Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ζώδια 20/05: Αυτά τα 3 ζώδια θα δικαιωθούν οικονομικά!

Τε, 20 Μάι 2026 00:22

19 – 31 Μαΐου: Δείτε ποια είναι η πιο τυχερή ημέρα για το δικό σας ζώδιο! Ευκαιρίες, προσωπική ανάπτυξη και αφθονία!

Τε, 20 Μάι 2026 00:20

Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Τρ, 19 Μάι 2026 22:18
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ο Πάπας ρίχνει ευθύνες στο ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Τρ, 3 Μάι 2022 20:47 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ευθύνες στο ΝΑΤΟ ρίχνει ο Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δηλώνει ότι το «γάβγισμα» του ΝΑΤΟ στην πόρτα της Ρωσίας μπορεί να οδήγησε στην εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Σημειώνει δε, ότι προσφέρθηκε να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη φονική επίθεση της Ρωσίας προς την γείτονα χώρα της, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΝΑΤΟ. Δεν είπε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ σε χώρες κοντά στη Ρωσία «προκάλεσε» τη Μόσχα, αλλά σημείωσε ότι αυτό «ίσως διευκόλυνε» την εισβολή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη «βαρβαρότητα» του πολέμου και τη συνέκρινε με τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρουάντα τη δεκαετία του 1990, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη γενοκτονία της μειονότητας των Τούτσι.

Η Αγία Έδρα ζητά από τα μέσα Μαρτίου συνάντηση μεταξύ Φραγκίσκου και Πούτιν στη Μόσχα, τόνισε ο Πάπας. «Φυσικά χρειαζόμασταν τον ηγέτη του Κρεμλίνου για ένα «παράθυρο» χρόνου. Δεν είχαμε ακόμη καμία απάντηση και εξακολουθούμε να προσπαθούμε, ακόμα κι αν φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή».

Πρώτα συνάντηση με Πούτιν, μετά στο Κίεβο
Στη συνέντευξη, ο Πάπας Φραγκίσκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει στο Κίεβο προς το παρόν: «Πρώτα πρέπει να πάω στη Μόσχα, πρώτα πρέπει να συναντήσω τον Πούτιν».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι ακύρωσε συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και βασικό υποστηρικτή του Πούτιν που δικαιολόγησε τον πόλεμο, καθώς και οι δύο πίστευαν ότι θα είχε «διφορούμενη» ερμηνεία – αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε ότι προειδοποίησε τον Κύριλλο να μην «γίνει ο ίδιος βωμός του Πούτιν».

Από το ξεκίνημα της εισβολής στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα επικρίνει τον πόλεμο, ενώ αποφεύγει να κατονομάσει τον Πούτιν, καθώς η εξωτερική πολιτική του Βατικανού θέλει να κρατά ανοιχτή την πόρτα για διάλογο.

Όπως αναφέρει το Politico, η ρωσική πρεσβεία στην Αγία Έδρα δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις ή σε αίτημα για σχολιασμό του θέματος μέσω email. Εκπρόσωπος του Βατικανού, επίσης, δεν απάντησε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Διάφορα εισβολή ευθύνες ΝΑΤΟ Ουκρανία Πάπας ρίχνει ΡΩΣΙΚΗ στην
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζώδια 20/05: Αυτά τα 3 ζώδια θα δικαιωθούν οικονομικά!
Τε, 20 Μάι 2026 00:22
19 – 31 Μαΐου: Δείτε ποια είναι η πιο τυχερή ημέρα για το δικό σας ζώδιο! Ευκαιρίες, προσωπική ανάπτυξη και αφθονία!
Τε, 20 Μάι 2026 00:20
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Τρ, 19 Μάι 2026 22:18
To νέο bob της Penelope Cruz θα σε πείσει να κόψεις τα μαλλιά σου πριν το καλοκαίρι
Τρ, 19 Μάι 2026 21:59
Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή – Κομνηνάκα σε Ζωή Κωνσταντοπούλου «Καλά είσαι τόσο…»
Τρ, 19 Μάι 2026 21:39
Μαρία Καρυστιανού: Τα πρόσωπα της «πρώτης γραμμής» στο νέο κόμμα–Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό της
Τρ, 19 Μάι 2026 21:23
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.