Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Βόλος:Μητέρα κρατούσε “φυλακή” τις κόρες της για εννιά μήνες…

Τε 29 Μαρ 2023 16:53

Γιάννης Ζουγανέλης για το διαζύγιο της κόρης του:”Υπήρχαν προστριβές…”

Τε 29 Μαρ 2023 16:29

Ξέσπασε ο λυράρης του “Σασμού” για την κακοποίηση του ανήλικου…

Τε 29 Μαρ 2023 15:13
Facebook Twitter Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μ.Κεφαλογιάννης: «Διατήρηση των αυξημένων ενισχύσεων για τα Νησιά του Αιγαίου»

Δε 30 Νοέ 2020 22:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email
Facebook Twitter WhatsApp Email

Ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη διατήρηση των αυξημένων ενισχύσεων για τα νησιά του Αιγαίου στο μεταβατικό κανονισμό της ΚΑΠ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τη σθεναρή αντίδραση τόσο των χωρών του Βορρά όσο και των Βαλτικών χωρών που διεκδικούσαν την κατάργηση της ειδικής στήριξης στα νησιά του Αιγαίου και στις εξόχως απόκεντρες περιοχές της Ευρώπης καταφέραμε να διατηρήσουμε αλώβητη την αυξημένη ειδική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα νησιά μας.

Μέσα από τη συνεργασία και τις κοινές τροπολογίες που καταθέσαμε μαζί με τους Ισπανούς, Πορτογάλους και Γάλλους ευρωβουλευτές και μετά από σκληρή διαπραγμάτευση δόθηκε οριστικό τέλος σε συγκεκριμένες επιδιώξεις κάποιων ως αντίποινα για τη μη εφαρμογή της πλήρους εξωτερικής σύγκλισης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του μεταβατικού κανονισμού της ΚΑΠ.

Τα ειδικά αυτά μέτρα αυτά διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

(α) σε εκείνα της ενίσχυσης της μεταφοράς πρώτων υλών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα μικρά νησιά και

(β) σε εκείνα της ενίσχυσης της τοπικής γεωργικής παραγωγής και των παραδοσιακών εξαγωγών από τα νησιά.

Μέσα από τον νέο μεταβατικό κανονισμό περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των πόρων ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, με βάση ένα πρόγραμμα ενίσχυσης που θα καταρτιστεί από την ίδια τη χώρα και στο οποίο θα λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των μικρών νησιών.

Θα δίνεται έμφαση στη διάσωση της ιστορικής παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς των μικρών νησιών, στη διάσωση και τη διατήρηση του μοναδικού – ιδιαίτερου περιβάλλοντος και στην αποφυγή της ερήμωσης και της εξάρτησης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας μόνο από τον τουρισμό, στην οικονομική στήριξη της οικογενειακής εκμετάλλευσης και στην παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι με βάση πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, ο πρωτογενής τομέας απασχολεί σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού στις νησιωτικές περιφέρειες συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόλος:Μητέρα κρατούσε “φυλακή” τις κόρες της για εννιά μήνες…
Τε 29 Μαρ 2023 16:53
Γιάννης Ζουγανέλης για το διαζύγιο της κόρης του:”Υπήρχαν προστριβές…”
Τε 29 Μαρ 2023 16:29
Ξέσπασε ο λυράρης του “Σασμού” για την κακοποίηση του ανήλικου…
Τε 29 Μαρ 2023 15:13
Ειρήνη Χειρδάρη:Έκανε παρέμβαση στον αέρα και άφησε αιχμές για την εκπομπή.Η αντίδραση της Χατζίδου.
Τε 29 Μαρ 2023 13:44
Τα πήραν στο κρανίο Χατζίδου-Ετεοκλής με γνωστό Έλληνα τραγουδιστή.
Τε 29 Μαρ 2023 13:21
Φρίκη στην Κέρκυρα:Ήταν νεκρές μέσα στο σπίτι για τρεις ολόκληρους μήνες…
Τε 29 Μαρ 2023 12:45
Net-time.gr
Facebook Twitter Instagram YouTube
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
© 2023 net-time.gr Designed by net-time.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.