Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καλλιθέα: Περιστατικό από ταινία θρίλερ! Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ο ένοικος τα “πήρε” κρανίο και…(Βίντεο)

Πε, 4 Ιούν 2026 23:38

05/06: Αυτά τα ζώδια θα έχουν ένα “χρυσό” 24ωρο – Παίρνουν το «εισιτήριο» από το Σύμπαν για…

Πε, 4 Ιούν 2026 23:31

Ελλάδα: Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής για α@@@@@@ 14χρονης

Πε, 4 Ιούν 2026 23:24
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοιός:Πόσες δόσεις του εμβολίου θα χρειαστεί να κάνουμε ακόμα για να αποκτήσουμε ισχυρή ανοσία

Τρ, 9 Νοέ 2021 09:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα, αλλά και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα προκάλεσαν, σύμφωνα με την Αθηνά Λινού την έκρηξη των κρουσμάτων που ζούμε τις τελευταίες μέρες.
Την ώρα που έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης εμβολιασμού, η συζήτηση για το αν θα συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και το επόμενο διάστημα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Θα χρειαστεί να κάνουμε κι άλλες δόσεις; Τι απαντά η Αθηνά Λινού; «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μετρήσιμα δεδομένα, αλλά η εμπειρία από άλλα εμβόλια έχει αποδείξει ότι μετά την τρίτη δόση η ανοσία βρίσκεται και σε υψηλά επίπεδα, αλλά διαρκεί και για πολύ καιρό», είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

 

Πού οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων

Σχολιάζοντας την έκρηξη των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, επεσήμανε ότι μεταξύ άλλων δυο παράγοντες που ευθύνονται είναι ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα και υπολογίζονται περίπου στο 1,5 εκατομμύρια, αλλά και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα.

 

«Δεν προσφέρουν τίποτα τα τεστ αντισωμάτων»

Η Αθηνά Λινού επανέλαβε ότι τα τεστ αντισωμάτων στα οποία καταφεύγουν πολλοί συμπολίτες μας για να διαπιστώσουν αν έχουν αντισώματα για τον κορονοϊό, «δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα», καθώς «έχουν σχεδιαστεί για ερευνητικούς λόγους κι όχι για να διαπιστώνουν το ποσοστό ανοσίας στον οργανισμό». Άλλωστε η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη», πρόσθεσε η κυρία Λινού.

 

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού και εμβόλιο γρίπης

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και του εμβολίου για τον κορονοϊό, η Αθηνά Λινού είπε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και «το ζητούμενο είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα», καθώς η συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. «Αν όμως κάποιος φοβάται ότι μπορεί είτε το ένα είτε το άλλο εμβόλιο να του δημιουργήσει κάποιες παρενέργειες τότε μπορεί να αφήσει να περάσει μια εβδομάδα ανάμεσα στα δύο εμβόλια».

ακόμα Ανοσία: αποκτήσουμε Διάφορα δόσεις εμβολίου Ισχυρή κάνουμε Κορωνοιός:Πόσες χρειαστεί
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλλιθέα: Περιστατικό από ταινία θρίλερ! Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ο ένοικος τα “πήρε” κρανίο και…(Βίντεο)
Πε, 4 Ιούν 2026 23:38
05/06: Αυτά τα ζώδια θα έχουν ένα “χρυσό” 24ωρο – Παίρνουν το «εισιτήριο» από το Σύμπαν για…
Πε, 4 Ιούν 2026 23:31
Ελλάδα: Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής για α@@@@@@ 14χρονης
Πε, 4 Ιούν 2026 23:24
Έκτακτο – Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη – Δίνουν μάχη πυροσβέστες και κάτοικοι
Πε, 4 Ιούν 2026 23:07
5 τρόφιμα που ένας γιατρός δε βάζει στο καλάθι του σούπερ μάρκετ για να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου
Πε, 4 Ιούν 2026 20:30
Τραγωδία που σοκάρει! Ραγδαίες εξελίξεις με την 11χρονη Λυάνα – Ποιον συνέλαβαν;
Πε, 4 Ιούν 2026 20:28
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.