Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Τελευταία εξέλιξη! Βρήκαν τον δολοφόνο της Μαρίας – Οι 73 κάμερες “μίλησαν”

Πα, 16 Οκτ 2026 20:25

Δημοσκόπηση Marc για τη κόντρα Βίσση – Καρβέλας – Ποιον στηρίζει ο κόσμος

Πα, 16 Οκτ 2026 20:18

Το έντονο πάθος τους για σ@@ στο αυτοκίνητο οδήγησε σε αδιανόητη τραγωδία

Πα, 16 Οκτ 2026 20:13
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορονοϊός – Γκίκας Μαγιορκίνης: Η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια

Σα, 14 Αυγ 2021 09:06 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

«Σε πρώτη φάση τα σχολεία θα ανοίξουν με self test, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δε βλέπω κάποια εκτίμηση σε πρώτη φάση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, νομίζω όμως ότι σταδιακά θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο».

Αυτά είπε το βράδυ της Παρασκευής ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε ερώτηση για το αν «βλέπει» υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών στον «ορίζοντα».

«Είναι μία συζήτηση που γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα. Δε θα είναι μία ελληνική πρωτοτυπία. Καθώς συλλέγονται τα στοιχεία και δείχνει ότι έχει μια ασφάλεια και είναι προς όφελός τους… Θα δούμε τις κινήσεις να γίνονται στο εξωτερικό και μετά εδώ» συμπλήρωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Υποχρεωτικά rapid test σε ανεμβολίαστους μετά τις διακοπές;

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτικό ένα rapid Test σε ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει υποχρεωτικό τo rapid test για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί και επιστρέφουν στους εργασιακούς τους χώρους μετά την άδεια τους.

«Εγώ θα έλεγα ότι αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Καταρχήν θα έπρεπε να το ζητάνε οι ίδιες οι επιχειρήσεις και σε δεύτερη φάση ίσως θα έπρεπε να μπει σαν μέτρο από το ίδιο το κράτος».

«Υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων κυρίως στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης δεν μπορούμε να το κρύψουμε» είπε εξηγώντας πως αυτό είναι που φαίνεται να επιβαρύνει κυρίως την επιδημία σε αυτή τη φάση.

«Νομίζω ότι θα πρέπει, όσοι πάνε σε όλους τους προορισμούς αυτή την περίοδο, να προσέξουν ιδιαίτερα την νυχτερινή διασκέδαση» τόνισε.

Όσο για την πορεία του εμβολιασμού ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι εάν ως τον Οκτώβριο καταστεί δυνατό να επιτευχθούν επιπλέον δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τότε η κατάσταση το χειμώνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Πηγή newsit

Γκίκας Διάφορα εμβόλια εμβολιασμό ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μαγιορκίνης: μαθητών συζήτηση υπόλοιπα υποχρεωτικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Τελευταία εξέλιξη! Βρήκαν τον δολοφόνο της Μαρίας – Οι 73 κάμερες “μίλησαν”
Πα, 16 Οκτ 2026 20:25
Δημοσκόπηση Marc για τη κόντρα Βίσση – Καρβέλας – Ποιον στηρίζει ο κόσμος
Πα, 16 Οκτ 2026 20:18
Το έντονο πάθος τους για σ@@ στο αυτοκίνητο οδήγησε σε αδιανόητη τραγωδία
Πα, 16 Οκτ 2026 20:13
Μαζωνάκης: Ποια ήταν η γυναίκα που έκανε πλασμαφαίρεση στο διπλανό δωμάτιο από τον Γιώργο
Πα, 16 Οκτ 2026 20:09
“Έρχονται” τα πρώτα χιόνια στην Αττική – Βουτιά της θερμοκρασίας
Πα, 16 Οκτ 2026 20:01
Μαζωνάκης: Όταν ο σεβασμός νικά τα νούμερα! Γιατί βγάζουν το καπέλο στον Ευαγγελάτο για τη “σιωπή” του…
Πα, 16 Οκτ 2026 17:39
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.