Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο – Ανείπωτη τραγωδία με οπαδούς του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό

Τρ, 27 Ιαν 2026 15:21

Βιολάντα: “Λύγισε” το πανελληνίο με όσα είπε ο σύζυγος της νεκρής Βασιλικής – Τα είπε όλα με 5 λέξεις!

Τρ, 27 Ιαν 2026 14:28

Κρήτη: Φόβος και τρόμος η πεθερά για τη νύφη! – Σοκάρουν όσα είπε οι 31χρονη στις Αρχές

Τρ, 27 Ιαν 2026 14:17
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Lockdown: Κρίσιμα 24ωρα – Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια για σκληρότερα μέτρα και νέα παράταση

Τε, 24 Μαρ 2021 21:51 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια για άνοιγμα της οικονομίας και του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και η εκτίναξη στους διασωληνωμένους που έχει προκαλέσει ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικότερα στην Αττική, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση αναφορικά με το άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Μαρτίου με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης, υπήρξε έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του lockdown, έπειτα από εισήγηση των επιστημόνων που διαμηνύουν ότι τα κρούσματα δεν πρόκειται να μειωθούν αν δεν συμμορφωθούν οι πολίτες.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται το σκληρό λουκέτο στην οικονομία μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα. Η ενδεχόμενη αυτή μεγάλη παράταση του lockdown αποσκοπεί στο να κρατήσει τους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερο περιορισμένους, ώστε να υπάρξει αποφόρτιση της μεγάλης διασποράς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 26 Απριλίου να πραγματοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι τα σενάρια που διακινούνται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, διαψεύδοντας οποιαδήποτε πληροφορία για παράταση του lockdown.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το πιθανότερο είναι να γίνει -για Γυμνάσια, Λύκεια- μετά το Πάσχα, περίπου στις 10 Μαϊου. Εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, πρέπει να θεωρείται πιθανό το να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τη δύσκολη εξίσωση της εστίασης, αυτή μπορεί να επαναλειτουργήσει στα μέσα Μαΐου και σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα κρούσματα δεν αποκλείεται να αυξηθούν, το επόμενο διάστημα, φτάνοντας ακόμα και μια «ανάσα» από τα 4.000, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι δεδομένο πλέον ότι θα αυξηθούν λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών ασθενών με COVID στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 699 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ όλης της χώρας.

Πηγή:newsbomb.gr

lockdown σχολείων
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Ανείπωτη τραγωδία με οπαδούς του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό
Τρ, 27 Ιαν 2026 15:21
Βιολάντα: “Λύγισε” το πανελληνίο με όσα είπε ο σύζυγος της νεκρής Βασιλικής – Τα είπε όλα με 5 λέξεις!
Τρ, 27 Ιαν 2026 14:28
Κρήτη: Φόβος και τρόμος η πεθερά για τη νύφη! – Σοκάρουν όσα είπε οι 31χρονη στις Αρχές
Τρ, 27 Ιαν 2026 14:17
Βιολάντα: Η Αγάπη Μπουνόβα είναι το τελευταίο θύμα, που βρέθηκε – Η τραγική ειρωνεία, πίσω από τον θάνατό της…
Τρ, 27 Ιαν 2026 13:40
Χαλάνδρι: Φρικιαστικό περιστατικό με 55χρονο! Πλησίασε την αδερφή του και με…
Τρ, 27 Ιαν 2026 13:31
Θρίλερ σε εξέλιξη στα Τζουμέρκα! Έφυγε από το καφενείο και ο αδερφός του…
Τρ, 27 Ιαν 2026 11:24
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.