Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Το Ιράν χτύπησε το “διαμάντι” του Κατάρ – “Ούτε στα πιο τρελά όνειρα…”

Πε, 19 Μαρ 2026 22:46

Το Σύμπαν κάνει επανεκκίνηση και ευνοεί 3 ζώδια με τύχη! Οι κόποι τους δικαιώνονται!

Πε, 19 Μαρ 2026 21:57

Ελλάδα: Αφθώδης πυρετός – Σε καραντίνα αυτή η περιοχή! – Ακατάλληλα ζώα, γάλα, κρέας και…

Πε, 19 Μαρ 2026 21:52
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδ/σου θα δημιουργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Κυ, 3 Ιαν 2021 21:56 Αυτοδιοίκηση
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδεκανήσου σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, στις εγκαταστάσεις στο παλαιό νοσοκομείο, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Για το θέμα προέβη σε σχετική ενημέρωση ο πρόεδρός του, κ. Ηλίας Τσέρκης:
«Ο ΙΣΡ σχεδιάζει να ιδρύσει το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδεκανήσου στον ισόγειο χώρο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία μας. Είναι κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την εποχή της προεδρίας του κ. Χρήστου Μαντά και ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε. Γι αυτό το λόγο έχει συσταθεί μία επιτροπή στον ΙΣΡ με εξαιρετικούς συναδέλφους που έχουν μια μακρά διαδρομή και ιστορία στον σύλλογο.

Βρισκόμαστε στην διαδικασία όπου προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τον χώρο στο ισόγειο του κτηρίου όπου θα φιλοξενήσουμε όλα αυτά τα αντικείμενα τα οποία θα είναι μια ζωντανή καταγραφή από τα παλιά Ασκληπιεία μέχρι και τα σύγχρονα μηχανήματα και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές και αποτελεί μια παρακαταθήκη για όλους τους δημότες αλλά θα αποτελέσει και πόλο έλξης για τους επισκέπτες μας. Για να ξέρουμε πώς ασκείται η ιατρική σήμερα, πρέπει να δούμε πώς γίνονταν κάποιες ιατρικές πράξεις κατά το παρελθόν.

Είναι κάτι μεταξύ ιστορίας και σύγχρονης ιατρικής επιστήμης. Γι αυτό κι έχουμε βάλει στόχο να το υλοποιήσουμε. Υπάρχουν μόνον τρία Μουσεία Ιατρικής Ιστορίας στην Ελλάδα και φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα Μουσείο που να αρμόζει στην λαμπρή ιστορία αυτού του τόπου. Γι αυτό και απευθύνω έκκληση σε όποιον έχει κάποια ιατρικά αντικείμενα και θέλουν να τα κάνουν δωρεά για το Μουσείο να μας επισκεφτούν επειδή θα τα εκθέσουμε.

Επιπλέον, στον υπόγειο χώρο, τον οποίο ανακαινίσαμε πρόσφατα, θα φιλοξενηθεί το αρχείο του ΙΣΡ. Ως γνωστόν έχουμε πάνω από 580 γιατρούς και πάνω από 1.500 φακέλους από όλους όσους έχουν περάσει και θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό αρχείο, ανεκτίμητης αξίας που θα φιλοξενηθεί στον υπόγειο χώρο»

δήλωσε ο κ. Τσέρκης υπογραμμίζοντας πως αυτή η περιοχή μπορεί να αναβαθμιστεί και να γίνει το ‘Ζάππειο της Ρόδου’ εάν βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις και αξιοποιηθούν τα περιβάλλοντα κτήρια όπως το παλαιό νοσοκομείο κ.λπ.

διαβάστε περισσότερα: dimokratiki.gr

δημιουργήσει Διάφορα Δωδ/σου Ιατρικής Ιατρικός Ιστορίας Μουσείο Ρόδου Σύλλογος
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν χτύπησε το “διαμάντι” του Κατάρ – “Ούτε στα πιο τρελά όνειρα…”
Πε, 19 Μαρ 2026 22:46
Το Σύμπαν κάνει επανεκκίνηση και ευνοεί 3 ζώδια με τύχη! Οι κόποι τους δικαιώνονται!
Πε, 19 Μαρ 2026 21:57
Ελλάδα: Αφθώδης πυρετός – Σε καραντίνα αυτή η περιοχή! – Ακατάλληλα ζώα, γάλα, κρέας και…
Πε, 19 Μαρ 2026 21:52
Ίσως είναι η κορυφαία του 2026: Η ταινία-έπος που θα συζητάμε για μήνες…
Πε, 19 Μαρ 2026 21:43
Φθιώτιδα: Συγκλονιστικό παιχνίδι της μοίρας για τον νεαρό πατέρα που σκοτώθηκε – Η μοίρα της οικογένειας
Πε, 19 Μαρ 2026 21:14
Αυτά τα 3 ζώδια θα έχουν μεγάλα κέρδη, μέχρι το τέλος του μήνα! Τους “κολλάει” η τύχη σαν μαγνήτης
Πε, 19 Μαρ 2026 15:38
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.