Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Νέα αποκάλυψη για Μαζωνάκη: Τι βρήκε και κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του

Πα, 18 Σεπ 2026 11:45

Ελλάδα: Σεισμός, πριν από λίγο, 4,2 Ρίχτερ – Η εκτίμηση Λέκκα

Πα, 18 Σεπ 2026 10:02

Σεπτέμβριος: 4 ζώδια που, επιτέλους, “ανασαίνουν” – Το Σύμπαν παίρνει όλα τα εμπόδια

Πα, 18 Σεπ 2026 08:52
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη στο κέντρο της Αθήνας

Πα, 7 Μάι 2021 22:41 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Συναγερμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους επιστήμονες της χώρας μας μια νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα μετάλλαξη, που αποτελεί παραλλαγή της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και την οποία συναντάμε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετάδωσε το STAR, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 815 άτομα με την εν λόγω μετάλλαξη.

«Δεν γνωρίζουμε αν είναι επιθετική»

Μάλιστα, σε αυτή αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μεταλλάξεις ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «το στέλεχος 318 είναι ένα στέλεχος το οποίο η παλιά απομόνωσή του βρίσκεται στη Νιγηρία. Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει τη μετάλλαξη 484Κ, είναι μία μετάλλαξη η οποία σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή».

«Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το 10% που, από ό,τι είδα, αναφέρεται σε διάφορα σημεία, δεν είναι το 10% των κρουσμάτων, αλλά το 10% ενός επιλεγμένου δείγματος μεταλλαγμένων» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «δεν είναι ότι το 10% των κρουσμάτων στην Αττική αποδίδεται σε αυτό το στέλεχος, αλλά έχει γίνει μία επιλογή συγκεκριμένη, γιατί γίνεται διερεύνηση και περιχαράκωση του συγκεκριμένου στελέχους αυτή τη στιγμή. Και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στο 10% όλων των κρουσμάτων της Αττικής. Είναι ένας πολύ συγκεκριμένος πληθυσμός, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναλύεται».

«Δεν γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αυτή τη στιγμή. Να θυμίσω ότι και η αφρικάνικη, στην αρχή λέγαμε ότι η νοτιοαφρικάνικη είναι πολύ επιθετική, δεν έχει αποδειχθεί αυτό ακόμα, ούτε η βραζιλιάνικη έχει αποδειχθεί» υπογράμμισε.

«Η βρετανική αποδείχθηκε τελικά ότι είναι αρκετά επιθετική. Χρειάζεται χρόνος, το παρακολουθούμε. Σε κάθε περίπτωση, περιχαρακώνεται οποιαδήποτε περίεργη μετάλλαξη με επαρκή ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση» κατέληξε.

https://www.net-time.gr/wp-content/uploads/2021/05/ert.mp4

 

Πηγή:tovima.gr

Αθηνάς Επικαιρότητα κέντρο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: μετάλλαξη Συναγερμός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα αποκάλυψη για Μαζωνάκη: Τι βρήκε και κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του
Πα, 18 Σεπ 2026 11:45
Ελλάδα: Σεισμός, πριν από λίγο, 4,2 Ρίχτερ – Η εκτίμηση Λέκκα
Πα, 18 Σεπ 2026 10:02
Σεπτέμβριος: 4 ζώδια που, επιτέλους, “ανασαίνουν” – Το Σύμπαν παίρνει όλα τα εμπόδια
Πα, 18 Σεπ 2026 08:52
Μαζωνάκης: Γιατί ο Γιώργος δεν άφησε διαθήκη; Η ατάκα που ανατριχιάζει
Πα, 18 Σεπ 2026 08:48
Μαζωνάκης: Ντράπηκε και η ντροπή! Σοκάρουν τα λόγια του γιατρού μέσα στη φυλακή για τον Γιώργο
Πε, 17 Σεπ 2026 21:49
Αυτό το τραγούδι του Μαζωνάκη μπήκε σε διαφήμιση της Opel και “έσπασε” ταμεία
Πε, 17 Σεπ 2026 16:02
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.