Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα – Είδε τον αδερφό της να βρίσκει φρικτό θάνατο μπροστα στα μάτια της και πήγε στο…

Σα, 22 Νοέ 2025 19:35

Τι είναι το εντερικό παράσιτο “ανισάκις”, που μολύνθηκε ο 22χρονος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το φαγητο και τα συμπτώματα

Σα, 22 Νοέ 2025 19:30

Φρικτός και ανατριχιαστικός θάνατος συνταξιούχου στην Εύβοια – Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή

Σα, 22 Νοέ 2025 19:27
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τα 2 τρικ για να μη “πιτσιλάει” το λάδι στο τηγάνισμα – Για το ένα δεν είχαμε ιδέα…

Σα, 19 Απρ 2025 09:55 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το τηγάνισμα είναι ένας από τους γρηγορότερους, αλλά και πιο ακατάστατους τρόπους μαγειρέματος, γιατί απαιτεί και πολύ καθάρισμα αμέσως μετά, με τα λάδια να πετάγονται σχεδόν σε όλη την κουζίνα και καμιά φορά και πάνω σας με οδυνηρές συνέπειες.

Για όλο αυτό χρειάζεται απλά μία σταγόνα νερό… Όταν έρχεται σε επαφή με καυτό λάδι, μετατρέπεται αμέσως σε ατμό. Ο ατμός προκαλεί ένα είδος μικρής έκρηξης που εκτοξεύει το λάδι έξω από το τηγάνι. Εάν πιτσιλάει συχνά λάδι κατά το μαγείρεμα, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι τα συστατικά δεν έχουν στεγνώσει επαρκώς ή ότι το τηγάνι είναι ακόμα υγρό.

Υπάρχει όμως τρόπος να τα αποφύγετε όλα αυτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αλάτι.

Το αλάτι, λόγω της ικανότητάς του να απορροφά νερό, μπορεί να αποτρέψει το τσιτσίρισμα του λαδιού.

Πώς; Απλά πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι στο τηγάνι πριν βάλετε φαγητό σε αυτό.

Ειδικά για πιο μαλακά ή υδαρή συστατικά, όπως κολοκυθάκια, μανιτάρια ή ψάρια. Αυτό το μικρό βήμα μπορεί να έχει εκπληκτικά μεγάλο αποτέλεσμα και να σας εξοικονομήσει δυσάρεστα εγκαύματα ή περιττό καθαρισμό.

Τι άλλο μπορεί να σας βοηθήσει
Μία άλλη εναλλακτική είναι η κανέλα, η οποία επίσης απορροφά την υγρασία και να αποτρέψει το τσιτσίρισμα όταν τηγανίζετε ψάρια. Και αν πρόκειται να τηγανίσετε σε μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού, λάβετε υπόψη ότι το αλάτι και η κανέλα δεν αρκούν εδώ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε προσεκτικά τα τρόφιμα στο λάδι, κατά προτίμηση με λαβίδες, και να μην τα ρίξετε από ύψος. Αυτό αυξάνει μόνο τον κίνδυνο πιτσιλίσματος και εγκαυμάτων.

Είτε ψάχνετε για αλάτι, κανέλα, είτε απλά προσέχετε τα ξηρά υλικά και την προσεκτική τοποθέτηση στο τηγάνι, το μαγείρεμα σας μπορεί να είναι πιο ήρεμο, καθαρότερο και, κυρίως, ασφαλέστερο. Δοκιμάστε το λοιπόν την επόμενη φορά!

‘Μη «Δεν – “πιτσιλάει” για Διάφορα είχαμε ένα… ιδέα… λάδι να στο Τα τηγάνισμα. το τρικ
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα – Είδε τον αδερφό της να βρίσκει φρικτό θάνατο μπροστα στα μάτια της και πήγε στο…
Σα, 22 Νοέ 2025 19:35
Τι είναι το εντερικό παράσιτο “ανισάκις”, που μολύνθηκε ο 22χρονος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το φαγητο και τα συμπτώματα
Σα, 22 Νοέ 2025 19:30
Φρικτός και ανατριχιαστικός θάνατος συνταξιούχου στην Εύβοια – Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή
Σα, 22 Νοέ 2025 19:27
Σε σοκ ένα ολόκληρο ελληνικό χωριό – Μακάβριο το θέαμα – Πήγαν στο νεκροταφείο και αντίκρισαν…
Σα, 22 Νοέ 2025 16:45
Αυτό έφαγε και πέθανε η 13χρονη στον Πειραιά -“Μου ‘φαγαν την Ειρήνη”
Σα, 22 Νοέ 2025 16:12
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος δηλητηριάστηκε, από παράσιτο που εμφανίζεται πρώτη φορά στη χώρα, αφού έφαγε αυτό το φαγητό…
Σα, 22 Νοέ 2025 14:07
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.