Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Στην αντεπίθεση η γιατρός – Αυτό σκέφτηκε για να ρίξει την ευθύνη στον Μαζωνάκη

Κυ, 11 Οκτ 2026 20:54

Ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα – Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια από την Τρίτη – Οι πιο κρύες μέρες

Κυ, 11 Οκτ 2026 20:43

12-18/10: Αυτά τα 3 ζώδια θα έχουν ατυχίες – “Έρχονται” παρεξηγήσεις και λογαριασμοί από το παρελθόν

Κυ, 11 Οκτ 2026 14:46
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Παρέμβαση Ασημακοπούλου για την αναθεώρηση Κανονισμού ΕΕ περί Επιβολής (video)

Τρ, 19 Ιαν 2021 15:04 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Παρέμβαση Α.Μ. Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια του Ε.Κ. για την αναθεώρηση Κανονισμού ΕΕ περί Επιβολής: “Ένα ακόμη εργαλείο για να επιβάλλει η ΕΕ στην Τουρκία την συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.”

Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι,

Η έγκριση του αναθεωρημένου Κανονισμού περί επιβολής αποτελεί πραγματικά ένα βήμα προς τα εμπρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τώρα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα εμπορικά συμφέροντα και τα δικαιώματα της Ένωσης ακόμη και όταν οι εταίροι μας παρακωλύουν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών είτε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου είτε των διμερών συνθηκών.

Επιπλέον, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής των πιθανών αντιμέτρων στις υπηρεσίες, που ήταν ένα πάγιο αίτημα τόσο του ΕΛΚ όσο και της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου μας.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να είναι ταχύτερη και πιο τολμηρή στην άσκηση των δικαιωμάτων της για την εφαρμογή και την επιβολή των διεθνών εμπορικών κανόνων.

Ιδίως όταν αντιμετωπίζει εμπορικούς εταίρους που έχουν ένα βεβαρυμένο ιστορικό στην μη τήρηση των διεθνών κανόνων, όπως είναι η Τουρκία που εδώ και χρόνια εφαρμόζοντας μονομερώς δασμούς και ισοδύναμα μέτρα παραβιάζει τις διατάξεις του διμερούς εμπορικού πλαισίου μας.

Παράλληλα συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Οπότε ερωτώ: μπορεί πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπιστευτεί έναν εταίρο που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο;

Παρά την πρόσφατη «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας προς την Ευρώπη, διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για τις προθέσεις της.

Τόσο το Συμβούλιο όσο και το Κοινοβούλιό μας έχουν καλέσει την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Με τη σημερινή λοιπόν αναθεώρηση του Κανονισμού περί Επιβολής, δίνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ακόμη εργαλείο για να επιβάλει στην Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

BINTEO

αναθεώρηση Ασημακοπούλου: Διάφορα Επιβολής Κανονισμού Παρέμβαση περί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην αντεπίθεση η γιατρός – Αυτό σκέφτηκε για να ρίξει την ευθύνη στον Μαζωνάκη
Κυ, 11 Οκτ 2026 20:54
Ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα – Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια από την Τρίτη – Οι πιο κρύες μέρες
Κυ, 11 Οκτ 2026 20:43
12-18/10: Αυτά τα 3 ζώδια θα έχουν ατυχίες – “Έρχονται” παρεξηγήσεις και λογαριασμοί από το παρελθόν
Κυ, 11 Οκτ 2026 14:46
Θεσσαλονίκη: Ήταν “τύφλα” στο μεθύσι, πήρε το αυτοκίνητο και θέρισε ανθρώπους που τρώγανε σε ουζερί (Βίντεο σοκ)
Κυ, 11 Οκτ 2026 14:41
Αυτή είναι η 20χρονη Χριστίνα που πέθανε στο πάρτι – Ο ρόλος του φίλου από το δημοτικό
Κυ, 11 Οκτ 2026 14:34
«The Voice»: Το τηλεοπτικό κοινό μίλησε! Τι τηλεθέαση έκανε με την Πάολα στη θέση του Μαζωνάκη
Κυ, 11 Οκτ 2026 12:17
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.