Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο τεμπέλικο ζώδιο -Βαριέται τα πάντα, δεν ξεκολλάει από τον καναπέ

Σα, 27 Δεκ 2025 18:51

Φρικτή οικογενειακή τραγωδία! “Έκανα κάτι πολύ κακό…” – Τσακώθηκαν για το τηλεκοντρόλ και…

Σα, 27 Δεκ 2025 16:50

Οι αργίες του 2026 – Όλες οι ημέρες που… καθόμαστε – Πότε πέφτουν Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα

Σα, 27 Δεκ 2025 14:21
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Νέα απάτη στα κινητά.Άνδρας έχασε 48.000 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά.Τι πρέπει να προσέχετε.

Πε, 3 Φεβ 2022 20:53 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Νέα εφαρμογή στα κινητά έχει προκαλέσει πανικό σε δεκάδες χρήστες, αφού πρόκειται για απάτη και αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι σχετικές καταγγελίες είναι δεκάδες, ενώ ένα θύμα χάκερ αποφάσισε να μιλήσει στη κάμερα του Star για όσα βίωσε.

Ο άνδρας με το όνομα Γιάννης, σημείωσε ότι δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό του, μετά από συνάντηση με υποτιθέμενο πελάτη. Στη συνέχεια, είδε περίπου 48.000 ευρώ να εξαφανίζονται σε λίγα λεπτά, ενώ έσωσε τον λογαριασμό του, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με την τράπεζα.

 

«Ένας υποτιθέμενος πελάτης επικαλέστηκε ότι θα στείλει δύο άτομα για παροχή υπηρεσιών στο χώρο μου. Μόλις κλείσαμε την τηλεφωνική επικοινωνία, είδα στο κινητό μου ένα sms που έγραφε έμβασμα σε εξέλιξη 120 ευρώ. Πάτησα πάνω σε αυτό. Μπήκα στη τράπεζα να δω αν όντως ήρθε το έμβασμα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, δήλωσε πως «μετά ήρθε ένα sms στο κινητό μου ότι έγινε επιτυχής αλλαγή ibank στο λογαριασμό όψεως της εταιρείας. Πέντε λεπτά μετά ήρθε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε το ημερήσιο όριο ανάληψης από 5.000 έφτασε στα 50.000. Ευτυχώς προλάβαμε και επικοινωνήσαμε με την τράπεζα, γιατί αν πέρναγε το 12ωρο θα έφευγαν και τα υπόλοιπα».

 

«Σκέψου πριν κάνεις κλικ»
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, τοποθετήθηκε και ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI INSTITUTE.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πλέον είναι εύκολο για τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε λογαριασμό, οπότε πρέπει να προσέχουν οι χρήστες που κάνουν κλικ.

 

«Δυστυχώς, το να πάρεις τους κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή γενικά σε διάφορους λογαριασμούς, πλέον έχει γίνει αρκετά εύκολο. Καθένας μπορεί να σκεφτεί κάτι ή να “ψαρέψει” όλους τους χρήστες του διαδικτύου. Για αυτό τον λόγο το σημαντικότερο και αυτό που λέμε πάντοτε “σκέψου πριν κάνεις κλικ”», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

 

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες σήμανε συναγερμός στο Google Play για την εφαρμογή 2FA Authenticator, που άδειαζε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών.

απάτη Διάφορα ευρώ Έχασε κινητά.Άνδρας λεπτά.Τι λίγα μέσα πρέπει προσέχετε.
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πιο τεμπέλικο ζώδιο -Βαριέται τα πάντα, δεν ξεκολλάει από τον καναπέ
Σα, 27 Δεκ 2025 18:51
Φρικτή οικογενειακή τραγωδία! “Έκανα κάτι πολύ κακό…” – Τσακώθηκαν για το τηλεκοντρόλ και…
Σα, 27 Δεκ 2025 16:50
Οι αργίες του 2026 – Όλες οι ημέρες που… καθόμαστε – Πότε πέφτουν Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα
Σα, 27 Δεκ 2025 14:21
Πολύ λυπηρό! Πέθανε στα 66 του χρόνια ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος…
Σα, 27 Δεκ 2025 14:17
Τρία ζώδια που τα βοηθάει το σύμπαν και θα λάβουν σημαντικά μηνύματα
Σα, 27 Δεκ 2025 12:25
Βαρδούσια: Αυτοί είναι οι άνθρωποι της συγκλονιστικής τραγωδίας – Ανάμεσά τους και η δασκάλα…
Σα, 27 Δεκ 2025 12:22
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.