Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Τέλος για ιστορική εφημερίδα 102 ετών! Τέλος και από τα περίπτερα…

Κυ, 22 Μαρ 2026 14:40

Έκτακτο – Ελλάδα: Νεκρός γνωστός μουσικός – Βρέθηκε μαχαιρωμένος…

Κυ, 22 Μαρ 2026 14:37

Συντάξεις: Υπάρχει “κρυφός” κόφτης, που λίγοι γνωρίζουν! Τι θα γίνει με τα αναδρομικά αυτών που δεν πήγαν στα δικαστήρια;

Κυ, 22 Μαρ 2026 13:12
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Οι τράπεζες «παγώνουν» τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια…

Τε, 5 Απρ 2023 21:18 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σε πάγωμα για ένα χρόνο, όπως αναφέρουν απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, των κυμαινόμενων επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια προχωρούν εθελοντικά οι τράπεζες και μόνο για τα ενήμερα δάνεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες μετά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος και τους άσκησε ασφυκτική πίεση προκειμένου να αναλάβουν δράση προκειμένου αφενός να δώσουν ανάσα στους δανειολήπτες και αφετέρου να φράξουν τον δρόμο σε μία νέα γενιά «κόκκινων δανείων».

Το σχέδιο που επεξεργάστηκαν οι τράπεζες και αναμένεται να μπει σε εφαρμογή προβλέπει ότι θα «παγώσουν» όλα τα επιτόκια βάσης (euribor μηνός, τριμήνου, ΕΚΤ και ελβετικού φράγκου), με αποτέλεσμα να «παγώσει» και το τελικό ύψος των επιτοκίων και βέβαια οι δόσεις των στεγαστικών δανείων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι στοχευμένο και θα αφορά τους δανειολήπτες με ενήμερο στεγαστικό δάνειο και όχι γενικά τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Αναμένεται η ημερομηνία «παγώματος» των επιτοκίων
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το νέο αυτό σχέδιο στήριξης των δανειοληπτών που θέτουν σε εφαρμογή οι τράπεζες δεν θα αφορά, επί του παρόντος τουλάχιστον και τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι ποια θα είναι η ημερομηνία «παγώματος» των επιτοκίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι αυτά που ίσχυαν για (euribor μηνός, τριμήνου, ΕΚΤ και ελβετικού φράγκου), με πιθανή ημερομηνία αναφοράς το τέλος Μαρτίου.

Επομένως θα ληφθεί υπόψη τι ίσχυε εκείνη την ημερομηνία και το τελικό επιτόκιο θα διαμορφωθεί με την προσθήκη του εκάστοτε spread.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αφορά το σύνολο των στεγαστικών δανείων που ήδη έχουν χορηγηθεί, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων σε ελβετικό φράγκο, υπό την προϋπόθεση να είναι ενήμερα.

Από αυτό το πρόγραμμα εξαιρούνται όπως άλλωστε είναι φυσικό τα νέα δάνεια, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί στο τραπέζι μέχρι αυτή τη στιγμή.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, ίσως και πριν το Πάσχα που θα περιέχουν όλες τις λεπτομέρειες.
Πηγή:newsit.gr

«παγώνουν» «Στα δάνεια… Επικαιρότητα επιτόκια οι στεγαστικά Τα τράπεζες
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Τέλος για ιστορική εφημερίδα 102 ετών! Τέλος και από τα περίπτερα…
Κυ, 22 Μαρ 2026 14:40
Έκτακτο – Ελλάδα: Νεκρός γνωστός μουσικός – Βρέθηκε μαχαιρωμένος…
Κυ, 22 Μαρ 2026 14:37
Συντάξεις: Υπάρχει “κρυφός” κόφτης, που λίγοι γνωρίζουν! Τι θα γίνει με τα αναδρομικά αυτών που δεν πήγαν στα δικαστήρια;
Κυ, 22 Μαρ 2026 13:12
“Έρχονται” πρόστιμα έως 10.000 ευρώ σε εργαζόμενους στην εστίαση – Ποιοι πήραν τα πρώτα ραβασάκια και γιατί
Κυ, 22 Μαρ 2026 13:08
Έκτακτο – Σοκ! Κατέρρευσαν κτήρια στην Κωνσταντινούπολη – Οι πρώτες πληροφορίες
Κυ, 22 Μαρ 2026 13:06
Η νέα εβδομάδα (23-29 Μαρτίου) φέρνει οικονομική αφθονία σε αυτά τα 3 ζώδια – Περνάνε το τεστ του Σύμπαντος
Κυ, 22 Μαρ 2026 11:42
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.