Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Επιστρέφουν υποθέσεις και δεύτερες ευκαιρίες – Αυτά τα 4 ζώδια θα κερδίσουν μια σημαντική μάχη μέσα στον Ιούλιο

Κυ, 12 Ιούλ 2026 19:10

Ελλάδα: Πασίγνωστα προϊόντα όδευαν στα σουπερμάρκετ εκτός ψυγείου – Κατασχέθηκαν 2 τόνοι

Κυ, 12 Ιούλ 2026 16:19

Γλυκά Νερά: Τηλεοπτική σειρά για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν – Πότε και πού κάνει πρεμιέρα

Κυ, 12 Ιούλ 2026 13:37
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Διέγραψαν από τη Νέα Δημοκρατία τον Αντώνη Σαμαρά

Σα, 16 Νοέ 2024 16:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός στο «Βήμα της Κυριακής», όπου μεταξύ άλλων επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό και την πολιτική που ασκεί τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, που σηματοδοτεί άμεσα τη διαδικασία διαγραφής του με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής «καμαρίλας» και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι».

Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%. Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Αντώνη Αντώνης από Δημοκρατία. Διέγραψαν Νέα Πολιτική Σαμαρά Σαμαράς τι τον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουν υποθέσεις και δεύτερες ευκαιρίες – Αυτά τα 4 ζώδια θα κερδίσουν μια σημαντική μάχη μέσα στον Ιούλιο
Κυ, 12 Ιούλ 2026 19:10
Ελλάδα: Πασίγνωστα προϊόντα όδευαν στα σουπερμάρκετ εκτός ψυγείου – Κατασχέθηκαν 2 τόνοι
Κυ, 12 Ιούλ 2026 16:19
Γλυκά Νερά: Τηλεοπτική σειρά για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν – Πότε και πού κάνει πρεμιέρα
Κυ, 12 Ιούλ 2026 13:37
12-18 Ιουλίου: Απρόβλεπτες εξελίξεις για 3 ζώδια – Το 3ο θα έχει εξελίξεις σε οικογενειακά θέματα
Κυ, 12 Ιούλ 2026 12:41
Πώς να λιμάρετε τα νύχια σας και να “σβήσετε” χρόνια από τα χέρια σας
Κυ, 12 Ιούλ 2026 12:35
Αυτή είναι η σειρά που ξεκινάς το πρώτο επεισόδιο και σε παίρνει το πρωί – “Σπάει” ταμεία στο Netflix
Κυ, 12 Ιούλ 2026 12:30
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.