Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πολύ άσχημα νέα! Πέθανε, μόλις στα 49 του, ο Παρασκευάς Άντζας

Δε, 25 Μάι 2026 11:20

Καιρός: Πώς θα κάνουμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Ποιες περιοχές θα κρατήσουν ομπρέλα

Δε, 25 Μάι 2026 10:41

Έτσι μπορούμε να περάσουμε το αλκοτέστ σε μπλόκο; Ισχύει αυτό που υποστηρίζει τοξικολόγος;

Δε, 25 Μάι 2026 10:38
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοϊός-Θάνος Πλεύρης:Πότε περιμένουν την κορύφωση των κρουσμάτων.Το καλό και το κακό σενάριο των Χριστουγέννων.

Δε, 22 Νοέ 2021 21:14 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Για τα σενάρια του κορονοϊού, ένα καλό και ένα κακό μίλησε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης την ώρα που η πανδημία στη χώρας καλπάζει.

Δεν θα υπάρξει απαγορευτικό, ούτε υπάρχει σχετική εισήγηση από την επιστημονική επιτροπή, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σημείωσε επίσης ότι η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά, αν και δεν καταγράφεται ενδιαφέρον από τις μεγάλες ηλικίες για την πρώτη δόση.

 

Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: Η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά και θα κλείσει θετικά, ωστόσο, δεν καταγράφεται ενδιαφέρον πρώτης δόσης στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 60 ετών.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των πρόσφατων μέτρων, είπε ότι έχει “τσιμπήσει” η νεολαία που έχει νιώσει “ασφυκτική πίεση”.

Για τα ποσοστά εμβολιασμού στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι είναι στο 75%. Έχω 25% ανεμβολίαστους, και στον ΕΟΦ είναι αντίστοιχα λίγο χαμηλότερα είπε ο κ. Πλεύρης.

 

Ερωτηθείς για τα στοιχεία της πανδημίας είπε ότι τώρα θα αυξάνονται και τα νούμερα, με το καλό σενάριο να θέλει την κορύφωση (των κρουσμάτων) στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το κακό σενάριο να βλέπει το “πικ”, μετά τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υγείας, υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που μας απασχολούν αυτό το διάστημα: Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση είπε ο κ. Πλεύρης. Έχουν ενδιαφέρον, πρόσθεσε, κάποια δεδομένα, όπως ότι η Αθήνα, με τα +300 κρούσματα, “παράγει” λιγότερες ΜΕΘ από ότι στη Θεσσαλονίκη.

 

Τέλος, επανέλαβε ότι απαγορευτικό δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους. Όπως είπε, έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. “Ούτε στην (επιστημονική) επιτροπή πλέον καταγράφεται τάση εισήγησης για λοκντάουν” είπε χαρακτηριστικά.

Διάφορα κακό Καλό κορύφωση Κορωνοϊός-Θάνος κρουσμάτων.Το περιμένουν Πλεύρης:Πότε σενάριο Χριστουγέννων.
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ άσχημα νέα! Πέθανε, μόλις στα 49 του, ο Παρασκευάς Άντζας
Δε, 25 Μάι 2026 11:20
Καιρός: Πώς θα κάνουμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Ποιες περιοχές θα κρατήσουν ομπρέλα
Δε, 25 Μάι 2026 10:41
Έτσι μπορούμε να περάσουμε το αλκοτέστ σε μπλόκο; Ισχύει αυτό που υποστηρίζει τοξικολόγος;
Δε, 25 Μάι 2026 10:38
“Λύγισε” ο Χάρης Σιανίδης: “Πού μ’ αφήνεις, Γωγώ μου;”
Δε, 25 Μάι 2026 08:44
Δευτέρα – 25 Μαΐου: Αυτά τα ζώδια τα περιμένουν αποκαλύψεις και ειδήσεις που θα προκαλέσουν θόρυβο!
Δε, 25 Μάι 2026 08:30
Φρίκη προκαλεί η πατροκτονία στη Θεσσαλονίκη – Τα τελευταία λεπτά του 67χρονου, ο γιος του και το…
Δε, 25 Μάι 2026 08:25
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.