Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Δήλωση “σεισμός” Χρυσοχοΐδη για πατίνια – “Έρχεται” νόμος – Απαγορεύεται να βγαίνουν στους δρόμους…

Τρ, 5 Μάι 2026 11:06

Ο «σιωπηλός κίνδυνος» στο ντουλάπι σας – Μην το καταναλώσετε εάν παρατηρήσετε αυτά τα 6 σημάδια

Τρ, 5 Μάι 2026 08:59

Έκτακτο – Έλληνας επιβάτης στο «κρουαζιερόπλοιο του θανάτου»

Τρ, 5 Μάι 2026 00:31
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τη δημιουργία ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού

Τε, 7 Απρ 2021 11:10 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει στους Αμερικανούς να αποκτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ελεύθερος να εξετάσει την ιδέα αυτή.

«Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει, ούτε θα υποστηρίξει, ένα σύστημα που θα απαιτεί από τους Αμερικανούς να διαθέτουν πιστοποιητικό» εμβολιασμού, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι.

«Δεν θα υπάρξει ομοσπονδιακή βάση δεδομένων για τους εμβολιασμούς, ούτε το ομοσπονδιακό κράτος θα επιβάλλει στους πάντες την υποχρέωση να αποκτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Το εντονότερο ενδιαφέρον για αυτή την ιδέα εκφράζεται από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ανοίξουν ξανά εγκαταστάσεις όπου εργάζεται «μεγάλος αριθμός ανθρώπων», όπως τα στάδια ή οι αίθουσες θεαμάτων, σημείωσε ακόμη η εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα δημοσιοποιήσει σύντομα «συμβουλές» που θα δίνουν «σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, την ασφάλεια και τις διακρίσεις».

«Από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι απλό, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα των Αμερικανών πρέπει να προστατεύονται, επομένως τα συστήματα του είδους αυτού να μη χρησιμοποιηθούν σε βάρος ανθρώπων με άδικο τρόπο», συμπλήρωσε η Τζεν Ψάκι.

Αρκετές χώρες έχουν ήδη δημιουργήσει ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα υγειονομικό «διαβατήριο», που θα καταγράφει ότι κάποιος ή κάποια έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό, ώστε να διευκολυνθεί η επανέναρξη των συναθροίσεων μεγάλων αριθμών ανθρώπων και των ταξιδιών.

Η ιδέα όμως προκαλεί επικρίσεις και ανησυχίες που αφορούν ενδεχόμενες διακρίσεις και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. / ΑΠΕ-ΜΠΕ

απορρίπτει δημιουργία διαβατηρίου Διάφορα εμβολιασμού Λευκός Οίκος ομοσπονδιακού
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση “σεισμός” Χρυσοχοΐδη για πατίνια – “Έρχεται” νόμος – Απαγορεύεται να βγαίνουν στους δρόμους…
Τρ, 5 Μάι 2026 11:06
Ο «σιωπηλός κίνδυνος» στο ντουλάπι σας – Μην το καταναλώσετε εάν παρατηρήσετε αυτά τα 6 σημάδια
Τρ, 5 Μάι 2026 08:59
Έκτακτο – Έλληνας επιβάτης στο «κρουαζιερόπλοιο του θανάτου»
Τρ, 5 Μάι 2026 00:31
Βασίλης Παλαιοκώστας: Πού βρίσκεται σήμερα ο «αιώνιος δραπέτης»; Η μέθοδος που τον μεταμόρφωνε σε άνθρωπο – “φάντασμα”
Τρ, 5 Μάι 2026 00:10
Τρίτη, 5 Μαΐου: 3 ζώδια θα δεχτούν ένα μήνυμα που θα αλλάξει τα δεδομένα της εβδομάδας!
Δε, 4 Μάι 2026 23:50
Αθήνα: Ντελιβεράς έγινε φόβος και τρόμος! Πώς κατέληξαν δύο γυναίκες στο νοσοκομείο! (Βίντεο ντοκουμέντο)
Δε, 4 Μάι 2026 23:48
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.