Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Γαστούνη: Αυτά θα πληρώσει η 60χρονη που σ@@@@@ τη Σίσσυ – Όσα ισχυρίζεται για το τραγικό περιστατικό

Πα, 26 Ιούν 2026 23:41

Μυτιλήνη: “Λυγίζει” όποιος διαβάσει την ανάρτηση του συζύγου της 35χρονης γιατρού – Τα είπε όλα με 2 λέξεις

Πα, 26 Ιούν 2026 23:31

Αίγιο: Ανατροπή με το διπλό έγκλημα – Τρίτο πρόσωπο στο κάδρο βάζει ο 65χρονος Ιταλός

Πα, 26 Ιούν 2026 21:32
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πως θα καταλάβεις αν είσαι ένας στους οκτώ ασθενείς που εμφάνισε μακρά Covid.Τα βασικότερα συμπτώματα.

Σα, 6 Αυγ 2022 09:50 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

«Περίπου ο ένας στους οκτώ ενήλικες ασθενείς με κορωνοϊό (ποσοστό 12,7%) εμφάνισε στη συνέχεια μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου, εκτιμά μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα.
05/08/2022
Από τους ασθενείς που είχαν διαγνωσμένη Covid-19, το 21,4% εμφάνιζαν τουλάχιστον ένα νέο ή πιο έντονο σύμπτωμα τρεις έως πέντε μήνες μετά την αρχική λοίμωξη με κορωνοϊό σε σχέση με πριν την λοίμωξη, έναντι ποσοστού 8,7% μεταξύ των ανθρώπων που δεν είχαν διάγνωση ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό την ίδια περίοδο (η ομάδα ελέγχου για λόγους σύγκρισης).

Το γεγονός αυτό, κατά τους Ολλανδούς επιστήμονες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ένα όγδοο των ατόμων στον γενικό πληθυσμό (περίπου 13%) εμφανίζουν μακρόχρονα συμπτώματα εξαιτίας της Covid-19.

Τα βασικότερα συμπτώματα της μακράς Covid-19 είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, ο πόνος στο στήθος, η δυσκολία αναπνοής, ο πόνος κατά την αναπνοή, οι μυϊκοί πόνοι, η απώλεια όσφρησης ή/και γεύσης, ο κόμπος στον λαιμό, το μυρμήγκιασμα στα άκρα, το αίσθημα υπερβολικού κρύου ή ζέστης, το βάρος στα χέρια ή στα πόδια και η γενική κόπωση. Τα παραπάνω συμπτώματα κορυφώνονταν σε σοβαρότητα περίπου τρεις μήνες μετά την αρχική λοίμωξη και μετά δεν εμφάνιζαν μείωση.

Άλλα συμπτώματα ήταν οι πονοκέφαλοι, η φαγούρα στα μάτια, η ζαλάδα, οι πόνοι στη μέση και η ναυτία. Η μελέτη δεν συμπεριέλαβε όμως ψυχολογικά συμπτώματα όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

“Είσαι covid.Τα ασθενείς βασικότερα Διάφορα εμφάνισε Ένας καταλάβεις μακρά οκτώ στους Συμπτώματα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαστούνη: Αυτά θα πληρώσει η 60χρονη που σ@@@@@ τη Σίσσυ – Όσα ισχυρίζεται για το τραγικό περιστατικό
Πα, 26 Ιούν 2026 23:41
Μυτιλήνη: “Λυγίζει” όποιος διαβάσει την ανάρτηση του συζύγου της 35χρονης γιατρού – Τα είπε όλα με 2 λέξεις
Πα, 26 Ιούν 2026 23:31
Αίγιο: Ανατροπή με το διπλό έγκλημα – Τρίτο πρόσωπο στο κάδρο βάζει ο 65χρονος Ιταλός
Πα, 26 Ιούν 2026 21:32
Σάββατο, 27 Ιουνίου: Αυτό το ζώδιο δεν θα έχει αντίπαλο – «Κλειδώνει» μια σπουδαία επιτυχία
Πα, 26 Ιούν 2026 21:21
Αμπελόκηποι: Πώς εκτυλίχθηκε το σοκαριστικό συμβάν με τη μητέρα και το ανήλικο παιδί στον δρόμο – Όλες οι πληροφορίες (Βίντεο)
Πα, 26 Ιούν 2026 21:16
Σκιάθος – Υπόθεση που σοκάρει: Τι κατέθεσε η 19χρονη στις Αρχές για τον συνάδελφό της και το περιστατικό στο σπίτι του συντρόφου της
Πα, 26 Ιούν 2026 19:51
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.