Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σάββατο 18 Απριλίου: Τρία ζώδια θα βρούν αυτό που ψάχνουν! Η τυχαία συνάντηση και το τηλεφώνημα

Σα, 18 Απρ 2026 01:03

Έκτακτο – Κεφαλονιά: Ραγδαίες εξελίξεις τώρα με τους 3 κατηγορούμενους για τη νεκρή Μυρτώ!

Πα, 17 Απρ 2026 23:25

Μετά τα 40, αυτή η σκιά ματιών κάνει φυσικό λίφτινγκ! Θα φαίνεται ξεκούραστο και φρέσκο το βλέμμα

Πα, 17 Απρ 2026 23:15
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Οι τράπεζες «παγώνουν» τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια…

Τε, 5 Απρ 2023 21:18 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σε πάγωμα για ένα χρόνο, όπως αναφέρουν απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, των κυμαινόμενων επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια προχωρούν εθελοντικά οι τράπεζες και μόνο για τα ενήμερα δάνεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες μετά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος και τους άσκησε ασφυκτική πίεση προκειμένου να αναλάβουν δράση προκειμένου αφενός να δώσουν ανάσα στους δανειολήπτες και αφετέρου να φράξουν τον δρόμο σε μία νέα γενιά «κόκκινων δανείων».

Το σχέδιο που επεξεργάστηκαν οι τράπεζες και αναμένεται να μπει σε εφαρμογή προβλέπει ότι θα «παγώσουν» όλα τα επιτόκια βάσης (euribor μηνός, τριμήνου, ΕΚΤ και ελβετικού φράγκου), με αποτέλεσμα να «παγώσει» και το τελικό ύψος των επιτοκίων και βέβαια οι δόσεις των στεγαστικών δανείων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι στοχευμένο και θα αφορά τους δανειολήπτες με ενήμερο στεγαστικό δάνειο και όχι γενικά τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Αναμένεται η ημερομηνία «παγώματος» των επιτοκίων
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το νέο αυτό σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών που θέτουν σε εφαρμογή οι τράπεζες δεν θα αφορά, επί του παρόντος τουλάχιστον και τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι ποια θα είναι η ημερομηνία «παγώματος» των επιτοκίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι αυτά που ίσχυαν για (euribor μηνός, τριμήνου, ΕΚΤ και ελβετικού φράγκου), με πιθανή ημερομηνία αναφοράς το τέλος Μαρτίου.

Επομένως θα ληφθεί υπόψη τι ίσχυε εκείνη την ημερομηνία και το τελικό επιτόκιο θα διαμορφωθεί με την προσθήκη του εκάστοτε spread.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αφορά το σύνολο των στεγαστικών δανείων που ήδη έχουν χορηγηθεί, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων σε ελβετικό φράγκο, υπό την προϋπόθεση να είναι ενήμερα.

Από αυτό το πρόγραμμα εξαιρούνται όπως άλλωστε είναι φυσικό τα νέα δάνεια, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί στο τραπέζι μέχρι αυτή τη στιγμή.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, ίσως και πριν το Πάσχα που θα περιέχουν όλες τις λεπτομέρειες.
Πηγή:newsit.gr

«παγώνουν» «Στα δάνεια… Επικαιρότητα επιτόκια οι στεγαστικά Τα τράπεζες
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Απριλίου: Τρία ζώδια θα βρούν αυτό που ψάχνουν! Η τυχαία συνάντηση και το τηλεφώνημα
Σα, 18 Απρ 2026 01:03
Έκτακτο – Κεφαλονιά: Ραγδαίες εξελίξεις τώρα με τους 3 κατηγορούμενους για τη νεκρή Μυρτώ!
Πα, 17 Απρ 2026 23:25
Μετά τα 40, αυτή η σκιά ματιών κάνει φυσικό λίφτινγκ! Θα φαίνεται ξεκούραστο και φρέσκο το βλέμμα
Πα, 17 Απρ 2026 23:15
Ελλάδα: Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου προέδρου κοινότητας! Τροχαίο ή δολοφονία; Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό;
Πα, 17 Απρ 2026 23:15
Αυτή η ταινία κατάπιε ολόκληρο το Netflix – “Σπάει” ταμεία από την πρώτη στιγμή!
Πα, 17 Απρ 2026 23:09
Voucher 750 ευρώ: Η «δεύτερη ευκαιρία» για χιλιάδες εργαζόμενους
Πα, 17 Απρ 2026 23:06
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.