Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

5 κουρέματα που “κόβουν” χρόνια στις γυναίκες άνω των 50 – Κάνουν φυσικό λίφτινγκ

Πα, 12 Ιούν 2026 00:30

Αίγιο: Η ιατροδικαστική “μίλησε” για το διπλό φονικό και έδωσε νέα στοιχεία! – Οι άγνωστες λεπτομέρειες, πριν την τραγωδία

Πε, 11 Ιούν 2026 23:19

Ζώδια 12/06: Αυτά τα 3 ζώδια υποδέχονται ένα “χρυσό” 24ωρο την Παρασκευή

Πε, 11 Ιούν 2026 23:09
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Αμεση αντίδραση της Μόσχας – “Συνεχίζεται ο διχασμός στην παγκόσμια Ορθοδοξία”

Τε, 25 Νοέ 2020 21:24 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σχολίασε το δημοσιευθέν στις 25 Νοεμβρίου 2020 ανακοινωθέν για τα αποτελέσματα της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου συζητήθηκε η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομο να μνημονεύσει τον επικεφαλής της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» Επιφάνιο Ντουμένκο.

Συνεχίζεται ο διχασμός στην παγκόσμια Ορθοδοξία, για τον οποίο ευθύνεται ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος. Η αντικανονική πράξη, στην οποία προχώρησε στην Ουκρανία, οδηγεί πλέον στην απώλεια της εσωτερικής ενότητας στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες. Υπό την πίεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συμφώνησε να μνημονεύει τον αρχηγό της ουκρανικής σχισματικής ομάδας. Μέρος της ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, ως φαίνεται από το ανακοινωθέν, που δημοσιεύθηκε σήμερα, συμφώνησε να υποστηρίξει τον Προκαθήμενό της στην πράξη αυτή, ενώ το άλλο μέρος κατηγορηματικά δεν την αποδέχεται, έχοντας ως γνώμονα τους ιερούς κανόνες και την αρχιερατική του συνείδηση.

Οι ιεράρχες αυτοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Δεν χωρά αμφιβολία ότι επιθυμούν να διαφυλάξουν την ενότητα της οικείας αυτών Τοπικής Εκκλησίας και να περιφρουρήσουν την ειρήνη μεταξύ των αδελφών τους. Αλλά η αφοσίωση στην Ιερά Παράδοση και η προσήλωση στους ιερούς κανόνες δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στη μνημόνευση ενός σχισματικού και στην αναγνώριση μιας «εκκλησίας», οι αυτόκλητοι ηγέτες της οποίας δεν διαθέτουν έγκυρη χειροτονία.

Η υπέρβαση της βαθιάς κρίσεως, η οποία έχει επεκταθεί στον κόσμο της Ορθοδοξίας, κρίνεται εφικτή μόνον διά της επαναφοράς στην κανονική εκκλησιαστική τάξη και την ορθόδοξη συνοδικότητα, η οποία δεν προβλέπει πρωτείο εξουσίας κάποιου από τους Προκαθημένους επί της Οικουμενικής Εκκλησίας, Κεφαλή της οποίας ήταν και παραμένει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5 κουρέματα που “κόβουν” χρόνια στις γυναίκες άνω των 50 – Κάνουν φυσικό λίφτινγκ
Πα, 12 Ιούν 2026 00:30
Αίγιο: Η ιατροδικαστική “μίλησε” για το διπλό φονικό και έδωσε νέα στοιχεία! – Οι άγνωστες λεπτομέρειες, πριν την τραγωδία
Πε, 11 Ιούν 2026 23:19
Ζώδια 12/06: Αυτά τα 3 ζώδια υποδέχονται ένα “χρυσό” 24ωρο την Παρασκευή
Πε, 11 Ιούν 2026 23:09
Σκιά ματιών μετά τα 50: Αυτό είναι το κόλπο για να μην κάθεται στις πτυχώσεις και να δείχνει το βλέμμα νεανικό και φωτεινό
Πε, 11 Ιούν 2026 19:25
Ελλάδα: Μόνο σε ταινίες! Για να ξεφύγει από τον σύζυγό της άρχισε να τρέχει προς τα ΚΤΕΛ και…
Πε, 11 Ιούν 2026 19:20
Ελλάδα: Αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο…
Πε, 11 Ιούν 2026 15:10
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.