Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πρωτομαγιά με Πανσέληνο: Τα ζώδια που ευνοούνται και εκείνο που πρέπει να προσέξει «Φεγγάρι των Λουλουδιών»

Δε, 27 Απρ 2026 14:44

Νέος σεισμικός χάρτης στην Ελλάδα: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο “κόκκινο” για μεγάλο σεισμό – Το περίεργο με την Αττική

Δε, 27 Απρ 2026 12:01

Σοκ στο Παγκράτι: Δεν μπορούσε να την περιμένει να παρκάρει, κατέβηκε και της έκανε κάτι φρικιαστικό!

Δε, 27 Απρ 2026 11:56
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοϊός: «Θα φτάσουμε 9.000 κρούσματα» – Σοκαριστική πρόβλεψη (Video)

Σα, 3 Απρ 2021 15:58 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μια σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης λέγοντας ότι «τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού τις επόμενες μέρες θα είναι 9.000!». Παράλληλα, συναγερμό σήμανε για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται εκτίναξη ενεργών κρουσμάτων και παρά τους πολύ αυστηρούς περιορισμούς που ισχύουν.

Ειδικότερα, ο καθηγητής, μιλώντας στο Open, προέβλεψε ότι θα έχουμε αυξημένα κρούσματα τις επόμενες 10-15 μέρες, δηλαδή έως τις 15 με 20 Απριλίου. Παράλληλα, εξήγησε ότι με τα self tests αναμένεται να δούμε διπλάσια και τριπλάσια, από ό,τι βλέπουμε τώρα, κρούσματα κορωνοϊού.

«Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000», είπε. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων που θα δείξουν τα self tests θα είναι ασυμπτωματικοί και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ.

«Μας ενδιαφέρει όμως να ανακαλυφθούν αυτά τα κρούσματα γιατί μεταδίδουν υπερβολικά τον ιό και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα» πρόσθεσε.

Επίσης για τα self tests γνωστοποίησε ότι στην αρχή της νόσησης έχουν χαμηλή ευαισθησία για αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε διαδοχικά tests, εβδομαδιαία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας παρατείνεται σε διάρκεια λόγω των συναθροίσεων που παρατηρήθηκαν τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα αλλά και διότι «μπήκαν στον χορό» και άλλες περιοχές.

«Έτσι η κορύφωση έγινε μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε πριν από 15 μέρες και σε αριθμό και σε διάρκεια». Σχετικά με τους διασωληνωμένους ο καθηγητής δήλωσε ότι η πρόβλεψη είναι πως τις επόμενες μέρες «θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια».

Τέλος, για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως οι πολίτες πρέπει να αγνοήσουν τη σύγχυση και πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εμβόλιο συνδέεται με τα επεισόδια θρομβώσεων.

 

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτομαγιά με Πανσέληνο: Τα ζώδια που ευνοούνται και εκείνο που πρέπει να προσέξει «Φεγγάρι των Λουλουδιών»
Δε, 27 Απρ 2026 14:44
Νέος σεισμικός χάρτης στην Ελλάδα: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο “κόκκινο” για μεγάλο σεισμό – Το περίεργο με την Αττική
Δε, 27 Απρ 2026 12:01
Σοκ στο Παγκράτι: Δεν μπορούσε να την περιμένει να παρκάρει, κατέβηκε και της έκανε κάτι φρικιαστικό!
Δε, 27 Απρ 2026 11:56
Νέα εβδομάδα (27 Απριλίου -3 Μαΐου ) – Για αυτά τα 3 ζώδια “φυσάει” ούριος άνεμος – Όλα αλλάζουν στα οικονομικά τους
Δε, 27 Απρ 2026 09:36
Θάνατος Μυρτούς: “Θα δούμε πράγματα που δεν τα πιστεύει ανθρώπινος νους” – Τι βρήκαν οι Αρχές στο δωμάτιο 10; – Το τραγικό με το σκυλάκι της
Κυ, 26 Απρ 2026 23:38
Έλλαδα – Έκτακτο: Νέος σεισμός τώρα! Στο πόδι οι κάτοικοι!
Κυ, 26 Απρ 2026 22:22
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.