Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Φρίκη και ανατριχίλα στην Κύπρο! Πρωτοφανές περιστατικό! Μητέρα δ@@@@@ το παιδί της…

Τρ, 21 Απρ 2026 15:48

Η τ@@@ «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ, που πέθανε η Μυρτώ;

Τρ, 21 Απρ 2026 14:42

Σε αυτά τα 4 ζώδια το Σύμπαν “χαρίζει” απλόχερα αφθονία και τεράστιες ευκαιρίες

Τρ, 21 Απρ 2026 12:47
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ο Πάπας ρίχνει ευθύνες στο ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Τρ, 3 Μάι 2022 20:47 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ευθύνες στο ΝΑΤΟ ρίχνει ο Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δηλώνει ότι το «γάβγισμα» του ΝΑΤΟ στην πόρτα της Ρωσίας μπορεί να οδήγησε στην εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Σημειώνει δε, ότι προσφέρθηκε να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη φονική επίθεση της Ρωσίας προς την γείτονα χώρα της, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΝΑΤΟ. Δεν είπε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ σε χώρες κοντά στη Ρωσία «προκάλεσε» τη Μόσχα, αλλά σημείωσε ότι αυτό «ίσως διευκόλυνε» την εισβολή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη «βαρβαρότητα» του πολέμου και τη συνέκρινε με τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρουάντα τη δεκαετία του 1990, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη γενοκτονία της μειονότητας των Τούτσι.

Η Αγία Έδρα ζητά από τα μέσα Μαρτίου συνάντηση μεταξύ Φραγκίσκου και Πούτιν στη Μόσχα, τόνισε ο Πάπας. «Φυσικά χρειαζόμασταν τον ηγέτη του Κρεμλίνου για ένα «παράθυρο» χρόνου. Δεν είχαμε ακόμη καμία απάντηση και εξακολουθούμε να προσπαθούμε, ακόμα κι αν φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή».

Πρώτα συνάντηση με Πούτιν, μετά στο Κίεβο
Στη συνέντευξη, ο Πάπας Φραγκίσκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει στο Κίεβο προς το παρόν: «Πρώτα πρέπει να πάω στη Μόσχα, πρώτα πρέπει να συναντήσω τον Πούτιν».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι ακύρωσε συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και βασικό υποστηρικτή του Πούτιν που δικαιολόγησε τον πόλεμο, καθώς και οι δύο πίστευαν ότι θα είχε «διφορούμενη» ερμηνεία – αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε ότι προειδοποίησε τον Κύριλλο να μην «γίνει ο ίδιος βωμός του Πούτιν».

Από το ξεκίνημα της εισβολής στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα επικρίνει τον πόλεμο, ενώ αποφεύγει να κατονομάσει τον Πούτιν, καθώς η εξωτερική πολιτική του Βατικανού θέλει να κρατά ανοιχτή την πόρτα για διάλογο.

Όπως αναφέρει το Politico, η ρωσική πρεσβεία στην Αγία Έδρα δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις ή σε αίτημα για σχολιασμό του θέματος μέσω email. Εκπρόσωπος του Βατικανού, επίσης, δεν απάντησε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Διάφορα εισβολή ευθύνες ΝΑΤΟ Ουκρανία Πάπας ρίχνει ΡΩΣΙΚΗ στην
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη και ανατριχίλα στην Κύπρο! Πρωτοφανές περιστατικό! Μητέρα δ@@@@@ το παιδί της…
Τρ, 21 Απρ 2026 15:48
Η τ@@@ «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ, που πέθανε η Μυρτώ;
Τρ, 21 Απρ 2026 14:42
Σε αυτά τα 4 ζώδια το Σύμπαν “χαρίζει” απλόχερα αφθονία και τεράστιες ευκαιρίες
Τρ, 21 Απρ 2026 12:47
Ελλάδα: Μεγάλη αγωνία και μυστήριο! Αυτή είναι η μητέρα τριών παιδιών που ψάχνουν! Το “κλειδί” της υπόθεσης
Τρ, 21 Απρ 2026 12:24
Με αυτό το κόλπο θα βράζετε τις πατάτες δύο φορές πιο γρήγορα! – Λίγοι το γνωρίζουν…
Τρ, 21 Απρ 2026 09:38
Κεφαλονιά: Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη Μυρτώ και τη λέει το κινητό της! Δεν το έχει πει κανείς, μέχρι σήμερα…
Τρ, 21 Απρ 2026 09:20
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.