Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Νέα φρίκη στη Χαλκιδική: Εσπευσμένα ιατροδικαστής στο σημείο – Βρέθηκε σε…

Πα, 27 Φεβ 2026 22:15

Δυστύχημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ανατροπή! Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον θάνατο της άτυχης Μαρίας – Έτσι έγινε η τραγωδία!

Πα, 27 Φεβ 2026 22:08

Από τις 18 Μαρτίου όλα αλλάζουν για αυτά τα 3 ζώδια! Εμπόδια τέλος! “Έρχεται” νέα αρχή

Πα, 27 Φεβ 2026 19:48
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Lockdown: Κρίσιμα 24ωρα – Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια για σκληρότερα μέτρα και νέα παράταση

Τε, 24 Μαρ 2021 21:51 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια για άνοιγμα της οικονομίας και του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και η εκτίναξη στους διασωληνωμένους που έχει προκαλέσει ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικότερα στην Αττική, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση αναφορικά με το άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Μαρτίου με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης, υπήρξε έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του lockdown, έπειτα από εισήγηση των επιστημόνων που διαμηνύουν ότι τα κρούσματα δεν πρόκειται να μειωθούν αν δεν συμμορφωθούν οι πολίτες.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται το σκληρό λουκέτο στην οικονομία μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα. Η ενδεχόμενη αυτή μεγάλη παράταση του lockdown αποσκοπεί στο να κρατήσει τους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερο περιορισμένους, ώστε να υπάρξει αποφόρτιση της μεγάλης διασποράς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 26 Απριλίου να πραγματοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι τα σενάρια που διακινούνται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, διαψεύδοντας οποιαδήποτε πληροφορία για παράταση του lockdown.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το πιθανότερο είναι να γίνει -για Γυμνάσια, Λύκεια- μετά το Πάσχα, περίπου στις 10 Μαϊου. Εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, πρέπει να θεωρείται πιθανό το να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τη δύσκολη εξίσωση της εστίασης, αυτή μπορεί να επαναλειτουργήσει στα μέσα Μαΐου και σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα κρούσματα δεν αποκλείεται να αυξηθούν, το επόμενο διάστημα, φτάνοντας ακόμα και μια «ανάσα» από τα 4.000, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι δεδομένο πλέον ότι θα αυξηθούν λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών ασθενών με COVID στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 699 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ όλης της χώρας.

Πηγή:newsbomb.gr

lockdown σχολείων
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα φρίκη στη Χαλκιδική: Εσπευσμένα ιατροδικαστής στο σημείο – Βρέθηκε σε…
Πα, 27 Φεβ 2026 22:15
Δυστύχημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ανατροπή! Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον θάνατο της άτυχης Μαρίας – Έτσι έγινε η τραγωδία!
Πα, 27 Φεβ 2026 22:08
Από τις 18 Μαρτίου όλα αλλάζουν για αυτά τα 3 ζώδια! Εμπόδια τέλος! “Έρχεται” νέα αρχή
Πα, 27 Φεβ 2026 19:48
Αρχαία τραγωδία με γυναίκα που έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος! – Τη στιγμή που κατέβαινε από το αεροπλάνο…
Πα, 27 Φεβ 2026 17:11
Μάρτιος: Αυτά τα ζώδια, πρέπει να κάνουν υπομονή! Θα έχουν έναν ισχυρό “αντίπαλο”
Πα, 27 Φεβ 2026 15:31
Αδιανόητο περιστατικό στον “αέρα” – Ο Κώστας Δόξας έπαιξε βίντεο της κόρης του «που ήταν 7 ώρες τιμωρία» από τη μητέρα της – Σε πανικό ο Λιάγκας
Πα, 27 Φεβ 2026 12:49
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.