Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καιρός: Τι αλλάζει στο δεύτερο 15ημερο Φεβρουαρίου

Πα, 6 Φεβ 2026 22:40

Εφιάλτης αυτό που ανακάλυψε ζευγάρι! “Κάναμε σ@@ σε ξενοδοχείο και μετά…”

Πα, 6 Φεβ 2026 22:31

Για αυτά τα 4 ζώδια το σύμπαν ανοίγει πόρτες – Θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο

Πα, 6 Φεβ 2026 19:51
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μητροπολίτης Ξάνθης: Στην περιοχή μας έχουμε ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν γιατί άκουσαν έναν ιερέα και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά.

Κυ, 31 Οκτ 2021 20:22 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο περιθώριο της υποδοχής των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας αναφέρθηκε στην ανάγκη τα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας τη σημασία των εμβολίων.

Μητροπολίτης Ξάνθης: Κορωνοϊός και η ανάγκη να συμβουλευόμαστε τους γιατρούς

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης με αφορμή την πρόσφατη εμπειρία του με τον κορωνοϊό, δήλωσε:

«Η Βόρεια Ελλάδα και η περιοχή μας βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο από την πανδημία. Ο κορωνοϊός έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον ουρανό, καθήλωσε στα Νοσοκομεία εκατομμύρια ανθρώπους και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως και πιο επικίνδυνο είναι ότι ο ιός μας έχει διχάσει, σαν κοινωνίες αλλά ακόμη και σαν οικογένειες. Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας ρασοφόρος είναι, να μιλήσουμε για ιατρικά θέματα».

 

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Ξάνθης για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

«Η εκκλησία έχει παρεξηγηθεί αυτή την περίοδο, ότι δήθεν συμπορευόμαστε με την πολιτεία. Η εκκλησία ενδιαφέρεται για την πνευματική και σωματική υγεία του λαού. Δεν είμαι εγώ ο ρασοφόρος αρμόδιος να αποφανθώ για το εμβόλιο, αλλά η ιατρική επιστήμη, και δυστυχώς κάποιοι από εμάς τους ρασοφόρους έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι και έχουμε πάρει ανθρώπους στον λαιμό μας.

 

Έχουμε και εδώ στην περιοχή μας ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν γιατί άκουσαν έναν ιερέα και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά. Εγώ διερωτώμαι και λέω με αγάπη και πόνο προς τους ιερείς αυτούς, δεν έχουμε ευθύνη; Με πολλή αγάπη προς τους κληρικούς εκείνους που έχουν τις δικές τους απόψεις, τους λέω ότι τις σεβόμαστε, αλλά κρατήστε τες για τον εαυτό σας, μην παίρνετε στον λαιμό σας άλλους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια, καθώς πρόσφατα νόσησε από κορωνοϊό (αν και εμβολιασμένος), τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε το εμβόλιο στη θωράκιση του οργανισμού του. «Αυτή η μάσκα δεν προσβάλει το Θεό. Μία άλλη μάσκα που φοράμε σε όλη μας τη ζωή, η μάσκα της υποκρισίας, εκείνη είναι που προσβάλει τον Χριστό. Εάν εγώ δεν φοράω μάσκα και σκανδαλίζω τους αδελφούς μου που φορούν δεν έχω ευθύνη; Δεν είμαι υποκριτής;» τόνισε ο Μητροπολίτης.

άκουσαν ανθρώπους αφήνουν Γιατί Διάφορα έναν έφυγαν έχουμε ιερέα Μητροπολίτης μικρά Ξάνθης: παιδιά περιοχή πίσω στην τους χρονών
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός: Τι αλλάζει στο δεύτερο 15ημερο Φεβρουαρίου
Πα, 6 Φεβ 2026 22:40
Εφιάλτης αυτό που ανακάλυψε ζευγάρι! “Κάναμε σ@@ σε ξενοδοχείο και μετά…”
Πα, 6 Φεβ 2026 22:31
Για αυτά τα 4 ζώδια το σύμπαν ανοίγει πόρτες – Θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο
Πα, 6 Φεβ 2026 19:51
Βόλος: Φρίκη με μητέρα “τέρας” – Τι έβαζε το κοριτσάκι της να κάνει;
Πα, 6 Φεβ 2026 18:16
Ποιος είναι ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος που ελέγχεται για υπεξαίρεση; – “Μακάρι, να μην τα έχει πιάσει…”
Πα, 6 Φεβ 2026 14:46
Τελείωσαν τα ψέματα! Τρία ζώδια που θα οικονομική “εκτόξευση” το επόμενο διάστημα
Πα, 6 Φεβ 2026 13:39
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.