Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη:Σοκαριστικό τροχαίο.Έπαθε καρδιακό επεισόδιο ενώ οδηγούσε και…

Τε 22 Μαρ 2023 23:04

Ανδρέας Μικρούτσικος:”Καρφώνει” πασίγνωστη παρουσιάστρια .”Ο μόνος άνθρωπος που δεν μου τηλεφώνησε…”

Τε 22 Μαρ 2023 22:09

Πού βρίσκεται σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος.«Δεν σηκώνει σε κανέναν το τηλέφωνο»

Τε 22 Μαρ 2023 21:05
Facebook Twitter Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μινκ «ζόμπι» αναδύονται από τους ομαδικούς τάφους στη Δανία

Τρ 18 Μάι 2021 15:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email
Facebook Twitter WhatsApp Email

Εκατομμύρια μινκ που σφαγιάστηκαν λόγω κορονοϊού αναδύονται από τους ομαδικούς τάφους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε την θανάτωση όλων των εκτρεφόμενων μινκ, μετά από εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των ζώων.

Μάλιστα, λόγω του τεράστιου αριθμού των μινκ, ο ιός είχε την ευκαιρία να εξαπλωθεί γρήγορα και να μεταλλαχθεί.

Η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε να σφαγιαστούν και τα 17 εκατομμύρια ζώα που εκτρέφονταν στις 289 πληγείσες φάρμες και αγροκτήματα.

Τα περισσότερα από τα περίπου 17 εκατομμύρια βιζόν κάηκαν σε αποτεφρωτήρες απορριμμάτων, αλλά λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, περίπου 4 εκατομμύρια βιζόν θάφτηκαν σε τμήμα γης που ανήκει στον στρατό της  Δανίας.

Μέσα στους επόμενους μήνες, τα κουφάρια των ζώων άρχισαν να αναδύονται από τους ομαδικούς τάφους.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Live Science, το φαινόμενο αυτό συνέβη καθώς τα αέρια που δημιουργούνται από την αποσύνθεσή τους ωθούν τα βιζόν προς το έδαφος.

Ένας από τους μαζικούς τάφους βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη όπου κάτοικοι και επισκέπτες συνηθίζουν να κάνουν μπάνιο, και ένας άλλος κοντά σε μια πηγή πόσιμου νερού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να παραπονιούνται για ενδεχόμενο κίνδυνο μόλυνσης.

«Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι η μεταπήδηση αυτού του ιού σε έναν ξενιστή ο οποίος θα γίνει περιφερειακή ή τοπική δεξαμενή για ιογενείς λοιμώξεις», είχε δηλώσει στο NBC τον Δεκέμβριο ο Τζόναθαν Ρανστάντλερ, καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών και παγκόσμιας υγείας στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts.

Όπως εξηγεί το Live Science, μερικές χιλιάδες βιζόν δραπετεύουν από τις φάρμες κάθε χρόνο, οπότε κάποια από αυτά που έχουν μολυνθεί θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα ζώα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εκταφή και των τεσσάρων εκατομμυρίων βιζόν, τα οποία στη συνέχεια θα καούν σε 13 μονάδες κεντρικής θέρμανσης γύρω από τη Δανία, μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Πηγή ieidiseis

«ζόμπι» αναδύονται Δανία Διάφορα Μινκ ομαδικούς τάφους τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη:Σοκαριστικό τροχαίο.Έπαθε καρδιακό επεισόδιο ενώ οδηγούσε και…
Τε 22 Μαρ 2023 23:04
Ανδρέας Μικρούτσικος:”Καρφώνει” πασίγνωστη παρουσιάστρια .”Ο μόνος άνθρωπος που δεν μου τηλεφώνησε…”
Τε 22 Μαρ 2023 22:09
Πού βρίσκεται σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος.«Δεν σηκώνει σε κανέναν το τηλέφωνο»
Τε 22 Μαρ 2023 21:05
Νίκος Μουτσινάς για Ανδρέα Μικρούτσικο και Όλγα Τρέμη:«Η εταιρεία δεν μπορεί να τον προστατεύσει;»
Τε 22 Μαρ 2023 20:33
Γιος γνωστού επιχειρηματία ο άνδρας που μαχαίρωσαν στο Εφετείο.
Τε 22 Μαρ 2023 20:02
Τέμπη:Συγκλονίζει η αποκάλυψη του αδερφού του Βαίου που σκοτώθηκε στo τρένο.
Τε 22 Μαρ 2023 17:23
Net-time.gr
Facebook Twitter Instagram YouTube
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
© 2023 net-time.gr Designed by net-time.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.