Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τελείωσαν τα ψέματα! Τρία ζώδια που θα οικονομική “εκτόξευση” το επόμενο διάστημα

Πα, 6 Φεβ 2026 13:39

Ελλάδα: Νέα τραγωδία που σοκάρει! Νεκρή μετά από φωτιά σε ελληνικό εργοστάσιο!

Πα, 6 Φεβ 2026 12:59

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυτοί οι παράβατες θα πληρώνουν μέχρι και 40.000 ευρώ πρόστιμο

Πα, 6 Φεβ 2026 11:58
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Οι τράπεζες «παγώνουν» τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια…

Τε, 5 Απρ 2023 21:18 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σε πάγωμα για ένα χρόνο, όπως αναφέρουν απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, των κυμαινόμενων επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια προχωρούν εθελοντικά οι τράπεζες και μόνο για τα ενήμερα δάνεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες μετά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος και τους άσκησε ασφυκτική πίεση προκειμένου να αναλάβουν δράση προκειμένου αφενός να δώσουν ανάσα στους δανειολήπτες και αφετέρου να φράξουν τον δρόμο σε μία νέα γενιά «κόκκινων δανείων».

Το σχέδιο που επεξεργάστηκαν οι τράπεζες και αναμένεται να μπει σε εφαρμογή προβλέπει ότι θα «παγώσουν» όλα τα επιτόκια βάσης (euribor μηνός, τριμήνου, ΕΚΤ και ελβετικού φράγκου), με αποτέλεσμα να «παγώσει» και το τελικό ύψος των επιτοκίων και βέβαια οι δόσεις των στεγαστικών δανείων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι στοχευμένο και θα αφορά τους δανειολήπτες με ενήμερο στεγαστικό δάνειο και όχι γενικά τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Αναμένεται η ημερομηνία «παγώματος» των επιτοκίων
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το νέο αυτό σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών που θέτουν σε εφαρμογή οι τράπεζες δεν θα αφορά, επί του παρόντος τουλάχιστον και τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι ποια θα είναι η ημερομηνία «παγώματος» των επιτοκίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι αυτά που ίσχυαν για (euribor μηνός, τριμήνου, ΕΚΤ και ελβετικού φράγκου), με πιθανή ημερομηνία αναφοράς το τέλος Μαρτίου.

Επομένως θα ληφθεί υπόψη τι ίσχυε εκείνη την ημερομηνία και το τελικό επιτόκιο θα διαμορφωθεί με την προσθήκη του εκάστοτε spread.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αφορά το σύνολο των στεγαστικών δανείων που ήδη έχουν χορηγηθεί, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων σε ελβετικό φράγκο, υπό την προϋπόθεση να είναι ενήμερα.

Από αυτό το πρόγραμμα εξαιρούνται όπως άλλωστε είναι φυσικό τα νέα δάνεια, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί στο τραπέζι μέχρι αυτή τη στιγμή.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, ίσως και πριν το Πάσχα που θα περιέχουν όλες τις λεπτομέρειες.
Πηγή:newsit.gr

«παγώνουν» «Στα δάνεια… Επικαιρότητα επιτόκια οι στεγαστικά Τα τράπεζες
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελείωσαν τα ψέματα! Τρία ζώδια που θα οικονομική “εκτόξευση” το επόμενο διάστημα
Πα, 6 Φεβ 2026 13:39
Ελλάδα: Νέα τραγωδία που σοκάρει! Νεκρή μετά από φωτιά σε ελληνικό εργοστάσιο!
Πα, 6 Φεβ 2026 12:59
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυτοί οι παράβατες θα πληρώνουν μέχρι και 40.000 ευρώ πρόστιμο
Πα, 6 Φεβ 2026 11:58
Τι είδε μια ασθενής όταν «πέθανε» για λίγα λεπτά – Τρομάζουν ακόμα και επιστήμονες…
Πα, 6 Φεβ 2026 09:40
Sos με τις συντάξεις το υπόλοιπο του 2026: Τις «σαρώνουν» και κάνουν μειώσεις – Ποιοι θα δουν λιγότερα χρήματα στους…
Πα, 6 Φεβ 2026 09:34
Ότι τους συμβεί θα είναι για χρόνια! Σε αυτά τα 4 ζώδια το υπόλοιπο του 2026 θα τα βγάλει όλα στη φόρα!
Πα, 6 Φεβ 2026 00:43
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.