Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

11/5: Αυτά τα 3 ζώδια θα κάνουν μία διορθωτική κίνηση που θα τους γλιτώσει από μελλοντικούς μπελάδες!

Κυ, 10 Μάι 2026 23:40

Θρίλερ στην Κρήτη: “Κλειδί” η κατάθεση της 7χρονης κόρης του ζευγαριού για τον φρικτό τραυματισμό της μητέρας της

Κυ, 10 Μάι 2026 23:33

Πώς συνδέονται τα αυγά με το Αλτσχάιμερ – Τι λένε οι ειδικοί

Κυ, 10 Μάι 2026 23:23
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πόσοι Ελληνες φιγουράρουν στα Pandora Papers

Δε, 4 Οκτ 2021 15:00 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση των Pandora Papers, με όλα τα ονόματα των ισχυρών του πλανήτη που χρησιμοποιούν τις offshore εταιρείες ώστε να μην φορολογηθούν για τον πλούτο τους, μεταξύ τρων οποίων βρίσκονται και 330 πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, στη λίστα με τα ονόματα των Pandora papers δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολιτικός, πρώην ή νυν, γι αυτό και στον χάρτη που δείχνει τη διασπορά των ονομάτων των πολιτικών με offshore ανά χώρα, η Ελλάδα έχει χρωματιστεί λευκή.
Το μόνο πρόσωπο με πολιτική ιδιότητα που εμφανίζεται, είναι αυτό του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ή καλύτερα για την ακρίβεια εμφανίζεται νομική εταιρεία που ίδρυσε ο Πρόεδρος της Κύπρου και φέρεται να παρουσιάζει “εικονικούς” ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς κατόχους μιας σειράς από offshore εταιρείες.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη λίστα με τις δικηγορικές εταιρείες απ΄όπου προήλθαν τα στοιχεία εμφανίζονται διάφορες εταιρείες στις Σευχέλλες και τον Παναμά ή στις Παρθένες Νήσους αλλά υπάρχει και μια στην Κύπρο: Η εταιρεία Δημήτριος Δημητριάδης.
Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση.

 

283 Ελληνες στη λίστα

Ωστόσο ανάμεσα στους 27.000 πραγματικούς δικαιούχους offhsore εταιρειών που έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβάνονται και 283 Έλληνες. Οι περισσότεροι σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι επιχειρηματίες, αλλά υπάρχουν και πολλοί δικηγόροι που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών, ώστε να μην γίνει γνωστό το όνομα των πραγματικών ιδιοκτητών.

 

Τα δεδομένα και τα στοιχεία για ορισμένους από αυτούς θα γίνουν γνωστά μέσα στον Οκτώβριο.

 

Οι περισσότεροι πολιτικοί της λίστας εντοπίζονται στην Ουκρανία (38), ενώ ακολουθούν πολιτικοί από τη Ρωσία (18), την Κολομβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (από 11), τη Νιγηρία (10), τη Βραζιλία και την Ανγκόλα (από 9) και τη Βενεζουέλα (8)

 

To δημοσιογραφικό δίκτυο International Consortium of Investigative Journalists έχει ερευνήσει συνολικά 11,9 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τη δημοσιογραφική ομάδα αποτελούν 600 άτομα από 150 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο αλλά σε αυτή την έρευνα δεν συμμετείχε κάποιο ΜΜΕ από την Ελλάδα.

 

Τα Pandora Papers έρχονται στο φως της δημοσιότητας μόλις πέντε χρόνια μετά τα Panama Papers, που αποκαλύφθηκαν το 2016, προκαλώντας αίσθηση σε όλον τον κόσμο, προκαλώντας ακόμη και την κατάρρευση κυβερνήσεων, για παράδειγμα στην Ισλανδία και στο Πακιστάν.

Διάφορα Έλληνες πόσοι φιγουράρουν
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/5: Αυτά τα 3 ζώδια θα κάνουν μία διορθωτική κίνηση που θα τους γλιτώσει από μελλοντικούς μπελάδες!
Κυ, 10 Μάι 2026 23:40
Θρίλερ στην Κρήτη: “Κλειδί” η κατάθεση της 7χρονης κόρης του ζευγαριού για τον φρικτό τραυματισμό της μητέρας της
Κυ, 10 Μάι 2026 23:33
Πώς συνδέονται τα αυγά με το Αλτσχάιμερ – Τι λένε οι ειδικοί
Κυ, 10 Μάι 2026 23:23
Έκτακτο – Ελλάδα: Φρίκη! Οι περαστικοί “πάγωσαν” – Έβαλε την 28χρονη σύζυγό του…
Κυ, 10 Μάι 2026 19:19
Μαχητικά αεροσκάφη πετάνε πάνω από την Αθήνα – Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους
Κυ, 10 Μάι 2026 19:16
Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Πολύ δύσκολες στιγμές για τον Χρήστο Χολίδη
Κυ, 10 Μάι 2026 17:02
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.