Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σύρος: Αποκαλυπτικά όσα λέει ο μάρτυρας που έφτασε πρώτος – Ο 41χρονος της έβγαλε την κουκούλα και το μαντήλι και τότε…

Δε, 27 Ιούλ 2026 23:36

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Σύρο: Όσα έγιναν τη μοιραία μέρα με τη 42χρονη

Δε, 27 Ιούλ 2026 22:20

“Έρχονται” αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Δε, 27 Ιούλ 2026 20:19
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πως μπορεί να πέσει η βενζίνη 30% με μία κίνηση.Γιατί δεν κάνει αυτή τη κίνηση το Υπουργείο Οικονομικών.

Σα, 12 Μαρ 2022 10:38 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μία κίνηση είναι αρκετή για να πέσει η βενζίνη περίπο κατά 30%. Τι εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με τη βενζίνη να έχει σπάσει το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης που καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε μια γενναία αναπροσαρμογή των φορολογικών βαρών που επηρεάζουν την τιμή των καυσίμων.

Σήμερα, σε ένα λίτρο βενζίνης επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 0,70 ευρώ (ή 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα). Μηδενισμός του ΕΦΚ δεν προβλέπεται όμως με μία μείωσή του κατά 50% η τιμή της βενζίνης θα έπεφτε αυτομάτως στην περιοχή του 1,65 ευρώ ανά λίτρο.

Βεβαίως αυτό θα σήμαινε πως θα άνοιγε μια μεγάλη τρύπα στον προϋπολογισμό, ο οποίος φέτος περιμένει 2,137 δισ. ευρώ από τον ΕΦΚ βενζίνης και 1,38 δισ. από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης.

Επομένως, αν η κυβέρνηση προχωρούσε σε μια μείωση 50% του ΕΦΚ στις δύο κατηγορίες καυσίμων, το κενό που θα δημιουργείτο θα ήταν περίπου 1,7 δισ. ευρώ. Ωστόσο οι θιασώτες αυτής της πρότασης σημειώνουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη. Μείωση της τιμής του καυσίμου θα αύξανε την κατανάλωση, ενώ θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων, αφού η τιμή των αγαθών επηρεάζεται και από το κόστος της μετακίνησης.

Ο ΕΦΚ δεν είναι ο μόνος φόρος που επιβάλλεται στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Ανάπτυξης, το 35,5% της τιμής του καυσίμου αντιστοιχεί στο διυλιστήριο, 58,8% αντιστοιχεί σε φόρους (ΕΦΚ, ΦΠΑ κτλ) και το υπόλοιπο 5,7% αντιστοιχεί στο περιθώριο κέρδους των διανομέων και των πρατηρίων.

Αυτή βενζίνη Διάφορα κάνει Κίνηση κίνηση.Γιατί μπορεί Οικονομικών πέσει Υπουργείο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύρος: Αποκαλυπτικά όσα λέει ο μάρτυρας που έφτασε πρώτος – Ο 41χρονος της έβγαλε την κουκούλα και το μαντήλι και τότε…
Δε, 27 Ιούλ 2026 23:36
Βίντεο ντοκουμέντο από τη Σύρο: Όσα έγιναν τη μοιραία μέρα με τη 42χρονη
Δε, 27 Ιούλ 2026 22:20
“Έρχονται” αλλαγές στις λαϊκές αγορές
Δε, 27 Ιούλ 2026 20:19
Olympic Air: Πήρε φωτιά αεροσκάφος εν πτήσει
Δε, 27 Ιούλ 2026 19:23
Ελλάδα – Έκτακτο: Μεγάλη ανατροπή στο τροχαίο που συνέβη, πριν από λίγο; – Αν είναι αλήθεια πραγματικά σοκάρει
Δε, 27 Ιούλ 2026 18:58
Σύρος: Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη της 42χρονης στο σπίτι του ζευγαριού – Όλες οι κινήσεις και όσα ακούστηκαν
Δε, 27 Ιούλ 2026 17:06
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.