Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συναγερμός από Κομισιόν! «Ετοιμάστε τσάντα έκτακτης ανάγκης για να επιβιώσετε μόνοι σας για 72 ώρες»

Τρ, 3 Νοέ 2026 21:43

Αυτό το ζώδιο θα είναι το πιο τυχερό το 2027 – Κάτι, όμως, θα αλλάξει σημαντικά στη ζωή του

Τρ, 3 Νοέ 2026 13:53

Φρικτό φονικό στη Φθιώτιδα – Θείος σκότωσε τα ανίψια του

Τρ, 3 Νοέ 2026 13:50
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης…

Κυ, 17 Δεκ 2023 18:58 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας του σκηνοθέτη Βαγγέλη Σερντάρη ανακοίνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Ο πολυβραβευμένος δημιουργός της μεγάλης οθόνης είχε υπογράψει ανάμεσα σε άλλα έργα και την ταινία «Η Βασιλική» (1997), ενώ ήταν συμπαραγωγός του θρυλικού «Ρεμπέτικου».

Ο Βαγγέλης Σερντάρης ανήκε στη χρυσή γενιά του ελληνικού σινεμά, μαζί με ονόματα όπως, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός, Κώστα Βρεττάκος κ.ά.

Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από την κριτικό κινηματογράφου, Ροζίτα Σώκου, ως Φελίνι της Ελλάδας.

Την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Σερντάρη έκανε γνωστή η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών:

«Με απέραντη θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του σπουδαίου σκηνοθέτη και παραγωγού, Βαγγέλη Σερντάρη, επίτιμο μέλος της με σημαντικό, επώνυμο και δημιουργικό έργο.

Ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Η Βασιλική» (1997), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο».

Το εμβληματικό «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη με συμπαραγωγό τον Βαγγέλη Σερντάρη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου:

Ο Σερντάρης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πατέρας του ελληνικού ρεαλισμού στον κινηματογράφο. Η Ροζίτα Σώκου τον αποκάλεσε Φελίνι της Ελλάδας.

Ανήκε στη χρυσή γενιά του κινηματογράφου, γενιά που έβγαλε ονόματα όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός, Κώστα Βρεττάκος κ.ά.

Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις του σωματείου, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους σκηνοθέτες. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Διάφορα Πέθανε σκηνοθέτης… σπουδαίος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός από Κομισιόν! «Ετοιμάστε τσάντα έκτακτης ανάγκης για να επιβιώσετε μόνοι σας για 72 ώρες»
Τρ, 3 Νοέ 2026 21:43
Αυτό το ζώδιο θα είναι το πιο τυχερό το 2027 – Κάτι, όμως, θα αλλάξει σημαντικά στη ζωή του
Τρ, 3 Νοέ 2026 13:53
Φρικτό φονικό στη Φθιώτιδα – Θείος σκότωσε τα ανίψια του
Τρ, 3 Νοέ 2026 13:50
Παγκόσμιο σοκ και θρήνος στο ισπανικό ποδόσφαιρο!
Τρ, 3 Νοέ 2026 13:46
Έκτακτο – Ελλάδα: Διπλό άγριο φονικό
Τρ, 3 Νοέ 2026 11:49
Κυβερνοεπίθεση σε ψυγεία σούπερ μάρκετ και στην Ελλάδα – «Ρύθμισαν τη θερμοκρασία στους 150°C»
Τρ, 3 Νοέ 2026 10:24
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.