Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Νέος Κόσμος: Αυτός είναι ο 29χρονος που σ@@@@ στο ξύλο τον 58χρονο

Τε, 19 Νοέ 2025 15:24

Τι συνέβη; Παραιτήθηκε από βουλευτής…

Τε, 19 Νοέ 2025 14:27

Ξεκινούν οι 30 πιο τυχερές μέρες της χρονιάς γι’ αυτά τα τρία ζώδια

Τε, 19 Νοέ 2025 14:14
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μπάιντεν: Η ουσία του κατηγορητηρίου δεν αμφισβητείται παρά την αθώωση του Τραμπ

Δε, 15 Φεβ 2021 21:29 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μπορεί να αθωώθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά «η ουσία του κατηγορητηρίου» εναντίον του δεν αμφισβητείται, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν το Σάββατο (13/02, τοπική ώρα) σχολιάζοντας την απόφαση της Γερουσίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε το Σάββατο (13/02, τοπική ώρα) ότι η φύση των κατηγοριών εναντίον του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, ήταν «αδιαμφισβήτητη» παρά την αθώωσή του από τη Γερουσία.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Λευκός Οίκος επισημαίνει:
«Ενώ η τελική ψηφοφορία δεν οδήγησε σε καταδίκη, η φύση των κατηγοριών είναι αδιαμφισβήτητη».

Ακόμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε την εισβολή στο Καπιτώλιο ως «δυσάρεστη σελίδα» στην ιστορία των ΗΠΑ και είπε ότι τα γεγονότα θυμίζουν την ευθραυστότητα μιας δημοκρατίας που πρέπει να υπερασπιστεί.

Επίσης, ο ίδιος ζήτησε οι Αμερικανοί πολίτες να θυμούνται ότι «δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για βία και εξτρεμισμό στις ΗΠΑ».

​Υπενθυμίζεται πως οι γερουσιαστές των ΗΠΑ, με 57 ψήφους υπέρ και 43 κατά, απάλλαξαν το Σάββατο (13/02) τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τις κατηγορίες περί υποκίνησης εξέγερσης, σχετικά με την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, οι οποίοι αποπειράθηκαν να σταματήσουν την επικύρωση του Τζο Μπάιντεν ως νικητή των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ, μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία το Σάββατο (13/02), έκανε λόγο για ένα άλλο μέρος του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας» και τόνισε πως «έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας».

Πάντως, επισημαίνεται ότι ο Τραμπ οδηγήθηκε στη δεύτερη δίκη αποπομπής του, κατά τη θητεία του, από τους Δημοκρατικούς που ισχυρίστηκαν ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος για την εισβολή στο Καπιτώλιο, αφού επέμειναν στο ότι ο Τραμπ προκάλεσε τους υποστηρικτές του με τους ισχυρισμούς του για μαζική εκλογική απάτη, την οποία απέτυχε να αποδείξει στα δικαστήρια, και την ομιλία του στη σχετική εκδήλωση, στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε έντονα την ευθύνη του για τις ενέργειες των διαδηλωτών, καθώς ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 6 Ιανουαρίου προέτρεψε τους υποστηρικτές να αντιταχθούν στον ανθυποψήφιό του, Μπάιντεν, «ειρηνικά» και ήταν από τους πρώτους που καταδίκασαν τη βία στο κτίριο του Καπιτωλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι Δημοκρατικοί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, καθώς και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, καταδίκασαν τις πράξεις του Τραμπ και τον κατηγόρησαν ότι πυροδότησε την ταραχή, καθώς αποπειράθηκε να παρακάμψει τον -τότε- Αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν στο Κογκρέσο.

αθώωση αμφισβητείται Διάφορα κατηγορητηρίου Μπάιντεν ουσία πάρα Τραμπ!
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος Κόσμος: Αυτός είναι ο 29χρονος που σ@@@@ στο ξύλο τον 58χρονο
Τε, 19 Νοέ 2025 15:24
Τι συνέβη; Παραιτήθηκε από βουλευτής…
Τε, 19 Νοέ 2025 14:27
Ξεκινούν οι 30 πιο τυχερές μέρες της χρονιάς γι’ αυτά τα τρία ζώδια
Τε, 19 Νοέ 2025 14:14
Ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους -Τα 3 ζώδια που περνούσαν περίοδο μοναξιάς ξαναβρίσκουν τη ζωντάνια τους
Τε, 19 Νοέ 2025 14:11
Βόλος: Οικογενειακό δράμα που συγκλονίζει! Μόνο σε ταινίες! Ο γαμπρός είδε τη φρίκη, μπροστά στα μάτια του…
Τε, 19 Νοέ 2025 11:56
Άγρια έγκλημα που συγκλονίζει: Θρίλερ και τρόμος σε Airbnb – H 32χρονη θα πήγαινε στο αεροδρόμιο, όταν…
Τε, 19 Νοέ 2025 11:53
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.