Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Κουφονήσια: Τραγωδία με 22χρονη Ελληνίδα που είχε πάει διακοπές με τον σύντροφό της – Τι συνέβη μετά την ταβέρνα

Τε, 24 Ιούν 2026 19:48

Tραγωδία στην Τουρκία: Έλληνας τουρίστας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταξιδιού με γκρουπ – Τι συνέβη

Τε, 24 Ιούν 2026 19:42

Τελευταία εξέλιξη – Φαίη Σκορδά: Έφυγε από το «Mega» – Τι έχει γίνει γνωστό

Τε, 24 Ιούν 2026 19:35
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πόσοι Ελληνες φιγουράρουν στα Pandora Papers

Δε, 4 Οκτ 2021 15:00 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση των Pandora Papers, με όλα τα ονόματα των ισχυρών του πλανήτη που χρησιμοποιούν τις offshore εταιρείες ώστε να μην φορολογηθούν για τον πλούτο τους, μεταξύ τρων οποίων βρίσκονται και 330 πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, στη λίστα με τα ονόματα των Pandora papers δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολιτικός, πρώην ή νυν, γι αυτό και στον χάρτη που δείχνει τη διασπορά των ονομάτων των πολιτικών με offshore ανά χώρα, η Ελλάδα έχει χρωματιστεί λευκή.
Το μόνο πρόσωπο με πολιτική ιδιότητα που εμφανίζεται, είναι αυτό του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ή καλύτερα για την ακρίβεια εμφανίζεται νομική εταιρεία που ίδρυσε ο Πρόεδρος της Κύπρου και φέρεται να παρουσιάζει “εικονικούς” ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς κατόχους μιας σειράς από offshore εταιρείες.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη λίστα με τις δικηγορικές εταιρείες απ΄όπου προήλθαν τα στοιχεία εμφανίζονται διάφορες εταιρείες στις Σευχέλλες και τον Παναμά ή στις Παρθένες Νήσους αλλά υπάρχει και μια στην Κύπρο: Η εταιρεία Δημήτριος Δημητριάδης.
Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση.

 

283 Ελληνες στη λίστα

Ωστόσο ανάμεσα στους 27.000 πραγματικούς δικαιούχους offhsore εταιρειών που έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβάνονται και 283 Έλληνες. Οι περισσότεροι σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι επιχειρηματίες, αλλά υπάρχουν και πολλοί δικηγόροι που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών, ώστε να μην γίνει γνωστό το όνομα των πραγματικών ιδιοκτητών.

 

Τα δεδομένα και τα στοιχεία για ορισμένους από αυτούς θα γίνουν γνωστά μέσα στον Οκτώβριο.

 

Οι περισσότεροι πολιτικοί της λίστας εντοπίζονται στην Ουκρανία (38), ενώ ακολουθούν πολιτικοί από τη Ρωσία (18), την Κολομβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (από 11), τη Νιγηρία (10), τη Βραζιλία και την Ανγκόλα (από 9) και τη Βενεζουέλα (8)

 

To δημοσιογραφικό δίκτυο International Consortium of Investigative Journalists έχει ερευνήσει συνολικά 11,9 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τη δημοσιογραφική ομάδα αποτελούν 600 άτομα από 150 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο αλλά σε αυτή την έρευνα δεν συμμετείχε κάποιο ΜΜΕ από την Ελλάδα.

 

Τα Pandora Papers έρχονται στο φως της δημοσιότητας μόλις πέντε χρόνια μετά τα Panama Papers, που αποκαλύφθηκαν το 2016, προκαλώντας αίσθηση σε όλον τον κόσμο, προκαλώντας ακόμη και την κατάρρευση κυβερνήσεων, για παράδειγμα στην Ισλανδία και στο Πακιστάν.

Διάφορα Έλληνες πόσοι φιγουράρουν
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουφονήσια: Τραγωδία με 22χρονη Ελληνίδα που είχε πάει διακοπές με τον σύντροφό της – Τι συνέβη μετά την ταβέρνα
Τε, 24 Ιούν 2026 19:48
Tραγωδία στην Τουρκία: Έλληνας τουρίστας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταξιδιού με γκρουπ – Τι συνέβη
Τε, 24 Ιούν 2026 19:42
Τελευταία εξέλιξη – Φαίη Σκορδά: Έφυγε από το «Mega» – Τι έχει γίνει γνωστό
Τε, 24 Ιούν 2026 19:35
Πώς να δείχνετε κομψή το καλοκαίρι, ακόμα και όταν δεν έχετε διάθεση
Τε, 24 Ιούν 2026 17:10
Συντάξεις χηρείας: Τι ενδέχεται να αλλάξει στο καθεστώς των περικοπών – Τα σενάρια που εξετάζονται
Τε, 24 Ιούν 2026 17:00
Από Κριό μέχρι Ιχθύ: τι παθαίνει κάθε ζώδιο όταν ακούσει αυτή την κλασική φράση
Τε, 24 Ιούν 2026 16:35
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.