Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτό είναι το καλύτερο ψάρι για ψητό! Δεν διαλύεται και ψήνεται εύκολα!

Πα, 22 Μάι 2026 17:25

Βαγγέλης Κονιτόπουλος: Το άγνωστο οικογενειακό του δράμα! “Πήγα και στη Νικολούλη…”

Πα, 22 Μάι 2026 17:20

Θρίλερ στην Κρήτη, με τον νεκρό Τσικόπουλο – Αυτός είναι ο γρίφος που προσπαθούν να λύσουν οι Αρχές

Πα, 22 Μάι 2026 17:15
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοϊός: Ποια συμπτώματα έχουν διάρκεια στο 75% όσων νοσούν

Πε, 27 Μάι 2021 21:49 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το 73% -σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις ασθενείς- με Covid-19 εμφανίζουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα της νόσου για αρκετές εβδομάδες μετά τη διάγνωση, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Τα συχνότερα είναι κόπωση ή εξάντληση (40% όσων μολύνονται από τον κορονοϊό), δύσπνοια (36%) και αϋπνία ή δυσκολία να κοιμηθούν (30%). Άλλα -λιγότερο συχνά- συμπτώματα είναι η απώλεια μνήμης, η κινητική δυσκολία, ο βήχας και ο πυρετός. Κατάθλιψη και άγχος παρατηρείται περίπου στο 20% (ένας στους πέντε). Ως επίμονο θεωρείται ένα σύμπτωμα που συνεχίζεται δύο μήνες μετά την αρχική διάγνωση ή έναν μήνα με την ανάρρωση από την οξεία φάση ή το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Στίβεν Γκούντμαν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open, αξιολόγησαν (συστηματική ανασκόπηση) 45 μελέτες που αφορούσαν συνολικά 9.751 άτομα με Covid-19, εκ των οποίων περίπου το 85% είχαν χρειαστεί νοσηλεία.

«Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν, κυρίως, όσους αρρώστησαν μέτρια έως σοβαρά», ανέφερε ο Γκούντμαν και επεσήμανε ότι για μερικούς ανθρώπους τα επίμονα για καιρό συμπτώματά τους, μετά την ανάρρωση από την οξεία φάση της νόσου, δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινή ζωή τους και στην ικανότητα εργασίας τους.

Εκατομμύρια άνθρωποι, διεθνώς, περνούν τη λεγόμενη «μακρά Covid-19» με συμπτώματα που διαρκούν έως και για εννέα μήνες. Σχεδόν το 10% -ο ένας στους δέκα- όσων νοσηλεύθηκαν λόγω κορονοϊού, τελικά επιστρέφουν στο νοσοκομείο για να λάβουν επιπρόσθετη βοήθεια. «Η Covid-19 δεν τελειώνει πάντα με την ανάρρωση από την οξεία φάση», τόνισε ο Γκούντμαν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

διάρκεια Διάφορα έχουν ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: νοσούν όσων Ποια Συμπτώματα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το καλύτερο ψάρι για ψητό! Δεν διαλύεται και ψήνεται εύκολα!
Πα, 22 Μάι 2026 17:25
Βαγγέλης Κονιτόπουλος: Το άγνωστο οικογενειακό του δράμα! “Πήγα και στη Νικολούλη…”
Πα, 22 Μάι 2026 17:20
Θρίλερ στην Κρήτη, με τον νεκρό Τσικόπουλο – Αυτός είναι ο γρίφος που προσπαθούν να λύσουν οι Αρχές
Πα, 22 Μάι 2026 17:15
Σοκ στο Νέο Φάληρο! Οι δουλειές του σπιτιού της στέρησαν τη ζωή
Πα, 22 Μάι 2026 17:09
Σε δύο αποκλειστικά ζώδια το Σύμπαν “χαρίζει” αφθονία, το επόμενο διάστημα
Πα, 22 Μάι 2026 17:05
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτές τις 4 ημερομηνίες, είναι γραφτό να ζήσουν καρμικές σχέσεις
Πα, 22 Μάι 2026 15:01
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.