Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Για αυτά τα 4 ζώδια το σύμπαν ανοίγει πόρτες – Θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο

Πα, 6 Φεβ 2026 19:51

Βόλος: Φρίκη με μητέρα “τέρας” – Τι έβαζε το κοριτσάκι της να κάνει;

Πα, 6 Φεβ 2026 18:16

Ποιος είναι ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος που ελέγχεται για υπεξαίρεση; – “Μακάρι, να μην τα έχει πιάσει…”

Πα, 6 Φεβ 2026 14:46
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ποια ψάρια πρέπει να τρώμε το καλοκαίρι;Όσα πρέπει να προσέχουμε.

Πε, 1 Ιούν 2023 15:14 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μετά την κοινωνική κατακραυγή , που προκάλεσε το ανατριχιαστικό βίντεο , μέσα από ταβέρνα της Καρπάθου , όπου τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια , η εκπομπή «Συνδέσεις» συνομίλησε με τον Στρατή Μπουρνούς, ιχθυοπώλη στην περιοχή Ζωγράφου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποια ψάρια θα πρέπει να τρώμε το καλοκαίρι για να μην προκαλέσουμε πρόβλημα στην αναπαραγωγή των ειδών.

«Πριν από λίγες μέρες σταμάτησε το κύριο αλιευτικό εργαλείο που είναι η μηχανότρατα, η αλιεία βυθού και για πέντε μήνες μέχρι τον Οκτώβριο δε θα βρίσκετε κουτσομούρες, μπακαλιάρους, σαλάχια και πεσκανδρίτσες. Αυτό γίνεται γιατί είναι η περίοδος κυοφορίας αυτών των ψαριών και μάλιστα οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν πει ότι έπρεπε να σταματήσουμε τη χρήση της ανεμότρατα τον Απρίλιο λόγω κλιματικής αλλαγής και αλλαγής θερμοκρασιών των υδάτων» επισήμανε ο κ. Μπουρνούς.

«Αφήνουμε το γόνο να γίνει γονιός»
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην καμπάνια των επαγγελματιών αλιέων για να μην τρώμε μικρά ψάρια διευκρινίζοντας ότι από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο είναι η εποχή που τρώμε αφρόψαρα σε μεγάλο μέγεθος όπως για παράδειγμα οι γόπες, ο κολιός, ο γαύρος. «Αφήνουμε το γόνο να γίνει γονιός» πρόσθεσε καλώντας τους καταναλωτές να αγοράζουν τα κατάλληλα ψάρια την κατάληλη εποχή.

«Για κάθε είδος υπάρχει το επιτρεπτό μέγεθος» σημείωσε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της ψαροταβέρνας στην Κάλυμνο τόνισε ότι «τα ψάρια είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν αισθητήρια όργανα όπως ο άνθρωπος». Ο ίδιος έκανε λόγο για «βαρβαρότητα» προσθέτοντας επίσης ότι τα ψάρια δεν τα μαγειρεύουμε ακαθάριστα.

Μιλώντας για τον τρόπο θανάτωσης τους τόνισε ότι πρέπει να είναι φυσικός, διευκρινίζοντας ότι όπως βγαίνουν από το παραγάδι τα ψάρια παθαίνουν υποξία, μια μορφή μέθης. «Δεν πεθαίνουν με πόνο και με βασανιστήρια. Φροντίζουμε με βιώσιμη αλιεία τα ψάρια να πεθαίνουν με φυσικό τρόπο, όπως γίνεται και στο ιχθυοτροφείο […]. Στα καΐκια έχουν μεγάλες λεκάνες με πάγο όπου τα ψάρια πεθαίνουν μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, χωρίς πόνους και χωρίς ταλαιπωρία. Δεν είμαστε βασανιστές», συμππλήρωσε ο κ. Μπουρνούς.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή:ertnews.gr

Διάφορα καλοκαίρι;Όσα να Ποια πρέπει προσέχουμε το τρώμε ψάρια
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για αυτά τα 4 ζώδια το σύμπαν ανοίγει πόρτες – Θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο
Πα, 6 Φεβ 2026 19:51
Βόλος: Φρίκη με μητέρα “τέρας” – Τι έβαζε το κοριτσάκι της να κάνει;
Πα, 6 Φεβ 2026 18:16
Ποιος είναι ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος που ελέγχεται για υπεξαίρεση; – “Μακάρι, να μην τα έχει πιάσει…”
Πα, 6 Φεβ 2026 14:46
Τελείωσαν τα ψέματα! Τρία ζώδια που θα οικονομική “εκτόξευση” το επόμενο διάστημα
Πα, 6 Φεβ 2026 13:39
Ελλάδα: Νέα τραγωδία που σοκάρει! Νεκρή μετά από φωτιά σε ελληνικό εργοστάσιο!
Πα, 6 Φεβ 2026 12:59
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυτοί οι παράβατες θα πληρώνουν μέχρι και 40.000 ευρώ πρόστιμο
Πα, 6 Φεβ 2026 11:58
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.