Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ο Λαζόπουλος είπε αυτό που δεν τόλμησε κανείς για τον Γιώργο Μαζωνάκη – Χείμαρρος…

Πε, 1 Οκτ 2026 13:34

Οκτώβριος: Άγχος, στρες, αναποδιές και πίεση στα οικονομικά – Αυτά τα 3 ζώδια θα περάσουν δύσκολα

Πε, 1 Οκτ 2026 13:08

Έκτακτο – Θρίλερ με την κακοκαιρία που σαρώνει την Κρήτη – Υπάρχει αγνοούμενος – Ζευγάρι κατέληξε σε ποτάμι

Πε, 1 Οκτ 2026 13:03
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Μητέρα θετική στον κορωνοϊό γέννησε πρόωρα ενώ ήταν διασωληνωμένη

Τε, 7 Απρ 2021 11:10 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Μητέρα, η οποία ήταν θετική στον κορωνοϊό και ενώ ήταν διασωληνωμένη για 20 ολόκληρες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γέννησε πρόωρα ένα υγιέστατο μωράκι.

Η έγκυος, στο πρώτο μωρό της, είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης και στις 28 εβδομάδες κύησης παρουσίασε βαριά δύσπνοια και πυρετό, οπότε και διαγνώστηκε με λοίμωξη COVID-19. Λόγω της επιδεινούμενης πνευμονίας, στις 13 Μαρτίου, και ενώ είχε φτάσει τις 29 εβδομάδες κύησης, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός της εγκύου.

Μετά από ιατρικό συμβούλιο των ιατρών της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, αποφασίστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά διεθνώς, η συνέχιση της εγκυμοσύνης λόγω της προωρότητας.

Άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, ένα αντίστοιχο περιστατικό έχει αναφερθεί στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Τρεις μέρες αργότερα, η έγκυος εμφάνισε σημεία έναρξης τοκετού, οπότε έγινε επείγουσα καισαρική τομή και γεννήθηκε ένα αγοράκι, βάρους 1.300 γραμμαρίων.

Όπως σημειώνει η κ. Καλανταρίδου, είναι αξιοσημείωτο ότι η μητέρα βελτιώθηκε θεαματικά όταν είδε την εικόνα του μωρού της σε facetime! Η νικήτρια της ζωής εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την 1η Απριλίου, μετά από είκοσι ημέρες νοσηλείας, και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε πτέρυγα COVID άλλου νοσοκομείου.

Το μωρό, το οποίο δεν έχει προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας των Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ σε καλή κατάσταση. Η μητέρα, πριν τη διακομιδή της σε πτέρυγα COVID άλλου νοσοκομείου, ζήτησε να δει τους γιατρούς της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ για να τους ευχαριστήσει και να τους δείξει την ευγνωμοσύνη της.

«Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Τέτοιες στιγμές αποζημιώνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλη την κούραση και την αγωνία που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον καιρό της πανδημίας COVID-19», αναφέρει η κ. Καλανταρίδου.

“Ήταν «Αττικόν»: γέννησε διασωληνωμένη Διάφορα θετική κορoνοϊό μητέρα Νοσοκομείο πρόωρα στον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λαζόπουλος είπε αυτό που δεν τόλμησε κανείς για τον Γιώργο Μαζωνάκη – Χείμαρρος…
Πε, 1 Οκτ 2026 13:34
Οκτώβριος: Άγχος, στρες, αναποδιές και πίεση στα οικονομικά – Αυτά τα 3 ζώδια θα περάσουν δύσκολα
Πε, 1 Οκτ 2026 13:08
Έκτακτο – Θρίλερ με την κακοκαιρία που σαρώνει την Κρήτη – Υπάρχει αγνοούμενος – Ζευγάρι κατέληξε σε ποτάμι
Πε, 1 Οκτ 2026 13:03
Καιρός: Συναγερμός στη χώρα για επικίνδυνα φαινόμενα
Πε, 1 Οκτ 2026 09:32
4 ζώδια μπορεί να ακούσουν αυτό που περίμεναν εδώ και καιρό – “Έρχεται” ένα μήνυμα ή συζήτηση
Πε, 1 Οκτ 2026 09:30
Ελλάδα: Φρικτός θάνατος για εργαζόμενο
Πε, 1 Οκτ 2026 09:27
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.