Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτά τα ζώδια θα έρθουν αντιμέτωπα με το παρελθόν τους το επόμενο διάστημα – Το “κάρμα” τους θα μιλήσει

Κυ, 16 Αυγ 2026 00:14

Καλαμπάκα: Και μη χειρότερα να λέμε! Πήγε να πάρει το αυτοκίνητο του και έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα

Κυ, 16 Αυγ 2026 00:08

Καιρός: Ανατρέπεται το σκηνικό της δροσιάς – Νέα έντονη θερμή εισβολή προ των πυλών – Οι ημερομηνίες “κλειδί”

Κυ, 16 Αυγ 2026 00:03
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης…

Κυ, 17 Δεκ 2023 18:58 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας του σκηνοθέτη Βαγγέλη Σερντάρη ανακοίνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Ο πολυβραβευμένος δημιουργός της μεγάλης οθόνης είχε υπογράψει ανάμεσα σε άλλα έργα και την ταινία «Η Βασιλική» (1997), ενώ ήταν συμπαραγωγός του θρυλικού «Ρεμπέτικου».

Ο Βαγγέλης Σερντάρης ανήκε στη χρυσή γενιά του ελληνικού σινεμά, μαζί με ονόματα όπως, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός, Κώστα Βρεττάκος κ.ά.

Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από την κριτικό κινηματογράφου, Ροζίτα Σώκου, ως Φελίνι της Ελλάδας.

Την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Σερντάρη έκανε γνωστή η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών:

«Με απέραντη θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του σπουδαίου σκηνοθέτη και παραγωγού, Βαγγέλη Σερντάρη, επίτιμο μέλος της με σημαντικό, επώνυμο και δημιουργικό έργο.

Ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Η Βασιλική» (1997), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο».

Το εμβληματικό «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη με συμπαραγωγό τον Βαγγέλη Σερντάρη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου:

Ο Σερντάρης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πατέρας του ελληνικού ρεαλισμού στον κινηματογράφο. Η Ροζίτα Σώκου τον αποκάλεσε Φελίνι της Ελλάδας.

Ανήκε στη χρυσή γενιά του κινηματογράφου, γενιά που έβγαλε ονόματα όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός, Κώστα Βρεττάκος κ.ά.

Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις του σωματείου, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους σκηνοθέτες. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Διάφορα Πέθανε σκηνοθέτης… σπουδαίος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά τα ζώδια θα έρθουν αντιμέτωπα με το παρελθόν τους το επόμενο διάστημα – Το “κάρμα” τους θα μιλήσει
Κυ, 16 Αυγ 2026 00:14
Καλαμπάκα: Και μη χειρότερα να λέμε! Πήγε να πάρει το αυτοκίνητο του και έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα
Κυ, 16 Αυγ 2026 00:08
Καιρός: Ανατρέπεται το σκηνικό της δροσιάς – Νέα έντονη θερμή εισβολή προ των πυλών – Οι ημερομηνίες “κλειδί”
Κυ, 16 Αυγ 2026 00:03
Με συνταγή δοκιμασμένη: Η σειρά που σώζει την “τιμή” του Netflix αυτό το καλοκαίρι
Σα, 15 Αυγ 2026 21:57
Αυτή είναι η “αχίλλειος πτέρνα” κάθε ζωδίου – Πώς μπορείτε να προστατευτείτε
Σα, 15 Αυγ 2026 21:44
Ελλάδα: Εφιαλτικό περιστατικό ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με γυναίκα και κεραυνό
Σα, 15 Αυγ 2026 21:29
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.