Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σάλος με τον Βαλάντη πάνω στη σκηνή – Έ@@@@ πάνω στην πίστα! – “Βαλάντη, ηρέμησε” του έλεγε ο Αρσενίου (Βίντεο)

Τρ, 9 Δεκ 2025 17:57

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Τσιμιτσέλης – Έπαθε…

Τρ, 9 Δεκ 2025 14:54

Ζωγράφου – Σοκαριστικό περιστατικό στη μέση του δρόμου – Πάγωσαν όλοι με όσα είδαν! – Ο οδηγός του λεωφορείου…

Τρ, 9 Δεκ 2025 13:58
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Αμεση αντίδραση της Μόσχας – “Συνεχίζεται ο διχασμός στην παγκόσμια Ορθοδοξία”

Τε, 25 Νοέ 2020 21:24 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σχολίασε το δημοσιευθέν στις 25 Νοεμβρίου 2020 ανακοινωθέν για τα αποτελέσματα της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου συζητήθηκε η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομο να μνημονεύσει τον επικεφαλής της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» Επιφάνιο Ντουμένκο.

Συνεχίζεται ο διχασμός στην παγκόσμια Ορθοδοξία, για τον οποίο ευθύνεται ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος. Η αντικανονική πράξη, στην οποία προχώρησε στην Ουκρανία, οδηγεί πλέον στην απώλεια της εσωτερικής ενότητας στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες. Υπό την πίεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συμφώνησε να μνημονεύει τον αρχηγό της ουκρανικής σχισματικής ομάδας. Μέρος της ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, ως φαίνεται από το ανακοινωθέν, που δημοσιεύθηκε σήμερα, συμφώνησε να υποστηρίξει τον Προκαθήμενό της στην πράξη αυτή, ενώ το άλλο μέρος κατηγορηματικά δεν την αποδέχεται, έχοντας ως γνώμονα τους ιερούς κανόνες και την αρχιερατική του συνείδηση.

Οι ιεράρχες αυτοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Δεν χωρά αμφιβολία ότι επιθυμούν να διαφυλάξουν την ενότητα της οικείας αυτών Τοπικής Εκκλησίας και να περιφρουρήσουν την ειρήνη μεταξύ των αδελφών τους. Αλλά η αφοσίωση στην Ιερά Παράδοση και η προσήλωση στους ιερούς κανόνες δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στη μνημόνευση ενός σχισματικού και στην αναγνώριση μιας «εκκλησίας», οι αυτόκλητοι ηγέτες της οποίας δεν διαθέτουν έγκυρη χειροτονία.

Η υπέρβαση της βαθιάς κρίσεως, η οποία έχει επεκταθεί στον κόσμο της Ορθοδοξίας, κρίνεται εφικτή μόνον διά της επαναφοράς στην κανονική εκκλησιαστική τάξη και την ορθόδοξη συνοδικότητα, η οποία δεν προβλέπει πρωτείο εξουσίας κάποιου από τους Προκαθημένους επί της Οικουμενικής Εκκλησίας, Κεφαλή της οποίας ήταν και παραμένει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος με τον Βαλάντη πάνω στη σκηνή – Έ@@@@ πάνω στην πίστα! – “Βαλάντη, ηρέμησε” του έλεγε ο Αρσενίου (Βίντεο)
Τρ, 9 Δεκ 2025 17:57
Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Τσιμιτσέλης – Έπαθε…
Τρ, 9 Δεκ 2025 14:54
Ζωγράφου – Σοκαριστικό περιστατικό στη μέση του δρόμου – Πάγωσαν όλοι με όσα είδαν! – Ο οδηγός του λεωφορείου…
Τρ, 9 Δεκ 2025 13:58
Το 2026 ο Δίας ευνοεί μόνο δύο ζώδια – Μπαίνουν στην πιο τυχερή χρονιά τους
Τρ, 9 Δεκ 2025 13:52
Σε σοκ ο ελληνικός αθλητικός κόσμος! Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο…
Τρ, 9 Δεκ 2025 13:47
Κρήτη: Θρήνος για τον Στέλιο! – Πώς η βόλτα εξελίχθηκε σε τραγωδία – “Κρυώνω και…”
Τρ, 9 Δεκ 2025 10:31
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.