Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας, μετά από…

Δε, 16 Ιούν 2025 00:08

Έκτακτο – Σοκ στη Χαλκιδική! Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ με πολλά νεαρά άτομα – Υπάρχουν…

Κυ, 15 Ιούν 2025 22:09

Απίστευτος ο λόγος που συνετρίβη το αεροπλάνο της Air India – Το “κλειδί” στα τελευταία λόγια του πιλότου

Κυ, 15 Ιούν 2025 21:01
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κύπρος:Νεκρός ο αξιωματικός που είχε διατάξει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολωμού.

Τρ, 17 Ιαν 2023 16:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τι μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης
Πέθανε ο αξιωματικός του στρατού του ψευδοκράτους που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Σολομώντα Σολωμού στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όταν ο Ελληνοκύπριος ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την σημαία του ψευδοκράτους.

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του κατοχικού στρατού Χασάν Κουντακτσί, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί ο Σολωμού στις 14 Αυγούστου του 1996 πέθανε σε ιδιωτική κλινική.

Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ειδικού Πολέμου του κατοχικού στρατού, γνωστός με το παρατσούκλι «Ταμπουραλί Πασάς», αισθάνθηκε αδιαθεσία το πρωί της Δευτέρας (16/1) ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και διακομίστηκε στο νοσηλευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή και εξέπνευσε το μεσημέρι.

Ο τουρκοκύπριος είχε δηλώσει αμετανόητος για τη στυγερή δολοφονία του Σολομώντα Σολωμού, τον μοιραίο εκείνο Αύγουστο. Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κι έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ το ψευδοκράτος.

Το χρονικό…

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι πριν από τα επεισόδια είχε ήδη δώσει εντολές σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Αττίλα που συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, να μην περάσει κανένας Ελληνοκύπριος το συρματόπλεγμα που χώριζε την Κύπρο.

Όταν ο Σολωμού επιχείρησε να κατεβάσει τη σημαία της κατοχής από τον ιστό, με ένα νεύμα του Κουντακτσί ο τουρκοκύπριος στρατιώτης εκτέλεσε με μια σφαίρα τον Σολωμού.

Το όνομά του είχε εμπλακεί πρόσφατα στην υπόθεση δολοφονίας του τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί το 1996 στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου τότε διατελούσε ως επικεφαλής της «ειρηνευτικής δύναμης» του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

αξιωματικός διατάξει Διάφορα είχε εκτέλεσή Κύπρος:Νεκρός Σολωμού. ψυχρώ
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας, μετά από…
Δε, 16 Ιούν 2025 00:08
Έκτακτο – Σοκ στη Χαλκιδική! Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ με πολλά νεαρά άτομα – Υπάρχουν…
Κυ, 15 Ιούν 2025 22:09
Απίστευτος ο λόγος που συνετρίβη το αεροπλάνο της Air India – Το “κλειδί” στα τελευταία λόγια του πιλότου
Κυ, 15 Ιούν 2025 21:01
Ρόδος: Ανείπωτη τραγωδία σε παιδικό πάρτι – Φρικτός θάνατος για 3χρονο κοριτσάκι…
Κυ, 15 Ιούν 2025 20:27
ΑΑΔΕ: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από άδικους φόρους – Τρεις στους 10 δικαιώνονται
Κυ, 15 Ιούν 2025 18:15
Ώρες αγωνίας! – Εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές – Ποιοι είναι;
Κυ, 15 Ιούν 2025 16:47
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.