Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…

Δε, 16 Ιούν 2025 10:42

Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Έφτασε η στιγμή που θα πλησιάσουν τα όνειρά τους

Δε, 16 Ιούν 2025 09:51

Πώς ένα παιδικό πάρτι στη Ρόδο κατέληξε σε τραγωδία: Πώς βρήκε φρικτό θάνατο;

Δε, 16 Ιούν 2025 09:29
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πόλεμος Ουκρανία: Οι Ρώσοι έτοιμοι να χτυπήσουν το Κίεβο.Προειδοποίηση στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τρ, 1 Μαρ 2022 16:20 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες του Κιέβου με την οποία γνωστοποιεί πως πρόκειται να χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει το BBC, σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται για να «αποτρέψουν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Σολτς: Έρχονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
«Είναι βέβαιο» ότι θα επιβάλουμε και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που συνεχίζει την εισβολή στην Ουκρανία, «που αγωνίζεται για την επιβίωσή της», προειδοποίησε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς .

«Το λουτρό αίματος πρέπει να σταματήσει» στην Ουκρανία, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της οποίας, το Χαρκίβ, υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς, πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ στο Βερολίνο.

«Εχουμε φθάσει σε μία πολύ δραματική κατάσταση, η Ουκρανία αγωνίζεται κυριολεκτικά για την επιβίωσή της», συνέχισε ο Ολαφ Σολτς.

«Οι κινήσεις των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουμε διαπιστώσει σήμερα είναι πολύ σημαντικές και γι’αυτό δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις».

«Θα είναι μία πολύ δραματική περίοδος, οι μέχρι στιγμής εικόνες που μας θλίβουν, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, τα κατεστραμμένα κτίρια και τις υποδομές, δεν είναι παρά η αρχή αυτού που πιθανότατα θα ακολουθήσει», προέβλεψε ο γερμανός καγκελάριος.

Στην συγκυρία αυτή, «είναι βέβαιο» ότι θα υιοθετήσουμε νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμώντας ότι οι κυρώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Δύση «επηρεάζουν σημαντικά τις οικονομικές ικανότητες» της Ρωσίας.

«Γεωπολιτική τρομοκρατία»
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «γεωπολιτική τρομοκρατία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια επίθεση κατά της Ουκρανίας, αλλά για επίθεση κατά του διεθνούς δικαίου, της διεθνούς έννομης τάξης, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. «Πριν από πέντε ημέρες ο Πούτιν ξεκίνησε μια μαζική εισβολή στην Ουκρανία, έναν αδικαιολόγητο πόλεμο χωρίς καμία πρόκληση, που βασίστηκε σε φρικτά ψέματα», δήλωσε ο Μισέλ. «Η ΕΕ οφείλει να στηρίξει την Ουκρανία και να προστατέψει την ειρήνη και τη δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Όλο και περισσότερες χώρες δεσμεύονται σε μια αντιπολεμική συμμαχία. Μαζί με τους λαούς από όλο τον κόσμο στέλνουν ένα κοινό μήνυμα: Ρωσία, σταμάτα τον πόλεμο. Πήγαινε σπίτι. Έλα να μιλήσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σχετικά με το «νόμιμο» αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, ο Σαρλ Μισέλ είπε ότι το Συμβούλιο (κράτη-μέλη) θα πρέπει να το εξετάσει σοβαρά. Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην ΕΕ για το θέμα αυτό.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και στην αλληλεγγύη που εμπράκτως εκφράζει η ΕΕ προς την Ουκρανία, με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και με στρατιωτικά μέσα που θα δοθούν από τα κράτη-μέλη.

«Πόλεμος» Διεθνή εγκαταλείψουν έτοιμοι Κίεβο.Προειδοποίηση Ουκρανία πολίτες! Ρώσοι σπίτια, στους τους χτυπήσουν
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…
Δε, 16 Ιούν 2025 10:42
Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Έφτασε η στιγμή που θα πλησιάσουν τα όνειρά τους
Δε, 16 Ιούν 2025 09:51
Πώς ένα παιδικό πάρτι στη Ρόδο κατέληξε σε τραγωδία: Πώς βρήκε φρικτό θάνατο;
Δε, 16 Ιούν 2025 09:29
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας, μετά από…
Δε, 16 Ιούν 2025 00:08
Έκτακτο – Σοκ στη Χαλκιδική! Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ με πολλά νεαρά άτομα – Υπάρχουν…
Κυ, 15 Ιούν 2025 22:09
Απίστευτος ο λόγος που συνετρίβη το αεροπλάνο της Air India – Το “κλειδί” στα τελευταία λόγια του πιλότου
Κυ, 15 Ιούν 2025 21:01
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.