διαφορετικούς ορισμούς, είνα απαραίτητη η σωστή καθοδήγηση προς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην Αγγλία ώστε να καταγράφονται σωστά τα συμπτώματα που διαρκούν για περισσότερες από 12 εβδομάδες μετά τη μόλυνση και δεν μπορούν να εξηγηθούν από άλλη αιτία.

covid.Τα Διάφορα εβδομάδες εμφανίζονται Κορωνοιός:Ανησυχία μετά μέχρι νόσηση Συμπτώματα σύνδρομο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός: Τι αλλάζει στο δεύτερο 15ημερο Φεβρουαρίου
Πα, 6 Φεβ 2026 22:40
Εφιάλτης αυτό που ανακάλυψε ζευγάρι! “Κάναμε σ@@ σε ξενοδοχείο και μετά…”
Πα, 6 Φεβ 2026 22:31
Για αυτά τα 4 ζώδια το σύμπαν ανοίγει πόρτες – Θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο
Πα, 6 Φεβ 2026 19:51
Βόλος: Φρίκη με μητέρα “τέρας” – Τι έβαζε το κοριτσάκι της να κάνει;
Πα, 6 Φεβ 2026 18:16
Ποιος είναι ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος που ελέγχεται για υπεξαίρεση; – “Μακάρι, να μην τα έχει πιάσει…”
Πα, 6 Φεβ 2026 14:46
Τελείωσαν τα ψέματα! Τρία ζώδια που θα οικονομική “εκτόξευση” το επόμενο διάστημα
Πα, 6 Φεβ 2026 13:39
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.