Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πρωτόγνωρο περιστατικό με γιαγιάδες στην Κοζάνη! Πώς από τη βόλτα στην πλατεία κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Τε, 4 Φεβ 2026 10:38

Σοκαριστικό θέαμα στην Αθηνών-Κορίνθου – “Πάγωσαν” οι οδηγοί – Τι συνέβη;

Τε, 4 Φεβ 2026 09:54

Τα φορέματα αυτά από τα παλιά επέστρεψαν και είναι τάση! – Μπορείς να τα φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και ταιριάζουν με όλα!

Τε, 4 Φεβ 2026 09:51
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς ταξιδεύουν χωρίς rapid test από 13/9 οι ανεμβολίαστοι

Τρ, 31 Αυγ 2021 17:02 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου στη μετακίνηση εκτός νομού. Τι πρέπει να προσέξετε.

 

Πιο δύσκολη και πιο… ακριβή γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού σε δύο εβδομάδες και για τους επόμενους έξι μήνες για τους ανεμβολίαστους. Όσοι λοιπόν δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, από τις 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 τουλάχιστον, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ωρών για να μπορούν να ταξιδέψουν με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς εκτός από το αυτοκίνητο.

 

Ειδικότερα, για αεροπλάνα και πλοία θα ισχύουν όσα και το καλοκαίρι, με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα για διενέργεια rapid test δωρεάν στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που από την παραπάνω ημερομηνία θα εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους. Έτσι, θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για rapid test με κόστος 10 ευρώ. Το μέτρο ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες άνω των 12 ετών. Τα παιδιά 5-12 ετών θα ταξιδεύουν με self test.

 

Για τρένα και ΚΤΕΛ τίθεται σε εφαρμογή μια μεγάλη αλλαγή, καθώς από 13/9 θα χρειάζεται επίσης τεστ, ενώ σήμερα απαιτείται μόνον η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Και σε αυτή την περίπτωση, αυτό ισχύει για τους άνω των 12 ετών, ενώ για την ηλικία 5-12 ετών απαιτείται το αρνητικό self test.

 

Για τις χερσαίες μετακινήσεις ωστόσο οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για ταξίδια, καθώς δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid test. Ωστόσο, συνεχίζει να ισχύει το όριο 4 επιβατών – συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού.

Πηγή ieidiseis.gr

«εκτός ανεμβολίαστοι Διάφορα Μετακίνηση νομού ταξιδεύουν Χωρίς
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόγνωρο περιστατικό με γιαγιάδες στην Κοζάνη! Πώς από τη βόλτα στην πλατεία κατέληξαν στο νοσοκομείο!
Τε, 4 Φεβ 2026 10:38
Σοκαριστικό θέαμα στην Αθηνών-Κορίνθου – “Πάγωσαν” οι οδηγοί – Τι συνέβη;
Τε, 4 Φεβ 2026 09:54
Τα φορέματα αυτά από τα παλιά επέστρεψαν και είναι τάση! – Μπορείς να τα φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και ταιριάζουν με όλα!
Τε, 4 Φεβ 2026 09:51
Τα ζώδια που μισούν ακράδαντα τις Απόκριες – Τα “παίρνουν” στο κρανίο…
Τε, 4 Φεβ 2026 09:33
Φρίκη στο Πέραμα! Συναγερμός στις Αρχές – Νεκρή 41χρονη – Συνελήφθη ο…
Τρ, 3 Φεβ 2026 23:48
Έκτακτο – Τρίκαλα: Σοκαριστικό τροχαίο με 4 μοναχούς του Αγίου Όρους
Τρ, 3 Φεβ 2026 23:43
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.