Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτά τα 2 ζώδια μπαίνουν με το δεξί στον Οκτώβριο – Θα έχουν εξελίξεις στη ζωή τους και σημαντικές ευκαιρίες

Τε, 16 Σεπ 2026 14:34

Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικό περιστατικό με ζευγάρι – Ο κορμός δέντρου και ο σύζυγος

Τε, 16 Σεπ 2026 14:31

Μαθεύτηκε πού έστειλε η Γάκα τη φωτό του Μαζωνάκη

Τε, 16 Σεπ 2026 11:30
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Διέγραψαν από τη Νέα Δημοκρατία τον Αντώνη Σαμαρά

Σα, 16 Νοέ 2024 16:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός στο «Βήμα της Κυριακής», όπου μεταξύ άλλων επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό και την πολιτική που ασκεί τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, που σηματοδοτεί άμεσα τη διαδικασία διαγραφής του με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής «καμαρίλας» και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι».

Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%. Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Αντώνη Αντώνης από Δημοκρατία. Διέγραψαν Νέα Πολιτική Σαμαρά Σαμαράς τι τον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά τα 2 ζώδια μπαίνουν με το δεξί στον Οκτώβριο – Θα έχουν εξελίξεις στη ζωή τους και σημαντικές ευκαιρίες
Τε, 16 Σεπ 2026 14:34
Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικό περιστατικό με ζευγάρι – Ο κορμός δέντρου και ο σύζυγος
Τε, 16 Σεπ 2026 14:31
Μαθεύτηκε πού έστειλε η Γάκα τη φωτό του Μαζωνάκη
Τε, 16 Σεπ 2026 11:30
Σεπτέμβριος: Μπροστά σε 3 ζώδια πέφτουν οι μάσκες – Μία αποκάλυψη θα τα ταρακουνήσει
Τε, 16 Σεπ 2026 08:56
Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο – Έλληνας τραγουδιστής σε κρίσιμη κατάσταση
Τε, 16 Σεπ 2026 08:52
16/9: Σε 3 ζώδια συμβαίνει μία μεγάλη αλλαγή – Τα επόμενα βήματά τους θα είναι διαφορετικά
Τε, 16 Σεπ 2026 00:13
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.