Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο – Συναγερμός στη Σούδα! Εντοπίστηκε…

Δε, 2 Μαρ 2026 21:13

Ελλάδα – Θρίλερ σε εξέλιξη μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου! – Σκηνικό ταινίας τρόμου – Βρέθηκε μία…

Δε, 2 Μαρ 2026 21:08

Ο συνδυασμός αυτός στα ζευγάρια “σκοτώνει” – Αυτά είναι τα σημάδια, που δείχνουν, ότι δεν πρέπει ποτέ να είστε μαζί!

Δε, 2 Μαρ 2026 21:05
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοϊός:Δύσκολη η κατάσταση στο Άγιο Όρος.Βράζει από κρούσματα.

Σα, 13 Νοέ 2021 17:53 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

“Η εικόνα που έχω για το Άγιο Όρος, από τις επαφές με όλους τους φορείς και από την συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, είναι πως η εικόνα δεν είναι δύσκολη”, αποκαλύπτει ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα κορονοϊού σε μοναχούς.

Όπως επεσήμανε ο Θανάσης Μαρτίνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 “αυτήν την ώρα έχουμε 30-40 κρούσματα, κυρίως σε απομονωμένους μοναχούς, που ζουν μόνοι τους και έχουμε και 5-6 μοναχούς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση”.

 

Σε ό,τι αφορά της παρεμβάσεις του Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου, ο κ. Μαρτίνος είπε πως οι απόψεις του είναι ορθές και τις επικροτεί και θύμισε πως “υπάρχει το πρόβλημα της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου. Ο γέροντας Βαρθολομαίος εκπροσωπεί την νέα Μονή Εσφιγμένου και αναφέρεται στην παλιά, η οποία είναι κατά των εμβολιασμών”.

 

Πρόβλημα στις σκήτες και στα κελιά των μοναχών

“Αυτήν την στιγμή , το 75% των μοναχών και πλέον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Στα μοναστήρια υπάρχει ανοσία και είναι ασφαλή για τους μοναχούς και τους επισκέπτες”, σημείωσε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους προσθέτοντας ότι όλοι οι προσκυνητές πριν περάσουν στο Άγιο Όρος υπόκεινται σε rapid test.

 

“Eκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι σε σκήτες και σε κελιά στο νότιο Άγιο Όρος, όπου ζουν μόνοι τους οι μοναχοί ή σε ομάδες έως 3-5 μοναχών και όπου δεν υπάρχει ιατρική φροντίδα, καθώς στα μοναστήρια συμβαίνει κάποιος μοναχός να είναι και γιατρός”, είπε ο κ. Μαρτίνος, προσθέτοντας “πώς κολλούν αυτοί; Είτε πηγαίνοντας για προμήθειες εκτός Αγίου ‘Όρους ή πηγαίνοντας να επισκεφθούν την οικογένεια τους”.

 

Κατέληξε αναφέροντας με νόημα ότι “Αυτοί οι “κελιώτες” οι λεγόμενοι, διάγουν ασκητικό βίο, ζουν μόνοι τους μέσα στην φύση, κάνουν νηστεία και είναι λίγο οξύμωρο να κάνουν το εμβόλιο, λόγω της βαθιάς πίστης που έχουν στον Θεό, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι προπαγανδίζουν υπέρ του αντιεμβολιασμού”.

Άγιο Διάφορα κατάσταση Κορωνοϊός:Δύσκολη κρούσματα Όρος.Βράζει
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Συναγερμός στη Σούδα! Εντοπίστηκε…
Δε, 2 Μαρ 2026 21:13
Ελλάδα – Θρίλερ σε εξέλιξη μέσα σε ασανσέρ ξενοδοχείου! – Σκηνικό ταινίας τρόμου – Βρέθηκε μία…
Δε, 2 Μαρ 2026 21:08
Ο συνδυασμός αυτός στα ζευγάρια “σκοτώνει” – Αυτά είναι τα σημάδια, που δείχνουν, ότι δεν πρέπει ποτέ να είστε μαζί!
Δε, 2 Μαρ 2026 21:05
Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες με αυτήν την κρέμα στο πρόσωπο και μειώνεται η αποτελεσματικότητά της
Δε, 2 Μαρ 2026 21:03
Πειραιάς: Τα τελευταία λόγια της 17χρονης, πριν την τραγωδία, τα ανατρέπουν όλα! Την άκουσαν να λέει…
Δε, 2 Μαρ 2026 17:18
Παγκόσμιος συναγερμός για Μέση Ανατολή! Ποιες χώρες στην Ευρώπη είναι…
Δε, 2 Μαρ 2026 17:14
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.