Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Φρίκη για 4χρονη μέσα σε παιδικό σταθμό – “Μαμά, δεν θέλω…”

Δε, 12 Οκτ 2026 21:19

13/10: Ένα ζώδιο ευνοείται στα οικονομικά του – Τακτοποιείται μια εκκρεμότητα ή “έρχονται” χρήματα από τα παλιά

Δε, 12 Οκτ 2026 21:13

Θρίλερ στο Περιστέρι – Αυτό έβαζε κάθε μέρα μέσα στο φαγητό του άντρα της – Σοκαριστικό…

Δε, 12 Οκτ 2026 21:04
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοιός:Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση.Ποιοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού.

Τρ, 5 Απρ 2022 10:25 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου μπαίνει σήμερα στο τραπέζι της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για τα άτομα άνω των 50 ετών. Η Επιτροπή θα συζητήσει και θα κληθεί τελικά να αποφασίσει για το αν είναι σκόπιμη μια δεύτερη ενισχυτική δόση σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, δεδομένου ότι η προστασία από τα εμβόλια μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η Επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της και στη συνέχεια το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.

Ποιοι θα κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση δεν θα αφορά αμέσως όλους τους άνω των 50 ετών.

Εκτιμάται ότι θα προτεραιοποιηθούν σε υποομάδες όπως είχε γίνει στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, δηλαδή πρώτα θα εμβολιαστούν οι άνω των 85 ετών, μετά οι 80-84 ετών και ούτω καθεξής. Η σύσταση θα αφορά και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Εξάλλου, στα μέσα Μαρτίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε πει χαρακτηριστικά:

«Η ενδεχόμενη χορήγηση τέταρτης δόσης δεν αφορά τα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά άτομα μεγάλης ηλικίας με αυξημένο κίνδυνο νόσησης λόγω ηλικίας και συνεπώς λόγω γήρανσης και του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά για την 4η δόση ότι δεν προσφέρει πολλά στον γενικό πληθυσμό σε σχέση με την τρίτη δόση. Όμως για τα ηλικιωμένα άτομα, την ομάδα που κατά προτεραιοποίηση εμβολιάστηκε πρώτη, και αυτές οι μικρές αλλαγές της ανοσιακής ενίσχυσης μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται αποδεκτός ένας δεύτερος επαναληπτικός ή αναμνηστικός εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους και ευάλωτα άτομα σε δομές, με διαφορετική ηλικία ανά κράτος. Η Σουηδία προτείνει άτομα άνω των 80 χρόνων, η Γερμανία άνω των 70, η Αγγλία άνω των 75».

Πότε κλείνονται τα ραντεβού για 4η δόση
Εφόσον ακόμα οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, δεν έχει «κλειδώσει» και το χρονικό διάστημα μετά από το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει την τέταρτη δόση. Ενδεχομένως, να ισχύσει η εισήγηση τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση.

Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις θα μπορεί κάποιος να κλείσει και το ραντεβού του για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

ανοίγει Διάφορα δόση.Ποιοι κλείσουν, Κορωνοιός:Πότε μπορούν πλατφόρμα ραντεβού, Τέταρτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Φρίκη για 4χρονη μέσα σε παιδικό σταθμό – “Μαμά, δεν θέλω…”
Δε, 12 Οκτ 2026 21:19
13/10: Ένα ζώδιο ευνοείται στα οικονομικά του – Τακτοποιείται μια εκκρεμότητα ή “έρχονται” χρήματα από τα παλιά
Δε, 12 Οκτ 2026 21:13
Θρίλερ στο Περιστέρι – Αυτό έβαζε κάθε μέρα μέσα στο φαγητό του άντρα της – Σοκαριστικό…
Δε, 12 Οκτ 2026 21:04
Συναγερμός σε γειτονική μας χώρα – 5.000 άνθρωποι στο νοσοκομείο
Δε, 12 Οκτ 2026 20:58
Σοκαριστική αποκάλυψη Ευαγγελάτου: “Άσχετη, άσχετη! Ο Μαζωνάκης εκρήγνυται”
Δε, 12 Οκτ 2026 17:01
Πέθανε η Μαριαλένα Κάρμπουρη
Δε, 12 Οκτ 2026 16:49
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.