Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Παγκόσμιο σοκ! Νεκρός ο πασίγνωστος ηθοποιός…

Πα, 5 Ιούν 2026 09:37

Καλλιθέα: Περιστατικό από ταινία θρίλερ! Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ο ένοικος τα “πήρε” κρανίο και…(Βίντεο)

Πε, 4 Ιούν 2026 23:38

05/06: Αυτά τα ζώδια θα έχουν ένα “χρυσό” 24ωρο – Παίρνουν το «εισιτήριο» από το Σύμπαν για…

Πε, 4 Ιούν 2026 23:31
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορονοϊός: Νέα μείωση με 639 κρούσματα σήμερα – 62 θάνατοι και 558 διασωληνωμένοι

Δε, 14 Δεκ 2020 18:47 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μειωμένα εμφανίστηκαν για άλλη μία μέρα τα κρούσματα κορονοϊού (μετά τις χθεσινές 693 μολύνσεις), με τη χώρα να διανύει την έκτη εβδομάδα lockdown. Ωστόσο, σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125.173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5.126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Το ποσοστό θετικότητας είναι κάτω από 6%

Τα στοιχεία δείχνουν βραδεία αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι που είναι ενθαρρυντικό, τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας ότι η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί λόγω του lockdown. Ανέφερε επίσης, ότι μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας, το οποίο θα ανακοινώνεται κάθε Τετάρτη και πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το 6%.

Μιλώντας για τη Δυτική Αττική, τόνισε ότι υπάρχει έξαρση για αυτό γίνονται περισσότερες δειγματοληψίες και έλεγχοι. “Όταν βλέπουμε να υπάρχει έξαρση κάπου είναι από τη μη τήρηση των μέτρων” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα διπλό βιβλίο καταγραφής των κρουσμάτων και πως ο ΕΟΔΥ κάνει ακριβέστατη καταγραφή.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει ιδιωτικά εργαστήρια να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Τόνισε, πάντως, ότι το αν καθυστερήσει ένα εργαστήριο να δηλώσει πέντε κρούσματα, αυτό δεν αλλάζει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα διενεργούνται γρήγορα τεστ στο Σύνταγμα, τον Άλιμο και τη Δυτική Αττική.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιο σοκ! Νεκρός ο πασίγνωστος ηθοποιός…
Πα, 5 Ιούν 2026 09:37
Καλλιθέα: Περιστατικό από ταινία θρίλερ! Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ο ένοικος τα “πήρε” κρανίο και…(Βίντεο)
Πε, 4 Ιούν 2026 23:38
05/06: Αυτά τα ζώδια θα έχουν ένα “χρυσό” 24ωρο – Παίρνουν το «εισιτήριο» από το Σύμπαν για…
Πε, 4 Ιούν 2026 23:31
Ελλάδα: Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής για α@@@@@@ 14χρονης
Πε, 4 Ιούν 2026 23:24
Έκτακτο – Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη – Δίνουν μάχη πυροσβέστες και κάτοικοι
Πε, 4 Ιούν 2026 23:07
5 τρόφιμα που ένας γιατρός δε βάζει στο καλάθι του σούπερ μάρκετ για να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου
Πε, 4 Ιούν 2026 20:30
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.