Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν το επίδομα των 300 ευρώ – Τα νέα κριτήρια

Κυ, 14 Ιούν 2026 00:09

Ελλάδα: Αυτός ο Δήμος χορηγεί επίδομα 150 ευρώ για το καλοκαίρι – Πώς κάνετε αίτηση

Κυ, 14 Ιούν 2026 00:06

Ζώδια 14/06: Αυτά τα ζώδια “μαγνητίζουν” την τύχη την Κυριακή – Τέλος στις σκοτούρες και το άγχος

Κυ, 14 Ιούν 2026 00:03
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία-Μπένετ:Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν άφησε περιθώρια στον Ζελένσκι.Δέξου την πρόταση Πούτιν….σκέψου τις ζωές του λαού σου.

Σα, 12 Μαρ 2022 12:53 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η Jerusalem Post αναφέρει όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ και στον Ουκρανό πρόεδρο – «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε, η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή», λένε οι Ουκρανοί – Το Ισραήλ είπε στην Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ φέρεται να συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου – ο οποίος περιλαμβάνει πολλές ουκρανικές θυσίες – σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης που επικαλείται η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Μπένετ. Η πηγή των Ισραηλινών υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Μπένετ. «Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά», φέρεται να είπε ο Μπένετ. Η απάντηση του Ζελένσκι ήταν σύντομη: «Σε ακούω», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και ειδικά μετά την επίσκεψη του Μπένετ στη Μόσχα, το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραήλ τους αναγκάζουν να διατηρήσουν μια ακόμη πιο προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση. Το μήνυμα αυτό πέρασε αθόρυβα και στο γραφείο του Ζελένσκι. Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, διότι ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το γραφείο του Ζελένσκι δεν βλέπει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση. Είπε ότι ο Μπένετ δεν μεσολαβεί τόσο πολύ όσο λειτουργεί ως γραμματοκιβώτιο και απλώς περνάει μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας διαμεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να βρει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προσφορές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Μπένετ στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από το γεγονός ότι δεν θέλει να πάρει σαφή θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.

«Πόλεμος» άφησε Διεθνή Ζελένσκι.Δέξου ζωές Ισραήλ λαού Ουκρανία-Μπένετ:Ο περιθώρια Πούτιν….σκέψου πρόταση πρωθυπουργός στην στον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν το επίδομα των 300 ευρώ – Τα νέα κριτήρια
Κυ, 14 Ιούν 2026 00:09
Ελλάδα: Αυτός ο Δήμος χορηγεί επίδομα 150 ευρώ για το καλοκαίρι – Πώς κάνετε αίτηση
Κυ, 14 Ιούν 2026 00:06
Ζώδια 14/06: Αυτά τα ζώδια “μαγνητίζουν” την τύχη την Κυριακή – Τέλος στις σκοτούρες και το άγχος
Κυ, 14 Ιούν 2026 00:03
Αθήνα: Σοκαριστικό περιστατικό! Ποιος είναι ο 35χρονος που εκτέλεσαν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια των περαστικών;
Κυ, 14 Ιούν 2026 00:00
Αυτά τα 4 ζώδια θα δουν τις επιθυμίες τους να πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα – Έφτασε επιτέλους η ώρα
Σα, 13 Ιούν 2026 19:21
Σίνδος: Φρικιαστικό εργατικό δυστύχημα 56χρονης – Έτσι έμαθε ο σύζυγός της το τραγικό της τέλος…
Σα, 13 Ιούν 2026 19:09
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.