Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Φρίκη! Σε σοκ η πρώην σύζυγός του και το παιδί τους! Τον έβαλε στο I.X της και τότε ξεκίνησε το θρίλερ!

Τρ, 28 Απρ 2026 10:52

Έκτακτο – Συμβαίνει τώρα! Άνδρας εισήλθε με όπλο στον ΕΦΚΑ και άρχισε να πυροβολεί – Οι πρώτες πληροφορίες

Τρ, 28 Απρ 2026 10:46

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Αυτό το απλό σύμπτωμα που αγνοούμε προειδοποιεί, λέει γαστρεντερολόγος

Τρ, 28 Απρ 2026 10:39
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορονοϊός: Οι κίνδυνοι μετά το εμβόλιο-Τι πρέπει να κάνουμε

Σα, 8 Μάι 2021 21:43 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο θάνατος του Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό πέντε μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού, επανέφεραν στην επικαιρότητα το μέγεθος της προστασίας, καθώς και τους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν οι εμβολιασμένοι.

Το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να προσέχουμε μετά και τον εμβολιασμό, ιδίως μετά την πρώτη δόση.

Με δηλώσεις του  ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι «όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση προφανώς έχουν μια μερική προστασία όμως υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να νοσήσουν». Και προσθέτει ότι «υπάρχει κι ένας δεύτερος κίνδυνος ότι αν κολλήσω κορονοϊό ενώ έχω μερική ανοσία, τότε την ώρα που πολλαπλασιάζεται μέσα μου ο κορονοϊός υφίσταται την πίεση της παρουσίας των αντισωμάτων που δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν, οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα μου να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού».

Και το συμπέρασμα του συλλογισμού Θεόδωρου Βασιλακόπουλου είναι: «Άρα δεν είναι ότι δεν είμαι πλήρως προστατευμένος, είναι ότι δεν πρέπει να κολλήσω την ώρα που είμαι μερικώς εμβολιασμένος γιατί υπάρχει πιθανότητα να παράξω μέσα στον οργανισμό μου μεταλλαγμένα στελέχη κι αυτό δεν το θέλουμε».

Στη συνέχεια ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας υπογράμμισε ότι «επειδή την ώρα που πολλαπλασιάζεται ο ιός μέσα στον οργανισμό υπάρχουν αντισώματα, αλλά όχι τόσα ώστε να τον εξουδετερώσουν, οι όποιες τυχαίες αλλαγές που γίνονται στον ιό είναι αυτές που τον κάνουν να ξεφεύγει από τα λίγα αντισώματα».

Για να καταλήξει με την επισήμανση: «Άρα θα είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος το οποίο θα ξεφεύγει από τα αντισώματά μας και θα είναι ανθεκτικό και στα εμβόλια. Αυτός είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και πρέπει αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση να συνεχίσουν να προσέχουν και για την υγεία τους καθώς δεν είναι 100% προστατευμένοι αλλά και για τον λόγο που σας λέω».

Πηγή eretikos.gr

Διάφορα εμβόλιο-Τι κάνουμε κίνδυνοι ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: μετά πρέπει
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Φρίκη! Σε σοκ η πρώην σύζυγός του και το παιδί τους! Τον έβαλε στο I.X της και τότε ξεκίνησε το θρίλερ!
Τρ, 28 Απρ 2026 10:52
Έκτακτο – Συμβαίνει τώρα! Άνδρας εισήλθε με όπλο στον ΕΦΚΑ και άρχισε να πυροβολεί – Οι πρώτες πληροφορίες
Τρ, 28 Απρ 2026 10:46
Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Αυτό το απλό σύμπτωμα που αγνοούμε προειδοποιεί, λέει γαστρεντερολόγος
Τρ, 28 Απρ 2026 10:39
Εξαπλώνεται αυτό το “κρυφό” φαινόμενο στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχετε στα προϊόντα, που αγοράζετε
Τρ, 28 Απρ 2026 09:37
Άργος: Σοκαριστική τραγωδία! Τελείωσε την πρόβα με παραδοσιακούς χορούς, επισκέφθηκε την τουαλέτα και…
Τρ, 28 Απρ 2026 09:11
Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο! – Πότε θα απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί; Ποιες μέρες δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία
Δε, 27 Απρ 2026 23:18
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.