Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Παρασκευή, 24 Απριλίου: Ξεθωριάζουν οι δυσκολίες! 3 ζώδια παίρνουν “διαβατήριο” καλής τύχης!

Πα, 24 Απρ 2026 00:09

Ελλάδα – Εθνική Οδός: Δεν θα πιστεύετε ποιος είναι ο γνωστός άντρας που είχε στο πορτ μπακάζ ποσό που ζαλίζει

Πε, 23 Απρ 2026 23:57

Έκτακτο – Νέος Κόσμος: Στο πόδι όλη η γειτονία τώρα! Αστυνομικοί στο σημείο! Χτύπησε τη μητέρα του και στη συνέχεια…

Πε, 23 Απρ 2026 23:48
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πως θα επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία.Τι θα γίνει με τις μάσκες και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό.

Δε, 15 Αυγ 2022 13:33 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψει στην κανονικότητα, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει να μην είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, αλλά ούτε και στα εβδομαδιαία self test στους μαθητές.

“Το πιο πιθανό σενάριο, μετά από 2,5-3 χρόνια με κορονοϊό, είναι πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα, είτε να μην τη φορέσουν. Αυτό δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι και ευρωπαϊκά, είναι και διεθνώς” είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου στην ΕΡΤ.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπόκεινται οι μαθητές σε υποχρεωτικό έλεγχο με self test. “Το τεστ καλό είναι να δίνεται ως έναν βαθμό” συμπλήρωσε.

Εντούτοις, οι τελικές αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα ληφθούν με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα έχει η χώρα στις αρχές του Σεπτεμβρίου και μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τον επόμενο μήνα θα αξιολογηθεί εάν θα χρειαστεί να επανέλθουν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, καθώς όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν ανασταλεί για το καλοκαίρι.

Όχι υποχρεωτικά μέτρα αλλά συστάσεις
Επί του παρόντος το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στο να μην είναι υποχρεωτικά πλέον τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό από το φθινόπωρο, αλλά αντιθέτως να γίνονται συστάσεις για την τήρησή τους.

“Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας. Θα υπάρχουν συστάσεις όπως υπάρχουν και τώρα για χρήση της μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός και όπου είναι κλειστοί χώροι, αλλά δεν είναι στη βούλησή μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού που ζήσαμε ως χώρα” είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τι λέει το CDC
Εξάλλου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) δεν συνιστούν πλέον τον περιορισμό σε καραντίνα ή την εφαρμογή προγραμμάτων διαγνωστικών τεστ στα σχολεία ή στα κέντρα φροντίδας, για τους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στην COVID-19.

Παράλληλα, δεν συστήνεται πλέον η καραντίνα για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετά την έκθεση ποσοστού περίπου 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ στον κορονοϊό, τους εμβολιασμούς, αλλά και νόσηση του πληθυσμού. “Οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά επίσης, μας βοηθούν να μετακινηθούμε σε ένα σημείο, στο οποίο η COVID-19 δεν διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα στη ζωή μας”, ανέφερε σε ανακοίνωση επιστήμονας των CDC.

γίνει Διάφορα επιστρέψουν θρανία.Τι κορoνοϊό μάσκες μέτρα παιδιά προστασίας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 24 Απριλίου: Ξεθωριάζουν οι δυσκολίες! 3 ζώδια παίρνουν “διαβατήριο” καλής τύχης!
Πα, 24 Απρ 2026 00:09
Ελλάδα – Εθνική Οδός: Δεν θα πιστεύετε ποιος είναι ο γνωστός άντρας που είχε στο πορτ μπακάζ ποσό που ζαλίζει
Πε, 23 Απρ 2026 23:57
Έκτακτο – Νέος Κόσμος: Στο πόδι όλη η γειτονία τώρα! Αστυνομικοί στο σημείο! Χτύπησε τη μητέρα του και στη συνέχεια…
Πε, 23 Απρ 2026 23:48
Ελλάδα – Τραγωδία! Πήγε με αυτό το απλό σύμπτωμα στο νοσοκομείο και κατέληξε νεκρός
Πε, 23 Απρ 2026 23:43
Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη ο δολοφόνος του γιου του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛΑΣ
Πε, 23 Απρ 2026 21:11
Γαβαλάς: Κάνω τα χαρτιά μου για να πάρω σύνταξη… όταν έμαθα ότι είναι 850 ευρώ, ρώτησα «την ημέρα;»
Πε, 23 Απρ 2026 20:53
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.