Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Γιώργος Παπαδάκης: Τραγική λεπτομέρεια που αποκαλύπτεται τώρα! Πριν 4 μήνες

Πε, 8 Ιαν 2026 15:07

Σοκ με οικογένεια στην Κρήτη! Β@@@@ τα δύο κορίτσια! Η αποκάλυψη που προκαλέι φρίκη…

Πε, 8 Ιαν 2026 12:54

“Καμπανάκι” από ΕΟΔΥ – Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία – Τα 2 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Πε, 8 Ιαν 2026 10:36
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μινκ «ζόμπι» αναδύονται από τους ομαδικούς τάφους στη Δανία

Τρ, 18 Μάι 2021 15:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Εκατομμύρια μινκ που σφαγιάστηκαν λόγω κορονοϊού αναδύονται από τους ομαδικούς τάφους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε την θανάτωση όλων των εκτρεφόμενων μινκ, μετά από εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των ζώων.

Μάλιστα, λόγω του τεράστιου αριθμού των μινκ, ο ιός είχε την ευκαιρία να εξαπλωθεί γρήγορα και να μεταλλαχθεί.

Η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε να σφαγιαστούν και τα 17 εκατομμύρια ζώα που εκτρέφονταν στις 289 πληγείσες φάρμες και αγροκτήματα.

Τα περισσότερα από τα περίπου 17 εκατομμύρια βιζόν κάηκαν σε αποτεφρωτήρες απορριμμάτων, αλλά λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, περίπου 4 εκατομμύρια βιζόν θάφτηκαν σε τμήμα γης που ανήκει στον στρατό της  Δανίας.

Μέσα στους επόμενους μήνες, τα κουφάρια των ζώων άρχισαν να αναδύονται από τους ομαδικούς τάφους.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Live Science, το φαινόμενο αυτό συνέβη καθώς τα αέρια που δημιουργούνται από την αποσύνθεσή τους ωθούν τα βιζόν προς το έδαφος.

Ένας από τους μαζικούς τάφους βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη όπου κάτοικοι και επισκέπτες συνηθίζουν να κάνουν μπάνιο, και ένας άλλος κοντά σε μια πηγή πόσιμου νερού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να παραπονιούνται για ενδεχόμενο κίνδυνο μόλυνσης.

«Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι η μεταπήδηση αυτού του ιού σε έναν ξενιστή ο οποίος θα γίνει περιφερειακή ή τοπική δεξαμενή για ιογενείς λοιμώξεις», είχε δηλώσει στο NBC τον Δεκέμβριο ο Τζόναθαν Ρανστάντλερ, καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών και παγκόσμιας υγείας στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts.

Όπως εξηγεί το Live Science, μερικές χιλιάδες βιζόν δραπετεύουν από τις φάρμες κάθε χρόνο, οπότε κάποια από αυτά που έχουν μολυνθεί θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα ζώα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εκταφή και των τεσσάρων εκατομμυρίων βιζόν, τα οποία στη συνέχεια θα καούν σε 13 μονάδες κεντρικής θέρμανσης γύρω από τη Δανία, μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Πηγή ieidiseis

«ζόμπι» αναδύονται Δανία Διάφορα Μινκ ομαδικούς τάφους τους
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Παπαδάκης: Τραγική λεπτομέρεια που αποκαλύπτεται τώρα! Πριν 4 μήνες
Πε, 8 Ιαν 2026 15:07
Σοκ με οικογένεια στην Κρήτη! Β@@@@ τα δύο κορίτσια! Η αποκάλυψη που προκαλέι φρίκη…
Πε, 8 Ιαν 2026 12:54
“Καμπανάκι” από ΕΟΔΥ – Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία – Τα 2 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε
Πε, 8 Ιαν 2026 10:36
Τα 4 ζώδια που χωρίς να το περιμένουν θα πάρουν χρήματα! Η μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία του 2026
Πε, 8 Ιαν 2026 09:05
Σοκαριστική αποκάλυψη για τον ηθοποιό, Γιάννη Βόγλη – Βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του στα…
Πε, 8 Ιαν 2026 09:01
Για 4 ζώδια θα κλείσουν οριστικά κάποιοι κύκλοι το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Το παρελθόν θα…
Τε, 7 Ιαν 2026 23:34
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.