Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο – Ανείπωτη τραγωδία, λίγο πριν την Ανάσταση! Έκλεισε το σπίτι τους! Η τελευταία βόλτα του 3χρονου

Σα, 11 Απρ 2026 17:14

Ελλάδα: Αδιανόητο ατύχημα γυναίκας, στην πρώτη Ανάσταση! Σε σοκ ο κόσμος! Χτύπησαν οι καμπάνες και…

Σα, 11 Απρ 2026 17:08

Στα μάυρα ελληνική ομάδα! Πέθανε ο γνωστός…

Σα, 11 Απρ 2026 13:57
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σοκ! Παρολίγον τραγωδία στην πτήση Μάντσεστερ – Κω: Κινδύνευσαν 193 επιβάτες – Το λάθος των πιλότων

Δε, 2 Δεκ 2024 10:08 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Παρολίγον τραγωδία σε αεροπλάνο όπου απέτυχε να συμπιεστεί η καμπίνα, αφού οι πιλότοι παρέλειψαν το μήνυμα σφάλματος, θέτοντας 193 επιβάτες σε κίνδυνο υποξίας.

Ένα αεροπλάνο γεμάτο με 193 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Αγγλία πέρυσι, αφού στην καμπίνα δεν πέτυχε η συμπίεση λόγω του ότι οι πιλότοι παρέβλεψαν διακόπτες-κλειδιά, σύμφωνα με μια ανησυχητική νέα αναφορά, όπως υπογραμμίζει η New York Post.

Η συμπίεση γίνεται με την εισαγωγή στο εσωτερικό της καμπίνας μιας σταθερής παροχής αέρα. Με δεδομένο ότι η καμπίνα είναι σφραγισμένη και δεν έχει διαρροές, αυτή η εισαγωγή αέρα θα προκαλουσε συνεχή αύξηση της πίεσης.

Οι επιβάτες της Tui Airways κινδύνευσαν από υποξία – έλλειψη οξυγόνου στο αίμα που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή – αφού «διακόπτες» είχαν μείνει κλειστοί, εμποδίζοντας την καμπίνα συμπιεστεί, σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού κλάδου διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων για το περιστατικό της 17ης Οκτωβρίου 2023.

Η πτήση απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε προορισμό το νησί της Κω αλλά δεν πέρασε το Λίνκολνσαϊρ πριν ανακατευθυνθεί πίσω στο Μάντσεστερ.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση αφού η καμπίνα δεν κατάφερε να συμπιεστεί. Οι πιλότοι ισχυρίστηκαν ψευδώς στους ερευνητές ότι είχαν ενεργοποιήσει τους διακόπτες εξαέρωσης «περίπου 73 δευτερόλεπτα».

Παρέλειψαν επίσης να εφαρμόσουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα, τα οποία θα περιλάμβαναν τη χρήση μάσκας οξυγόνου.

Και τα δύο συστήματα εξαερισμού του κινητήρα – τα οποία ρυθμίζουν την πίεση της καμπίνας – είχαν μείνει κατά λάθος εκτός λειτουργίας πριν από την αναχώρηση, σύμφωνα με την υπηρεσία. Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι διακόπτες εξαέρωσης είχαν απενεργοποιηθεί κατά λάθος λόγω συντήρησης πριν από την πτήση.

Επιπλέον, το πλήρωμα καμπίνας είχε ευκαιρίες να παρατηρήσει ότι οι διακόπτες ήταν απενεργοποιημένοι, αλλά αμέλησε να το κάνει, αποκάλυψε η έκθεση.

– 193 blog Διάφορα επιβάτες Κινδύνευσαν Κω: Κως: λάθος Μάντσεστερ: Παρολίγον πιλότων πτήση Σοκ στην το τον Τραγωδία
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Ανείπωτη τραγωδία, λίγο πριν την Ανάσταση! Έκλεισε το σπίτι τους! Η τελευταία βόλτα του 3χρονου
Σα, 11 Απρ 2026 17:14
Ελλάδα: Αδιανόητο ατύχημα γυναίκας, στην πρώτη Ανάσταση! Σε σοκ ο κόσμος! Χτύπησαν οι καμπάνες και…
Σα, 11 Απρ 2026 17:08
Στα μάυρα ελληνική ομάδα! Πέθανε ο γνωστός…
Σα, 11 Απρ 2026 13:57
Έτσι θα κάνετε τη λαμπάδα σας να μην στάζει το βράδυ της Ανάστασης – Αυτό δεν σας το έχουν πει!
Σα, 11 Απρ 2026 11:32
Μεγάλο Σάββατο: Το βράδυ, πριν πας στην Ανάσταση, γονάτισε και πες αυτή την προσευχή, απόψε γίνονται θαύματα!
Σα, 11 Απρ 2026 10:12
Μεγάλη Παρασκευή: Απόψε το βράδυ, πριν κοιμηθείς, γονάτισε και πες αυτή την προσευχή, απόψε γίνονται θαύματα!
Πα, 10 Απρ 2026 23:32
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.