Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

25 Αυγούστου: Μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια για αυτά τα 2 ζώδια – Πράγματα που θάφτηκαν κάτω από το χαλί βγαίνουν στο φως

Δε, 24 Αυγ 2026 21:19

Ποιος είναι ο 66χρονος επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο – Αυτό το προϊόν πουλούσε, πριν ξεκινήσει τα ταξίδια

Δε, 24 Αυγ 2026 21:16

Ελλάδα: Συγκλονιστικό! Έτσι κατάφερε γιατρός να σώσει 45χρονη μητέρα – «Δ@@@@, δεν θα μου πεθάνεις, όχι έτσι, όχι μπροστά στα παιδιά»

Δε, 24 Αυγ 2026 21:12
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Παρέμβαση Ασημακοπούλου για την αναθεώρηση Κανονισμού ΕΕ περί Επιβολής (video)

Τρ, 19 Ιαν 2021 15:04 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Παρέμβαση Α.Μ. Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια του Ε.Κ. για την αναθεώρηση Κανονισμού ΕΕ περί Επιβολής: “Ένα ακόμη εργαλείο για να επιβάλλει η ΕΕ στην Τουρκία την συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.”

Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι,

Η έγκριση του αναθεωρημένου Κανονισμού περί επιβολής αποτελεί πραγματικά ένα βήμα προς τα εμπρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τώρα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα εμπορικά συμφέροντα και τα δικαιώματα της Ένωσης ακόμη και όταν οι εταίροι μας παρακωλύουν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών είτε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου είτε των διμερών συνθηκών.

Επιπλέον, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής των πιθανών αντιμέτρων στις υπηρεσίες, που ήταν ένα πάγιο αίτημα τόσο του ΕΛΚ όσο και της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου μας.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να είναι ταχύτερη και πιο τολμηρή στην άσκηση των δικαιωμάτων της για την εφαρμογή και την επιβολή των διεθνών εμπορικών κανόνων.

Ιδίως όταν αντιμετωπίζει εμπορικούς εταίρους που έχουν ένα βεβαρυμένο ιστορικό στην μη τήρηση των διεθνών κανόνων, όπως είναι η Τουρκία που εδώ και χρόνια εφαρμόζοντας μονομερώς δασμούς και ισοδύναμα μέτρα παραβιάζει τις διατάξεις του διμερούς εμπορικού πλαισίου μας.

Παράλληλα συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Οπότε ερωτώ: μπορεί πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπιστευτεί έναν εταίρο που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο;

Παρά την πρόσφατη «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας προς την Ευρώπη, διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για τις προθέσεις της.

Τόσο το Συμβούλιο όσο και το Κοινοβούλιό μας έχουν καλέσει την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Με τη σημερινή λοιπόν αναθεώρηση του Κανονισμού περί Επιβολής, δίνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ακόμη εργαλείο για να επιβάλει στην Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

BINTEO

αναθεώρηση Ασημακοπούλου: Διάφορα Επιβολής Κανονισμού Παρέμβαση περί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25 Αυγούστου: Μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια για αυτά τα 2 ζώδια – Πράγματα που θάφτηκαν κάτω από το χαλί βγαίνουν στο φως
Δε, 24 Αυγ 2026 21:19
Ποιος είναι ο 66χρονος επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο – Αυτό το προϊόν πουλούσε, πριν ξεκινήσει τα ταξίδια
Δε, 24 Αυγ 2026 21:16
Ελλάδα: Συγκλονιστικό! Έτσι κατάφερε γιατρός να σώσει 45χρονη μητέρα – «Δ@@@@, δεν θα μου πεθάνεις, όχι έτσι, όχι μπροστά στα παιδιά»
Δε, 24 Αυγ 2026 21:12
Αυτά τα 3 ζώδια μπαίνουν σε τρικυμία τον Σεπτεμβρίο – Πίεση, καθυστερήσεις και ξεκαθαρίσματα
Δε, 24 Αυγ 2026 21:10
Σοκαριστικό περιστατικό – Πώς ο Αλέξανδρος πήγε να φτιάξει τα δόντια του και κατέληξε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ
Δε, 24 Αυγ 2026 21:02
Ελλάδα: Σοκαριστικό περιστατικό με μητέρα που γέννησε, πριν λίγους μήνες
Δε, 24 Αυγ 2026 18:35
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.