Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Σύρο: Όσα έγιναν τη μοιραία μέρα με τη 42χρονη

Δε, 27 Ιούλ 2026 22:20

“Έρχονται” αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Δε, 27 Ιούλ 2026 20:19

Olympic Air: Πήρε φωτιά αεροσκάφος εν πτήσει

Δε, 27 Ιούλ 2026 19:23
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πως θα καταλάβεις αν είσαι ένας στους οκτώ ασθενείς που εμφάνισε μακρά Covid.Τα βασικότερα συμπτώματα.

Σα, 6 Αυγ 2022 09:50 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

«Περίπου ο ένας στους οκτώ ενήλικες ασθενείς με κορωνοϊό (ποσοστό 12,7%) εμφάνισε στη συνέχεια μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου, εκτιμά μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα.
05/08/2022
Από τους ασθενείς που είχαν διαγνωσμένη Covid-19, το 21,4% εμφάνιζαν τουλάχιστον ένα νέο ή πιο έντονο σύμπτωμα τρεις έως πέντε μήνες μετά την αρχική λοίμωξη με κορωνοϊό σε σχέση με πριν την λοίμωξη, έναντι ποσοστού 8,7% μεταξύ των ανθρώπων που δεν είχαν διάγνωση ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό την ίδια περίοδο (η ομάδα ελέγχου για λόγους σύγκρισης).

Το γεγονός αυτό, κατά τους Ολλανδούς επιστήμονες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ένα όγδοο των ατόμων στον γενικό πληθυσμό (περίπου 13%) εμφανίζουν μακρόχρονα συμπτώματα εξαιτίας της Covid-19.

Τα βασικότερα συμπτώματα της μακράς Covid-19 είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, ο πόνος στο στήθος, η δυσκολία αναπνοής, ο πόνος κατά την αναπνοή, οι μυϊκοί πόνοι, η απώλεια όσφρησης ή/και γεύσης, ο κόμπος στον λαιμό, το μυρμήγκιασμα στα άκρα, το αίσθημα υπερβολικού κρύου ή ζέστης, το βάρος στα χέρια ή στα πόδια και η γενική κόπωση. Τα παραπάνω συμπτώματα κορυφώνονταν σε σοβαρότητα περίπου τρεις μήνες μετά την αρχική λοίμωξη και μετά δεν εμφάνιζαν μείωση.

Άλλα συμπτώματα ήταν οι πονοκέφαλοι, η φαγούρα στα μάτια, η ζαλάδα, οι πόνοι στη μέση και η ναυτία. Η μελέτη δεν συμπεριέλαβε όμως ψυχολογικά συμπτώματα όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

“Είσαι covid.Τα ασθενείς βασικότερα Διάφορα εμφάνισε Ένας καταλάβεις μακρά οκτώ στους Συμπτώματα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Σύρο: Όσα έγιναν τη μοιραία μέρα με τη 42χρονη
Δε, 27 Ιούλ 2026 22:20
“Έρχονται” αλλαγές στις λαϊκές αγορές
Δε, 27 Ιούλ 2026 20:19
Olympic Air: Πήρε φωτιά αεροσκάφος εν πτήσει
Δε, 27 Ιούλ 2026 19:23
Ελλάδα – Έκτακτο: Μεγάλη ανατροπή στο τροχαίο που συνέβη, πριν από λίγο; – Αν είναι αλήθεια πραγματικά σοκάρει
Δε, 27 Ιούλ 2026 18:58
Σύρος: Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη της 42χρονης στο σπίτι του ζευγαριού – Όλες οι κινήσεις και όσα ακούστηκαν
Δε, 27 Ιούλ 2026 17:06
Αθήνα: Συρροή κρουσμάτων σε νοσοκομείο – Το φαγητό που έφαγαν σε εστιατόριο
Δε, 27 Ιούλ 2026 16:48
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.