Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαζωνάκης: «Ντροπή, ντροπή! Είναι νεκρός» – Καταπέλτης ο Στραβελάκης για τη Μάνου και τις δηλώσεις της (Βίντεο)

Τρ, 15 Σεπ 2026 12:08

Αυτό δείχνει η φωτογραφία του Μαζωνάκη στο ιατρείο – Το κίτρινο μπλουζάκι, η κουβέρτα και το στοιχείο σοκ

Τρ, 15 Σεπ 2026 11:32

“Δίκασε” ο Χασαπόπουλος με 2 λέξεις για αυτούς που δεν πήγαν στην κηδεία του Μαζωνάκη

Τρ, 15 Σεπ 2026 08:43
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Οι κληρονόμοι του Μίκη Θεοδωράκη: Η ιδιόχειρη διαθήκη, το σπίτι στο Παρίσι και η περιούσια που χάθηκε

Τε, 8 Σεπ 2021 17:16 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ο αγαπημένος συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, φρόντισε πέρυσι να στείλει ιδιόχειρη πολιτική διαθήκη στον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα:

“Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν από το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “μεγάλα μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και ώριμα χρόνια μου, τα πέρασα κάτω από την σημαία του ΚΚΕ. Για αυτό τον λόγο θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κουμμουνιστής”, έγραψε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, όπως αναγράφει σε δημοσίευμά του το περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ.

Με την επιστολή αυτή ζητούσε επίσης από τον ΓΓ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε:

“Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει σε συνεννόηση με την γραμματέα μου, Ρένα Παρμενίδου, και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”.

Το διαμέρισμα του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι και η περιουσία που χάθηκε

Η ακίνητη περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν μεγάλη, μεταξύ άλλων φέρεται να είχε αγοράσει κι ένα μεγάλο διαμέρισμα στο Παρίσι, το οποίο πουλήθηκε πριν χρόνια για αρκετά εκατομμύρια. Τι έγιναν άραγε αυτά τα χρήματα και η κόρη του Μαργαρίτα έφτασε στο σημείο να ζητάει βοήθεια πριν από λίγους μήνες και μάλιστα δημόσια; Και εκτός από τα υλικά, υπάρχει και η τεράστια καλλιτεχνική περιουσία του Μίκη, αφού μόνο από τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του, όπως π.χ. με τον Ζορμπά, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Πώς όμως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση; Και τι έχει συμβεί με την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη; Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει μεγάλες σπατάλες και λάθος διαχείριση στην περιουσία που δημιούργησε ο Θεοδωράκης, με αποτέλεσμα όντως σήμερα τα μόνα έσοδα για την οικογένειά του να είναι τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα.

Βυθισμένη στην θλίψη η γραμματέας του, Ρένα Παρμενίδου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν νεαρή κοπέλα, η Ειρήνη Παρμενίδου βρέθηκε μαζί του. ‘Ήταν αρκετά σεμνή, λιγομίλητη, ευγενική και εχέμυθη. Ο Μίκης Θεοδωράκης πολλές φορές την αποκαλούσε «τα μάτια και τα αφτιά του», καθώς τον προστάτευε στα πάντα.

Όταν σύζυγος, Μυρτώ, κατέπεσε λόγω προβλημάτων υγείας, η Ρένα Παρμενίδου ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις του Μίκη και μάλιστα όλοι όσοι την γνωρίζουν, μιλούν για ένα πολύ έμπιστο άτομο. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς ήταν η μόνη που γνώριζε για την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων και μάλιστα συνέταξαν και μαζί τις επιστολές που απέστειλε ο ίδιος με τη εν λόγω επιθυμία.

Πηγή: youweekly.gr

διαθήκη, Διάφορα Θεοδωράκη, ιδιόχειρη κληρονόμοι Μίκη Παρίσι περιούσια σπίτι Χάθηκε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζωνάκης: «Ντροπή, ντροπή! Είναι νεκρός» – Καταπέλτης ο Στραβελάκης για τη Μάνου και τις δηλώσεις της (Βίντεο)
Τρ, 15 Σεπ 2026 12:08
Αυτό δείχνει η φωτογραφία του Μαζωνάκη στο ιατρείο – Το κίτρινο μπλουζάκι, η κουβέρτα και το στοιχείο σοκ
Τρ, 15 Σεπ 2026 11:32
“Δίκασε” ο Χασαπόπουλος με 2 λέξεις για αυτούς που δεν πήγαν στην κηδεία του Μαζωνάκη
Τρ, 15 Σεπ 2026 08:43
Σάλος με την ανάρτηση της Αφροδίτης Μάνου για τον νεκρό Μαζωνάκη
Δε, 14 Σεπ 2026 22:30
Συντάξεις Οκτώβριος: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες πληρωμών – Ποιοι πάνε πρώτοι στα ΑΤΜ
Δε, 14 Σεπ 2026 22:21
15/9: 3 ζώδια θα δουν έντονα μία αλλαγή – “Έρχεται” μια απάντηση που αλλάζει δεδομένα
Δε, 14 Σεπ 2026 22:18
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.