Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Η σημερινή έκλειψη Ηλίου φέρνει γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή 4 ζωδίων – Παίρνουν άλλη πορεία

Τε, 12 Αυγ 2026 15:47

Αύγουστος: Αυτό το ζώδιο θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή, μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια

Τε, 12 Αυγ 2026 15:43

Πέθανε γνωστός Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός που συντρόφευε με τη φωνή του χιλιάδες ακροατές

Τε, 12 Αυγ 2026 15:41
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Lockdown: Σταδιακή χαλάρωση ως το Πάσχα – Τα σενάρια για λιανεμπόριο, εστίαση, σχολεία

Τρ, 23 Μαρ 2021 09:43 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Με τα πρώτα βήματα ανοίγματος της αγοράς να έγιναν από χθες με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, κυβέρνηση και επιστήμονες βαδίζουν με στόχο την σταδιακή «χαλάρωση» των μέτρων του lockdown με ορίζοντα το Πάσχα.

Οι μέρες που ακολουθούν αποτελούν
κρας τεστ

για την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να διαφανεί πόσο κοντά βρισκόμαστε στην υλοποίηση του επόμενου στόχου που είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Αν μπορούσε να συνοψιστεί σε μία φράση το κυβερνητικό σχέδιο αυτή θα είναι «Κωδικός Πάσχα», αφού ανεξάρτητα από τις συζητήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες, η επιθυμία είναι το Πάσχα η αγορά να λειτουργεί πλήρως (έστω και με συγκεκριμένους κανόνες).

Στο πλαίσιο αυτό, αυτή την εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφανθούν κατά πόσο η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου, μία ημερομηνία που είχε συζητηθεί πολύ το προηγούμενο διάστημα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν την Παρασκευή, αφού πρώτα εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη. Αντίστοιχη τοποθέτηση έγινε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου και ανέφερε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.

Ωστόσο η κατάσταση στο ΕΣΥ και η κορύφωση της πορείας των κρουσμάτων η οποία ακόμη δεν έχει έρθει σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς φαίνεται πως μεταθέτει το άνοιγμα των καταστημάτων κατά μία εβδομάδα.

Έτσι ο στόχος φαίνεται να μπαίνει για τις 5 Απριλίου, προκειμένου να έχει φανεί και το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η τοποθέτηση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου που είναι μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, πως είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί άνοιγμα του λιανεμπορίου με 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Πάντως όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, αυτό θα συμβεί αξιοποιώντας το 13032 και πιθανότατα θα επιλεγεί το click away και στην συνέχεια θα απελευθερωθεί η αγορά με περιορισμό μόνο ως προς τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Μετά το λιανεμπόριο σειρά παίρνουν τα σχολεία. Το σενάριο «μιλάει» για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στις 12 Απριλίου. Όσο για τα Δημοτικά, το κουδούνι σχεδιάζεται να χτυπήσει ξανά στις 19 Απριλίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα αφού όπως έχει τονιστεί κατ επανάληψη από κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχει προς το παρόν εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες.

Η διαφαινόμενη παράταση στην ημερομηνία ανοίγματος του λιανεμπορίου φέρνει πιο πίσω και το πότε θα σηκώσει ρολά η εστίαση. Τα καφέ και τα εστιατόρια πιθανότατα να ανοίξουν στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμό ως προς τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, με προϋπόθεση πάντα η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να το επιτρέπει.

Πηγή Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η σημερινή έκλειψη Ηλίου φέρνει γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή 4 ζωδίων – Παίρνουν άλλη πορεία
Τε, 12 Αυγ 2026 15:47
Αύγουστος: Αυτό το ζώδιο θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή, μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια
Τε, 12 Αυγ 2026 15:43
Πέθανε γνωστός Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός που συντρόφευε με τη φωνή του χιλιάδες ακροατές
Τε, 12 Αυγ 2026 15:41
Οικογενειακή τραγωδία σε ελληνικό νησί – Πώς το σπίτι που έμεναν στις διακοπές “πήρε” τη ζωή του μικρού τους γιου
Τε, 12 Αυγ 2026 13:14
Έκτακτο – Αθήνα: Ανείπωτη τραγωδία στο Μετρό
Τε, 12 Αυγ 2026 12:09
Ελλάδα: Αυτή είναι η νέα απάτη στα κινητά τηλέφωνα για την οποία μιλούν όλοι – Τι πρέπει να κάνεις αν λάβεις αυτό το μήνυμα
Τε, 12 Αυγ 2026 12:07
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.