Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Γιώργος Παπαδάκης: Η συγκίνησή του, πριν από λίγες ημέρες, στον τηλεμαραθώνιο των Χριστουγέννων – Τι του είχε λήψει…

Κυ, 4 Ιαν 2026 20:06

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης – Η τραγική στιγμή που…

Κυ, 4 Ιαν 2026 18:36

Ανδραβίδα: Σοκ! Διπλή τραγωδία «ξεκλήρισε» μια οικογένεια – Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς…

Κυ, 4 Ιαν 2026 16:45
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στο Κίεβο.Άγνωστη η τύχη των ενοίκων.

Σα, 26 Φεβ 2022 10:14 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει ο πόλεμος στην Ουκρανία με το Κίεβο να περνά δύσκολο βράδυ καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές έχουν μπει στην πόλη με τις μάχες να είναι σφοδρές.
Πολυκατοικίες και όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους φαίνεται να χτυπούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρωσικός πύραυλος φέρεται να χτύπησε περίπου δεκαόροφο κτήριο κατοικιών, κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου.

Οι εξωτερικοί τοίχοι πολλών διαμερισμάτων μοιάζουν εντελώς κατεστραμμένοι ενώ διακρίνονται ερείπια στο εσωτερικό, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Το κέντρο της πόλης φλέγεται με την ρωσική επιχείρηση να συνεχίζεται. Οι κάτοικοι παραμένουν τα καταφύγια ή στο μετρό ψάχνοντας τρόπο να προστατευτούν. Σε πολλές πόλεις του Ουκρανίας το πρωί του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών. (σ.σ. δείτε εδώ όλα όσα έχουν συμβεί ως τώρα).

Στο μεταξύ έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο είναι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post με τον ίδιο πάντως να απαντάει αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο και να καλεί τον κόσμο να αντισταθεί.

Την ίδια ώρα δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την Maxar, στις δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Παρασκευή διακρίνονται περισσότερα από 90 ελικόπτερα σταθμευμένα σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Χοϊνίκι της Λευκορωσίας, να σχηματίζουν μία «αλυσίδα» μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων.

Κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ κατά Πούτιν και Ρώσων αξιωματούχων
Δεν έχουν τέλος οι κυρώσεις κατά των Ρώσων μετά την εισβολή που έκαναν στην Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακοινώνει νέο πακέτο, ενώ και οι ΗΠΑ έκαναν σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα Οι ΗΠΑ επέβαλαν την Παρασκευή κυρώσεις σε βάρος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλων ρώσων αξιωματούχων: του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε ενωμένοι με τους διεθνείς συμμάχους και εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα πληρώσει ένα σοβαρό οικονομικό και διπλωματικό τίμημα για τη νέα εισβολή της στην Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Εάν κριθεί αναγκαίο, είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την αποτρόπαια συμπεριφορά της στην παγκόσμια σκηνή», συμπλήρωσε. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλει επίσης «κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού» στο κρατικό ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι. Το εν λόγω Ταμείο έχει σχεδιαστεί με σκοπό την προσέλκυση κεφαλαίων σε τομείς υψηλής ανάπτυξης. Κυρώσεις και από την ΕΕ.

Από την πλευρά της η ΕΕ στο δεύτερο πακέτο των κυρώσεων αποφάσισε να συμπεριλάβει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Εγινε μάλιστα στον Μπορέλ ερώτηση σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν και Λαβρόφ και απάντησε ότι δεν είναι δική του δουλειά να τα γνωρίζει.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν θα πλήξουν το 70% του τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας. «Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι οι μόνοι ηγέτες στον κόσμο που τυγχάνουν κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Άσαντ από τη Συρία, ο Λουκασένκο από τη Λευκορωσία και τώρα ο Πούτιν από τη Ρωσία», είπε επίσης ο Μπορέλ.

Διάφορα ενοίκων. Κίεβο.Άγνωστη Ουκρανία πολυκατοικία πύραυλος Ρωσικός τύχη χτύπησε
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Παπαδάκης: Η συγκίνησή του, πριν από λίγες ημέρες, στον τηλεμαραθώνιο των Χριστουγέννων – Τι του είχε λήψει…
Κυ, 4 Ιαν 2026 20:06
Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης – Η τραγική στιγμή που…
Κυ, 4 Ιαν 2026 18:36
Ανδραβίδα: Σοκ! Διπλή τραγωδία «ξεκλήρισε» μια οικογένεια – Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς…
Κυ, 4 Ιαν 2026 16:45
4 ζώδια που αλλάζουν πορεία ζωής το 2026 – H ιστορία τους γράφεται από την αρχή
Κυ, 4 Ιαν 2026 14:13
Οι τυχεροί του μήνα: Τρία ζώδια που την Πρωτοχρονιά…
Κυ, 4 Ιαν 2026 14:12
Αυτό είναι το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το 2026 – Δεν χρειάζεται styling, γοητεύει και ταιριάζει σε όλες
Κυ, 4 Ιαν 2026 14:00
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.