Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πέθανε ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών – Ήταν γιος της…

Δε, 16 Ιούν 2025 14:09

Έρχεται ανατροπή με τον καιρό τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα – Γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί

Δε, 16 Ιούν 2025 13:26

Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…

Δε, 16 Ιούν 2025 10:42
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

ΑΥΤΑ κάνεις λάθος στη λαγάνα και πλουτίζουν οι φούρνοι

Σα, 1 Μαρ 2025 08:45 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Προσπαθείς και εσύ να φτιάξεις κάθε χρόνο λαγάνα και να μην αγοράσεις από τον φούρνο αλλά δεν σου πετυχαίνει; Σου έχω όλα τα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια λαγάνα αλλά και τα λάθη που κάνεις και σου πετυχαίνει!

Πάμε να δούμε τα λάθη και τα σωστά για να έχεις την τέλεια λαγάνα!

ΛΑΓΑΝΑ – ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, για να έχεις την τέλεια λαγάνα, πρέπει πρώτα να έχεις και όλα τα υλικά για να την φτιάξεις. Τι θα χρειαστείς λοιπόν για την αφράτη αλλά και τραγανή λαγάνα;

700γρ αλεύρι σκληρό
500 ml νερό
18 γρ ξηρή μαγιά η 50 γρ νωπή
40 γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
50 γρ αλεύρι γ.ο.χ για τον πάγκο
200 γρ σουσάμι αποφλοιωμένο
1κ.σ ζάχαρη
80 ml ζεστό νερό
Αυτά είναι τα υλικά για να φτιάξεις την παραδοσιακή λαγάνα, τώρα αν θέλεις, λαγάνα με ελιές ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή για λαγάνα, απλά προσθέτεις τα υλικά που θες.

Πάμε να δούμε ποια λάθη κάνεις στην λαγάνα και δεν σου πετυχαίνει!

ΛΑΓΑΝΑ – ΤΑ ΛΑΘΗ:
Δεν αφήνεις την μαγιά να ενεργοποιηθεί, πρέπει να αφήσεις την ζύμη σου τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα για λίγο χρόνο! Αυτό είναι λάθος, η λαγάνα θέλει μέτρο χτύπημα για 6 λεπτά με μίξερ, χωρίς μίξερ θέλει πάνω από 10 λεπτά.
Προσθέτεις έξτρα αλεύρι αν το ζυμάρι είναι κολλώδες, λάθος! Δεν προσθέτουμε έξτρα αλεύρι στο κολλώδες ζυμάρι, το θέλουμε κολλώδες.
Δεν αφήνεις αρκετά την ζύμη για την λαγάνα να ξεκουραστεί. Η ζύμη για την λαγάνα πρέπει να ξεκουραστεί τουλάχιστον 3 φορές ανά στάδιο.
Ανοιγοκλείνεις τον φούρνο! Στάματα αυτό το κακό συνήθειο, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν ανοίξεις τον φούρνο, άσε την λαγάνα σου να ψηθεί όπως πρέπει!

Πηγή: petros-syrigos.com

αυτά Διάφορα και κάνεις λαγάνα λάθος οι πλουτίζουν στη φούρνοι
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών – Ήταν γιος της…
Δε, 16 Ιούν 2025 14:09
Έρχεται ανατροπή με τον καιρό τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα – Γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί
Δε, 16 Ιούν 2025 13:26
Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…
Δε, 16 Ιούν 2025 10:42
Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Έφτασε η στιγμή που θα πλησιάσουν τα όνειρά τους
Δε, 16 Ιούν 2025 09:51
Πώς ένα παιδικό πάρτι στη Ρόδο κατέληξε σε τραγωδία: Πώς βρήκε φρικτό θάνατο;
Δε, 16 Ιούν 2025 09:29
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας, μετά από…
Δε, 16 Ιούν 2025 00:08
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.