Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Οικογενειακή τραγωδία σε ελληνικό νησί – Πώς το σπίτι που έμεναν στις διακοπές “πήρε” τη ζωή του μικρού τους γιου

Τε, 12 Αυγ 2026 13:14

Έκτακτο – Αθήνα: Ανείπωτη τραγωδία στο Μετρό

Τε, 12 Αυγ 2026 12:09

Ελλάδα: Αυτή είναι η νέα απάτη στα κινητά τηλέφωνα για την οποία μιλούν όλοι – Τι πρέπει να κάνεις αν λάβεις αυτό το μήνυμα

Τε, 12 Αυγ 2026 12:07
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μία ελληνική σούπα ανάμεσα στις τρεις καλύτερες του κόσμου

Πα, 8 Νοέ 2024 22:30 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Η «Batchoy», η σούπα που έχει ως βάση της τα ζυμαρικά, έχει ανακηρυχθεί ως η καλύτερη σούπα εντέρων στον κόσμο από τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό τροφίμων TasteAtlas. Ωστόσο μέσα στο top-3 αυτής της λίστας, είναι και μια ελληνική σούπα!

«Η πλούσια batchoy είναι μια δημοφιλής σούπα των Φιλιππίνων που αποτελείται από χοιρινά εντόσθια, ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαριού και φρέσκα στρογγυλά αυγοτάραχα. Γενναιόδωρα καρυκευμένη με πάστα γαρίδας και (περιστασιακά) σάλτσα σόγιας, η σούπα συνήθως ολοκληρώνεται με χοιρινές κροτίδες, τηγανητό σκόρδο και ένα ωμό αυγό», αναφέρει το TasteAtlas.

Το batchoy, που πιστεύεται ότι προέρχεται από την περιοχή La Paz, είναι το μοναδικό φιλιππινέζικο πιάτο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των σούπες που παρασκευάζονται κυρίως από εντόσθια ή εσωτερικά όργανα.

Και η Ελλάδα όμως μπορεί να… υπερηφανεύεται για μια «διάσημη» σούπα: τη μαγειρίτσα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πιο νόστιμες σούπες του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του Taste Atlas. Στη νέα λίστα του γνωστού γαστρονομικού οδηγού περιλαμβάνονται συνολικά 39 είδη σούπας από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Την πρώτη θέση κατακτά η φιλιππινέζικη «Batchoy», στη δεύτερη θέση βρίσκεται η τουρκική «Kelle paça çorbası» με κομμάτια προβάτου ή κατσικιού, κρεμμύδια και αλάτι, και ακολουθεί η δική μας μαγειρίτσα που συνηθίζουμε να τρώμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Περιέχει λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού και ρύζι. Είναι πολλοί εκείνοι, όμως, που τη μαγειρεύουν όλο το χρόνο.

ανάμεσα Διάφορα Ελληνική καλύτερες κόσμου μια σούπα. στις του τρεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικογενειακή τραγωδία σε ελληνικό νησί – Πώς το σπίτι που έμεναν στις διακοπές “πήρε” τη ζωή του μικρού τους γιου
Τε, 12 Αυγ 2026 13:14
Έκτακτο – Αθήνα: Ανείπωτη τραγωδία στο Μετρό
Τε, 12 Αυγ 2026 12:09
Ελλάδα: Αυτή είναι η νέα απάτη στα κινητά τηλέφωνα για την οποία μιλούν όλοι – Τι πρέπει να κάνεις αν λάβεις αυτό το μήνυμα
Τε, 12 Αυγ 2026 12:07
Τώρα μαθεύτηκε – Πέθανε γνωστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου
Τε, 12 Αυγ 2026 11:01
Ανατροπή στα Σπάτα με τη σορό στην πυρκαγιά
Τε, 12 Αυγ 2026 10:49
Ελλάδα: Δεν πάμε καθόλου καλά – Σε σοκ μάνα και κόρη σε παραλία νησιού μετά από αυτό που τους έτυχε – Τι να έκαναν;
Τε, 12 Αυγ 2026 10:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.