Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σοκ! Γυναίκα αφ@δ@@@ ακατάπαυστα έξω από είσοδο κλινικής – Το προσωπικό έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο

Πα, 6 Ιούν 2025 13:20

Θλίψη! Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας θεατράνθρωπος…

Πα, 6 Ιούν 2025 12:31

Άλιμος: Πώς έγινε το δυστύχημα που οδήγησε σε φρικτό θάνατο την υπάλληλο του απορριματοφόρου – Ήταν μητέρα…

Πα, 6 Ιούν 2025 09:20
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μαυρομμάτη-Αντωνόπουλος: Έτσι είναι σήμερα οι 2 μοναδικοί εν ζωή ηθοποιοί της ταινίας Δις Διευθυντής

Πε, 5 Ιούν 2025 00:00 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μαυρομμάτη-Αντωνόπουλος – Η Ελένη Μαυρομάτη είναι μία από τις διακριτικές αλλά ουσιαστικές μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, που άφησε το δικό της αποτύπωμα και στη Μεγάλη οθόνη.

Γεννημένη στις 2 Ιουλίου 1943 στον Πειραιά, επέλεξε νωρίς τον δρόμο της υποκριτικής και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη, από όπου αποφοίτησε το 1963. Το ίδιο έτος έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο με τον θίασο της Τζένης Καρέζη, στο έργο «Ήταν ένα κουτό κορίτσι».

Η Μαυρομάτη είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας, ήρεμο και αυθεντικό, που της επέτρεπε να ενσαρκώνει με πειστικότητα μια ευρεία γκάμα ρόλων – από τη νεαρή ρομαντική ηρωίδα έως τις πιο σύνθετες και απαιτητικές προσωπικότητες. Στον κινηματογράφο γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’60 και του ’70, με χαρακτηριστικές συμμετοχές σε ταινίες όπως «Δεσποινίς διευθυντής» (1964), όπου υποδύθηκε τη Διδώ, και το «20 γυναίκες κι εγώ» (1973). Συνολικά συμμετείχε σε περισσότερες από 25 ταινίες, συνεργαζόμενη με σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής.

Η ίδια μαζί με τον σπουδαίο Άγγελο Αντωνόπουλο είναι οι μοναδικοί εν ζωή ηθοποιοί της ταινίας Δις Διευθυντής του 1964.

Η πορεία της ηθοποιού όμως δεν περιορίστηκε στον κινηματογράφο. Είχε επίσης σημαντική παρουσία στο θέατρο και την τηλεόραση. Στις θεατρικές της δουλειές ξεχωρίζουν οι παραστάσεις «Η κυρία εκυκλοφόρησε» και «Φαίδρα», ενώ στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε παραγωγές όπως «Ο θησαυρός της Βαγίας» (1984) και η κωμική σειρά «Λαβ Σόρρυ» (1994), στην οποία υποδύθηκε την Πηνελόπη.

Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν επιδίωξε τη μεγάλη δημοσιότητα, η Ελένη Μαυρομάτη απέκτησε το σεβασμό του καλλιτεχνικού κόσμου και του κοινού για τη συνέπεια και το ήθος της. Η ίδια κράτησε χαμηλό προφίλ και με το πέρασμα του χρόνου αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας πίσω ένα έργο με ποιότητα και διάρκεια.

Η Ελένη Μαυρομάτη ανήκει σε εκείνη τη γενιά των ηθοποιών που υπηρέτησαν την τέχνη με αγάπη και αφοσίωση, κερδίζοντας μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Δείτε τους δύο ηθοποιούς σήμερα στην παρακάτω gallery:

«Είναι Διάφορα διευθυντής Δις εν Έτσι ζωή.. ηθοποιοί Μαυρομμάτη-Αντωνόπουλος: μοναδικοί οι σήμερα ταινίας της
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ! Γυναίκα αφ@δ@@@ ακατάπαυστα έξω από είσοδο κλινικής – Το προσωπικό έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο
Πα, 6 Ιούν 2025 13:20
Θλίψη! Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας θεατράνθρωπος…
Πα, 6 Ιούν 2025 12:31
Άλιμος: Πώς έγινε το δυστύχημα που οδήγησε σε φρικτό θάνατο την υπάλληλο του απορριματοφόρου – Ήταν μητέρα…
Πα, 6 Ιούν 2025 09:20
Αυτά τα 3 ζώδια θα είναι οι τυχεροί των επόμενων δέκα χρόνων
Πα, 6 Ιούν 2025 08:47
Δίνει μάχη η 62χρονη στο Τζάνειο – Πώς έκανε το σοκαριστικό λάθος ο νοσηλευτής
Πα, 6 Ιούν 2025 08:20
Λεωφ. Ποσειδώνος – Φρικτό τέλος για δημοτική υπάλληλο σε απορριματοφόρο – Το τελευταίο της μεροκάματο…
Πα, 6 Ιούν 2025 07:26
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.