Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: Οι εξηγήσεις για τους κιτς κούνελους -«Δεν ήταν φθηνές κατασκευές από την Κίνα» -Σγουρός: Στοίχισαν 15.000 ο ένας

Εξηγήσεις σχετικά με τον κακόγουστο πασχαλινό στολισμό της Αθήνας προσπάθησε να δώσει η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πέππας, επιχείρησε να απαντήσει σε ανακοίνωση του πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρού σχετικά με τον πασχαλινό στολισμό στην πρωτεύουσα, τον οποίο σχολίασε έντονα το twitter τις προηγούμενες ημέρες.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πέππας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως «η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να ενισχύσει το θετικό κλίμα στην αγορά, προχώρησε στην επιλογή του στολισμού που κοσμεί την πρωτεύουσα ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες με απόλυτα διαφανή τρόπο».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πέππας διευκρινίζει επίσης ότι οι διαδικασίες έγιναν εντός περιορισμένου χρονοδιαγράμματος, «αποκλειστικά και μόνο διότι δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων αν η κυβέρνηση και οι επιστήμονες θα προχωρούσαν ή όχι στο άνοιγμα της αγοράς».

Αναφορικά με το κόστος, σημειώνει ότι «δεν ήταν φθηνές κατασκευές, που κάποιος τις έφερε από την Κίνα, αλλά πασχαλινές παραστάσεις ειδικής κατασκευής, εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, επιδαπέδιες, τρισδιάστατες και με ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, από μια ελληνική επιχείρηση.

Οι κατασκευές αποτελούνται από ανεξίτηλη μοκέτα με UV δείκτη προστασίας σε διάφορα χρώματα, με led φωτοσωλήνα και κορδόνια με led λυχνίες διπλού χρώματος (ζεστό λευκό και ψυχρό λευκό), ώστε να δημιουργούν όλα μαζί ένα ιδιαίτερο οπτικό εφέ με χρωματικές εναλλαγές από ζεστό λευκό σε ψυχρό λευκό και αντίστροφα».

Ενώ, καταλήγοντας, αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες με απόλυτα διαφανή τρόπο, προχωρά σε μια δράση που στόχο έχει να ενισχύσει το θετικό κλίμα στην Αττική κατά την εορταστική περίοδο. Δίνει ένα ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, κόντρα στη μιζέρια και την καταστροφολογία μιας μικρής μειοψηφίας, ότι τα δύσκολα πέρασαν και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε όλοι μας υγιείς και πιο δυνατοί στην παλιά μας καθημερινότητα. Στα δύσκολα μείναμε ενωμένοι, αντιμετωπίσαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα τις συνέπειες της πανδημίας και τώρα είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα, για να πάμε όλοι μαζί την Αττική ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το παιδαριώδες λάθος των δραστών που φέρνει πιο κοντά την σύλληψή τους

Η κριτική Σγουρού στον Πατούλη

Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Τα…. λαγουδάκια του κ. Πατούλη αποτελούν δείγμα του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων της πολιτών της Αττικής», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η διάθεση 73.408 ευρώ από τον κ. Πατούλη για τέσσερις φωτιζόμενες κατασκευές με… λαγουδάκια και… κουνελάκια προκειμένου να ”στολιστεί” η Αθήνα, ενόψει του Πάσχα, δεν είναι απλώς δείγμα της ”αισθητικής” της Διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά το πώς αντιλαμβάνεται τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσης του δημοσίου χρήματος».

Ο κ. Σγουρός αναφέρει ότι η ανάθεση έγινε κατόπιν «διαγωνισμού», με φωτογραφικές προδιαγραφές, «στην ασφυκτική προθεσμία μόλις δέκα ημερών για την υποβολή των προσφορών, με συνέπεια μόλις μία εταιρεία εμφανίστηκε στο διαγωνισμό και ανέλαβε τη σχετική προμήθεια, δίδοντας τη ”θηριώδη” έκπτωση του 1.3%».

Πηγή: iefimerida.gr