Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Αυτοδιοίκηση

Πατούλης όπως Μπογδάνος: Χέρι-χέρι με τους Χρυσαυγίτες -Απέρριψε ψήφισμα καταδίκης τους

Στην απόρριψη κοινού ψηφίσματος της αντιπολίτευσης για την καταδίκη του νεοναζισμού, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ακολουθώντας πιστά την πρακτική Μπογδάνου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο: «Η Διοίκηση Πατούλη απέναντι στην καταδίκη του νεοναζισμού. Απέρριψε κοινό Ψήφισμα της Αντιπολίτευσης», η «Δύναμη Ζωής»:

«Οι μάσκες έπεσαν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες. Με ακέραιη ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη, που κινήθηκε στον αντίποδα άλλων, πολιτικά ομογάλακτων Περιφερειακών Διοικήσεων, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας ή της Δυτικής Ελλάδας που υιοθέτησαν σχετικά Ψηφίσματα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε κοινό Ψήφισμα που καταδικάζει την πρόσφατη  νεοναζιστική βία, έναν χρόνο από την ιστορική καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Το Ψήφισμα, που πρότεινε η Δύναμη Ζωής, αποδεχόμενη την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου από την Λαϊκή Συσπείρωση, και που έγινε δεκτό από όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε με τις ψήφους των Συμβούλων της Παράταξης Πατούλη και των συμβούλων της Παράταξης που στήριξε η Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 – 48.

Έγινε έτσι σαφές ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε μια περίοδο που επιβάλλεται ενότητα κατά της απειλής του φασισμού, επιλέγει να διχάσει τους πολίτες, ακυρώνοντας στην πράξη την πιο κρίσιμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκείνη της διασφάλισης της συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Ο Περιφερειάρχης, αν και τελεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακυρώνει τη δημοκρατική και κοινωνική αποστολή της Περιφέρειας. Βάζει  πάνω από τον αγώνα κατά του νεοναζισμού, πάνω από τον αγώνα για τη Δημοκρατία, τα μικροπαραταξιακά οφέλη, διαγράφοντας την Ιστορία και περιφρονώντας το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές», τονίζει η «Δύναμη Ζωής».

Συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες

Και συνεχίζει:

«Για άλλη μία φορά η Διοίκηση Πατούλη έδειξε ότι βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια των δήθεν “ανεξαρτητοποιημένων” περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α. Οι αόριστες αναφορές της Διοίκησης στην καταδίκη της βίας, με την επίκληση του… περσινού ψηφίσματος του ΠΕ.ΣΥ, επιβεβαίωσαν τη συμμαχία της με την ακροδεξιά.

Η χθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέδειξε την κόκκινη γραμμή που χωρίζει τις δημοκρατικές Παρατάξεις από εκείνες που ανέχονται το αυγό του φιδιού, επιχειρώντας ανιστόρητες εξομοιώσεις, αγνοώντας ηθελημένα τον αποδεδειγμένο εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζί, όπως αποφάσισε πριν ένα χρόνο η Δικαιοσύνη.

Ας πορεύεται η Διοίκηση της Περιφέρειας με τους “συμμάχους” της. Ντροπή και πάλι ντροπή», καταλήγει η «Δύναμη Ζωής».

Γ.Σγουρός : Υπέρ των χρυσαυγιτών και πρώην «πράσινος» δήμαρχος

Μια ακόμη διάσταση στην καταψήφιση Πατούλη του ψηφίσματος κατά της ΧΑ, δίνει ο Γ. Σγουρός:  «Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής οι Παρατάξεις της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης συνδιαμόρφωσαν ένα κείμενο ψηφίσματος για την καταδίκη της επικίνδυνης επανεμφάνισης και λειτουργίας Νεοναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καλώντας όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους να το στηρίξουν ως ελάχιστη πράξη Δημοκρατικής ευαισθησίας και εγρήγορσης.

Ενώ αρχικά ο κ. Πατούλης δέχθηκε τη συζήτηση, στη συνέχεια, κρυπτόμενος, απέρριψε το ψήφισμα, συνεχίζοντας έτσι την αγαστή συνεργασία του με τον αυτοδιοικητικό βραχίονα της «Χρυσής Αυγής» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνεργασία που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα με την παραχώρηση της έδρας της «Ελληνικής Αυγής» στην Οικονομική Επιτροπή, στην παράταξή του.

Στη θλιβερή αυτή εξέλιξη, μαζί με τον κ. Πατούλη, την παράταξή του και τους Χρυσαυγίτες, οδήγησε με την ψήφο του και ο αποστάτης Περιφερειακός σύμβουλος, πρώην «πράσινος» Δήμαρχος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννακόπουλος», καταλήγει ο Γ. Σγουρός.

«Τελικά έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τον κ. Πατούλη. Η Περιφέρεια Αττικής πορεύεται σε επικίνδυνες ατραπούς χωρίς φρένα».

«Εξαπτέρυγα του Πατούλη χρυσαυγίτες, Τζήμερος»

 Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία χαρακτηρίζει εξαπτέρυγα της Διοίκησης Πατούλη ον φασίστα Τζήμερο και τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής (ανεξάρτητους ή μη).  «Παραμονή της ημέρας που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, από το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η Διοίκηση Πατούλη με τα γνωστά πλέον σε όλους εξαπτέρυγά της, τον φασίστα Τζήμερο και τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής (ανεξάρτητους ή μη), απέρριψε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Διοίκηση Πατούλη απέρριψε το ψήφισμα, αξιοποιώντας ακόμα και τη διπλή ψήφο του Προέδρου του Συμβουλίου, αναπαράγοντας ταυτόχρονα τη χιλιοπαιγμένη  θεωρία καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται, συντασσόμενη έτσι με την επίσημη κυβερνητική και Ευρωενωσιακή θέση, που εξισώνουν τους λαϊκούς αγώνες με τη δολοφονική δράση των φασιστών κουκουλοφόρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” της Χρυσής Αυγής (η νεολαία της οποίας χειροκρότησε τις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη).

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι με τον φασισμό δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα. Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος, γιατί ο εφησυχασμός τους αποθρασύνει και το σύστημα που τους στηρίζει τους εργαλειοποιεί ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πατούλης όπως Μπογδάνος

Μάλιστα σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb υπό τον τίτλο: «Ο Μπογδάνος δεν είναι μόνος!»,  η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα, αποκαλύπτει και το παρασκήνιο με πρωταγωνιστές των πρόεδρο του ΠΕΣΥ Χρήστο Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να μη υπερψηφιστεί το σχετικό ψήφισμα.

Γράφει, συγκεκριμένα, η κ. Κουτσούμπα:

«Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη μειοψηφία για την καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και το Ν. Ηράκλειο πήρε 48 υπέρ (το υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι) και 48 κατά.  Και τότε ο Πρόεδρος του σώματος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη και στέλεχος της ΝΔ, χρησιμοποίησε το δικαίωμα της διπλής ψήφου που έχει ως πρόεδρος για να μην περάσει το ψήφισμα.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όμως, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είδαν ότι… δεν έβγαιναν τα νούμερα, αφού οι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης ήταν μόλις… 91 (!) και απαίτησαν να επαναληφθεί η ψηφοφορία ονομαστικά. Ο πρόεδρος έκλεισε την πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης.

Κι αυτό είναι μια ακόμη ιστορία για το πώς ο Πατούλης και η παράταξή του συνεργάζονται με τους εναπομείναντες χρυσαυγίτες («Ελληνική Αυγή» λέγονται), τους ανεξαρτητοποιημένους χρυσαυγίτες και τους χρυσαυγίτες με πολιτικά (Τζήμερος) -γιατί μαζί με αυτούς καταψήφισε…

Προχτές ο Μπακογιάννης δικαιολογούσε τον Μπογδάνο για τη λίστα των νηπίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Σήμερα ο Πατούλης ξελάσπωσε τους φασίστες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Ο #Μπογδανος δεν αισθάνεται καθόλου μόνος στην τοποθεσία ΝΔ», καταλήγει η κ. Κουτσούμπα.

Συμπόρευση με τον φασισμό

Σε ανακοίνωσή της η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» σε συνέχεια της ανάρτησης της κ. Κουτσούμπα, υπό τον τίτλο: «Περιφέρεια Αττικής: η συμπόρευση του Πατούλη με τα φασιστικά απολειφάδια καλά κρατεί…», τονίζει χαρακτηριστικά:  «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ο Γ. Πατούλης αποδεικνύει ότι η συμπόρευση με τον φασισμό κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει! Ίσα ίσα, οι φασίστες, παλιοί και νέοι, κρυφοί και φανεροί, δήθεν μετανοημένοι ή μη, αποτελούν πάντα τις εφεδρείες του συστήματος.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής οι παρατάξεις Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Δύναμη Ζωής και Λαϊκή Συσπείρωση συνδιαμόρφωσαν και πρότειναν από κοινού ψήφισμα καταδίκης των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο. Η αντίδραση της παράταξης Πατούλη ήταν να το καταψηφίσει, μαζί με τους νυν και πρώην περιφερειακούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής (χρυσαυγίτες που το παίζουν ανεξάρτητοι) και τον ακροδεξιό Τζήμερο.

Δεν αρκούσε όμως μόνο αυτό: στην ψηφοφορία που ακολούθησε το αποτέλεσμα ήρθε 48-48 (το ψήφισμα υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και 2 επιπλέον σύμβουλοι). Τότε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη, χρησιμοποίησε την διπλή του ψήφο για να ΜΗΝ περάσει το ψήφισμα. Στις διαμαρτυρίες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και στην απαίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς τη στιγμή που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα στην τηλεδιάσκεψη φαίνονταν 91 συνδεδεμένοι (και όχι 48+48), ο Πρόεδρος ανέλαβε να διακόψει τη συνεδρίαση κόβοντας τη σύνδεση!

Η συμπόρευση του Γ. Πατούλη με τους ακροδεξιούς με τη βούλα ή μη (Ελληνική Αυγή, ανεξάρτητοι χρυσαυγίτες, Τζήμερος) έχει επικυρωθεί σε όλες τις κεντρικές επιλογές του Περιφερειάρχη Αττικής. Σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες βασίζεται στην ψήφο τους. Λογικό ήταν και τώρα να μην στενοχωρήσει τους πιστούς συμμάχους του, καταδικάζοντας την εμφάνιση του αυγού του φιδιού στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Τον φασισμό θα τσακίσει και πάλι το μαζικό κίνημα και οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας!», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αστείες δικαιολογίες από Πατούλη

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα γιατί:

-Οι παρατάξεις το έφεραν πέντε λεπτά πριν την λήξη του ΠΕΣΥ.

-Είχε ψηφίσει πριν από ένα χρόνο ψήφισμα κατά της ΧΑ (σ.σ. όπου, επαναφέροντας την θεωρία των δύο άκρων, εξίσωνε τους χρυσαυγίτες με τους αντιεξουσιαστές).

Επιτίθεται, δε, στις τρεις παρατάξεις που έφεραν το ψήφισμα στο ΠΕΣΥ Αττικής, ότι προσπαθούν «να αναγάγουν σε μικροπολιτική μια ύψιστη όσο και αυτονόητη αποστολή των δημοκρατικών δυνάμεων και της αυτοδιοίκησης συλλήβδην»!

Δηλαδή, με άλλα λόγια ο Γ. Πατούλης χαρακτηρίζει μικροπολιτική το ψήφισμα κατά της ΧΑ, με τους εκπροσώπους της οποίας έχει αγαστή συνεργασία στο ΠΕΣΥ.

«Αυτοκρατορική» δήλωση Πατούλη

Μάλιστα, καθώς μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής οι αντιδράσεις αντί να καμφθούν φούντωσαν, ο κ. Πατούλης ένιωσε την ανάγκη να κάνει και προσωπική δήλωση, στην οποία επιχειρεί για μια ακόμη φορά να θολώσει τα νερά, επαναφέροντας και πάλι τη θεωρία των δύο άκρων.

Το απίστευτο, δε, είναι ότι στην προσωπική του δήλωση ο περιφερειάρχης αναφέρεται στον εαυτό του, ως να ήταν αυτοκράτορας,  σε τρίτο πρόσωπο  και σε πληθυντικό αριθμό: «O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η αυτοδιοικητική παράταξη που ηγείται στο ΠΕΣΥ, έχει καταδικάσει επανειλημμένα όχι επιλεκτικά, αλλά καθολικά, κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού ή ξενοφοβίας, από όπου κι αν προέρχεται, ό,τι «χρώμα» κι αν έχει.

Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη, καμία μορφή φασισμού ή ολοκληρωτισμού δεν μπορεί να έχει θέση ούτε στην Αττική, ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν , αλλά ούτε και στο μέλλον.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας από παρατάξεις εντός κι εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου, που με τον πολιτικό τους λόγο αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούν, προωθούν συνειδητά τη συκοφάντηση όσων έχουν διαφορετική από τη δική τους άποψη και το διχασμό της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λέει ψέματα ο Πατούλης

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής απάντησε με νέα ανακοίνωσή της η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή», η οποία μεταξύ άλλων διαψεύδει τον Γ. Πατούλη:  «Έβγαλε ανακοίνωση σήμερα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στην οποία επιβεβαιώνει μεν την άρνησή του να βγει κείμενο καταδίκης της φασιστικής βίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αλλά προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με μια σειρά από ψέματα:

-Λέει ότι καταθέσαμε ψήφισμα 5 λεπτά πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόνο που ο Κανονισμός Λειτουργίας λεέι ότι τα ψηφίσματα κατατίθενται στην ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ. Κι εμείς το καταθέσαμε ΠΡΙΝ την αρχή της συνεδρίασης.

-Ισχυρίζεται ότι προτείναμε ψήφισμα για τον 1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ το ψήφισμα αφορούσε την καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 μέρες, με την απλή κατανόηση κειμένου έχει πρόβλημα ο Περιφερειάρχης; (το ψήφισμα είναι κατατεθειμένο στην Περιφέρεια και είναι αναρτημένο εδώ: http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/…/blog-post_7…)

-Ισχυρίζεται ότι πέρσι δεν ψηφίσαμε το φοβερό και τρομερό του ψήφισμα για την Χρυσή Αυγή, ενώ δεν ήταν ψήφισμα καταδίκης του φασισμού, αλλά της «βίας από όπου κι αν προέρχεται». Προφανώς και δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα εξομοίωσης των θυτών με τα θύματα, το ψήφισμα της λογικής των «δύο άκρων» που προσπαθεί να αποφύγει την καταδίκη της φασιστικής βίας.

-Έχουν ήδη συλληφθεί δράστες των επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και το Ν. Ηράκλειο: πρόκειται για φασίστες, που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις «διάδοχες» της Χρυσής Αυγής. Ο 30χρονος στην Αττική, μάλιστα, που πρωτοστάτησε στο Τάγμα Εφόδου, είναι πρώην χρυσαυγίτης, συνελήφθη εντός αυτοφώρου και ήδη καταδικάστηκε από το δικαστήριο.

Παρόλ΄αυτά ο Πατούλης ακόμη συζητά για τη «βία από όπου κι αν προέρχεται». Μάλλον δεν συζητά, γιατί χτες την ώρα της συζήτησης ούτε εμφανίστηκε, ούτε μίλησε, ούτε είπε αυτά που λέει σήμερα στο Δελτίο Τύπου. Γιατί αν τα λεγε θα είχε αντίλογο και αυτό δεν το ήθελε. Προτιμά τον μονόλογο των Δελτίων Τύπου.

Η ουσία είναι μία: ο Γ. Πατούλης καταψήφισε ψήφισμα καταγγελίας για τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αττική, μαζί όλους τους ακροδεξιούς συμβούλους στο ΠΕΣΥ, με τους οποίους έχει συνάψει συμμαχία για να τους έχει στο πλευρό του στα κρίσιμα θέματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί.

Ο Γ. Πατούλης χαϊδεύει τους φασίστες. Η επανεμφάνιση της φασιστικής βίας έχει απόλυτη συνάφεια με την πολιτική της ΝΔ, που τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Έχει απόλυτη σχέση με το ότι η ΝΔ και ο Πατούλης, μετά τις φασιστικές προκλήσεις στη Σταυρούπολη, αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, καταφεύγουν στην αντιδραστική θεωρία των «δυο άκρων» δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες! Άλλωστε, η θεωρία των «δύο άκρων» και της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό (!) είναι η επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης -άρα και των κομμάτων που ομνύουν στη δήθεν «δημοκρατική» ΕΕ.

Κι όλα αυτά δεν κρύβονται, όπως κι αν προσπαθεί να τα «φτιασιδώσει» ο Πατούλης με τα δελτία τύπου του», καταλήγει η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Η Πρόταση Ψηφίσματος  που καταψήφισε η Διοίκηση της Περιφέρειας

Αύριο κλείνει ένας χρόνος από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση καθώς και στελέχη της για τη διεύθυνση και τον συντονισμό των δολοφονικών της ενεργειών.

Σήμερα ο νεοναζισμος προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

Οι πρόσφατες επιθέσεις νεοναζί κατά αντιφασιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν είναι τυχαίες ή περιστασιακές. Αποτελούν συντονισμένη απόπειρα επιστροφής των νεοναζί.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής έχουν χρέος να βρεθούν στο πλευρό των δημοκρατικών πολιτών, των αντιφασιστών, της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Αυτό επιβάλλουν οι βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία, μικροκομματισμούς ή προσωπικές στρατηγικές.

Η πατρίδα μας πριν από 80 χρόνια, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, γνώρισε καλά τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, καμένα χωριά και λεηλασία του εθνικού πλούτου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οφείλει να δηλώσει παρών στον αγώνα διαρκείας κατά των νεοναζί, καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες επιθέσεις των νεοναζί και στηρίζοντας το αντιφασιστικό μέτωπο, χωρίς αοριστίες και αστερίσκους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της Παράταξης και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζητά από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ν’ αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του «Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Πηγή:https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/patoylis-opos-mpogdanos-cheri-cheri-me-toys-chrysaygites-aperripse-psifisma-katadikis-toys/