Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μπλόκο σε συναλλαγές με μετρητά! – Σε ποια ποσά θα πέφτουν πρόστιμα;

Κυ, 29 Μαρ 2026 21:26

Το κρέας σου βγαίνει σκληρό; – Το μυστικό που δεν σου είπε κανείς, αλλά το κάνουν όλοι οι σεφ ! – Μιλάμε “λουκούμι”

Κυ, 29 Μαρ 2026 21:20

Θρίλερ με την κλοπή τόνων πασίγνωστης σοκολάτας – Κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, ενόψει Πάσχα

Κυ, 29 Μαρ 2026 17:49
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Νέα έρευνα σεισμολόγων στην Αττική.Τα τρία ρήγματα που τους ανησυχούν και μπορούν να δώσουν σεισμούς 6,6 ρίχτερ.

Τρ, 21 Δεκ 2021 11:30 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τρία ενεργά ρήγματα για σεισμούς έως και 6,6 Ρίχτερ στην Αττική ανησυχούν τους σεισμολόγους.

 

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports του Nature και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Birkbeck College και UCL) με επικεφαλής τον Gerald Roberts, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με τον Ιωάννη Παπανικολάου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ορυκτολογίας – Γεωλογίας και το Αστεροσκοπείο Αθηνών με τη συμμετοχή του σεισμολόγου Αθανάσιου Γκανά.

 

Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι είναι ενεργά τα ρήγματα του Μηλεσίου, της Μαλακάσας και της Φυλής, ενώ αναδεικνύουν πως υπάρχει ένα «πρότυπο ενεργοποίησης» το οποίο οδηγεί σε μια μη αυστηρά περιοδική επανάληψη των σεισμών ανά ρήγμα. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε χρονική στιγμή ενεργοποιείται με διαδοχικούς σεισμούς ένα από τα παράλληλα αυτά ρήγματα (clustering mode), ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε περίοδο χαμηλής σεισμικότητας ή και σεισμικής ησυχίας (anticlustering mode/ quiescence).

 

Την έρευνα σχολίασε εκτενώς στο iEidiseis ένας εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν, ο Ιωάννης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας, Γεωπεριβάλλοντος και Φυσικών Καταστροφών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορυκτολογίας – Γεωλογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Όπως είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο κ. Παπανικολάου, τα μεγέθη των σεισμών που μπορούν να δώσουν τα τρία ρήγματα είναι:

Ρήγμα Μαλακάσας έως 6,6 Ρίχτερ
Ρήγμα Μήλεσι έως 6,3 Ρίχτερ
Ρήγμα Φυλής έως 6,3 Ρίχτερ

ανησυχούν Αττική.Τα Διάφορα δώσουν Έρευνα μπορούν ρήγματα Ρίχτερ σεισμολόγων σεισμούς στην τους τρία
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπλόκο σε συναλλαγές με μετρητά! – Σε ποια ποσά θα πέφτουν πρόστιμα;
Κυ, 29 Μαρ 2026 21:26
Το κρέας σου βγαίνει σκληρό; – Το μυστικό που δεν σου είπε κανείς, αλλά το κάνουν όλοι οι σεφ ! – Μιλάμε “λουκούμι”
Κυ, 29 Μαρ 2026 21:20
Θρίλερ με την κλοπή τόνων πασίγνωστης σοκολάτας – Κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, ενόψει Πάσχα
Κυ, 29 Μαρ 2026 17:49
Άνοιξη: “Κόλαση” οι αλλεργίες! – Πώς να τις προλάβουμε και πώς να τις ξεχωρίσουμε; Το σημάδι για το αλλεργικό σοκ!
Κυ, 29 Μαρ 2026 17:15
Μαρινέλλα: Για πρώτη φορά! Άγνωστο βίντεο, λίγο πριν τη μοιραία νύχτα στο Ηρώδειο! Η μεγάλη τραγουδίστρια καθόταν με…
Κυ, 29 Μαρ 2026 17:08
Καταπέλτης ο Πλακιάς για Μάνεση: “Α@@@@!” Το σχόλιο του δημοσιογράφου που τον έκανε έξω φρενών
Κυ, 29 Μαρ 2026 16:59
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.