Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαθεύτηκε πριν από λίγο! Έπιασαν τον σύντροφο της Κωνσταντοπούλου να…

Πε, 18 Δεκ 2025 21:45

Έκτακτο – Μεγάλη τραγωδία! Αεροπορικό δυστύχημα με πολλούς νεκρούς στη…

Πε, 18 Δεκ 2025 19:52

Κρήτη: Νέες εξελίξεις με τον 33χρονο εξαφανισμένο γιατρό! Τον είδαν να…

Πε, 18 Δεκ 2025 18:19
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδ/σου θα δημιουργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Κυ, 3 Ιαν 2021 21:56 Αυτοδιοίκηση
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδεκανήσου σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, στις εγκαταστάσεις στο παλαιό νοσοκομείο, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Για το θέμα προέβη σε σχετική ενημέρωση ο πρόεδρός του, κ. Ηλίας Τσέρκης:
«Ο ΙΣΡ σχεδιάζει να ιδρύσει το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας Δωδεκανήσου στον ισόγειο χώρο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία μας. Είναι κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την εποχή της προεδρίας του κ. Χρήστου Μαντά και ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε. Γι αυτό το λόγο έχει συσταθεί μία επιτροπή στον ΙΣΡ με εξαιρετικούς συναδέλφους που έχουν μια μακρά διαδρομή και ιστορία στον σύλλογο.

Βρισκόμαστε στην διαδικασία όπου προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τον χώρο στο ισόγειο του κτηρίου όπου θα φιλοξενήσουμε όλα αυτά τα αντικείμενα τα οποία θα είναι μια ζωντανή καταγραφή από τα παλιά Ασκληπιεία μέχρι και τα σύγχρονα μηχανήματα και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές και αποτελεί μια παρακαταθήκη για όλους τους δημότες αλλά θα αποτελέσει και πόλο έλξης για τους επισκέπτες μας. Για να ξέρουμε πώς ασκείται η ιατρική σήμερα, πρέπει να δούμε πώς γίνονταν κάποιες ιατρικές πράξεις κατά το παρελθόν.

Είναι κάτι μεταξύ ιστορίας και σύγχρονης ιατρικής επιστήμης. Γι αυτό κι έχουμε βάλει στόχο να το υλοποιήσουμε. Υπάρχουν μόνον τρία Μουσεία Ιατρικής Ιστορίας στην Ελλάδα και φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα Μουσείο που να αρμόζει στην λαμπρή ιστορία αυτού του τόπου. Γι αυτό και απευθύνω έκκληση σε όποιον έχει κάποια ιατρικά αντικείμενα και θέλουν να τα κάνουν δωρεά για το Μουσείο να μας επισκεφτούν επειδή θα τα εκθέσουμε.

Επιπλέον, στον υπόγειο χώρο, τον οποίο ανακαινίσαμε πρόσφατα, θα φιλοξενηθεί το αρχείο του ΙΣΡ. Ως γνωστόν έχουμε πάνω από 580 γιατρούς και πάνω από 1.500 φακέλους από όλους όσους έχουν περάσει και θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό αρχείο, ανεκτίμητης αξίας που θα φιλοξενηθεί στον υπόγειο χώρο»

δήλωσε ο κ. Τσέρκης υπογραμμίζοντας πως αυτή η περιοχή μπορεί να αναβαθμιστεί και να γίνει το ‘Ζάππειο της Ρόδου’ εάν βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις και αξιοποιηθούν τα περιβάλλοντα κτήρια όπως το παλαιό νοσοκομείο κ.λπ.

διαβάστε περισσότερα: dimokratiki.gr

δημιουργήσει Διάφορα Δωδ/σου Ιατρικής Ιατρικός Ιστορίας Μουσείο Ρόδου Σύλλογος
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθεύτηκε πριν από λίγο! Έπιασαν τον σύντροφο της Κωνσταντοπούλου να…
Πε, 18 Δεκ 2025 21:45
Έκτακτο – Μεγάλη τραγωδία! Αεροπορικό δυστύχημα με πολλούς νεκρούς στη…
Πε, 18 Δεκ 2025 19:52
Κρήτη: Νέες εξελίξεις με τον 33χρονο εξαφανισμένο γιατρό! Τον είδαν να…
Πε, 18 Δεκ 2025 18:19
Φρικτή κτηνωδία στο Άργος: “Ντροπή σας” – “Πάγωσε” ο άνδρας, με αυτό που είδε – Μέσα σε ανοικτό τ@@@@…
Πε, 18 Δεκ 2025 13:45
Kαμπανάκι του σύμπαν για δύο ζώδια -Δύσκολη χρονιά στα οικονομικά το 2026
Πε, 18 Δεκ 2025 13:17
Αυτός είναι ο νεαρός που μηνύει τον Μαζωνάκη – Τι λέει στην κάμερα – Τι απαντά ο τραγουδιστής (Βίντεο)
Πε, 18 Δεκ 2025 12:24
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.